z Evde Tebeşir Kupa Bardak Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Eniyihediyefikirleri.com olarak sizlere her zaman en etkileyici ve en samimi el yapımı hediye önerileri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yazımızda sizlere, çay içmeyi müthiş bir keyfe dönüştürecek, ve sevdiklerinizin de hediye olarak almaktan acayip hoşnut kalabilecekleri tebeşir kupa bardak yapımını sunacağız. Öyle ki bu bardağın tüm yapım aşamalarını adım adım resimleri ile anlatmaya çalışacağız. Eğer sizler de hazırsanız, işte karşınızda el emeği ve göz nuru ile yapılabilecek tebeşir kupa bardak yapımı. Sıradan el emeği hediye önerileri içerisinde yer alan kupa bardak süslemeleri en gözde hediyelerdendir. Bu armağanı yapmak için 3 temel malzeme yer alıyor. Doğum gününde sevgiliniz için alabileceğiniz ve el emeği hediye ile erkek arkadaşınızı ziyadesiyle sevince boğabilirsiniz. Hediyenizin yapımı kuruma aşaması ile birlikte 15 ile 20 dakika arasında değişebilir. Yaşadığıız mekanıda kolaylıkla bu armağanı yapabilirsiniz. Önceden hazırlık gerektirmeyen ve pratik doğum günü hediyeleri arasında bulunan tebeşir tahtalı kupa bardağını bir tek doğum günü için değil arkadaşlarınızın doğum günleri için de hazırlayabilirsiniz. Bu kupa bardağını kalemlik olarak değerlendirebilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkamaya müsait olduğundan kahve kupası olarak da hediye verebilirsiniz. Gördüğünüz gibi her kullanıma uygun olan bu kupa bardağı çok fonksiyonel olması sebebiyle hediye edebileceğiniz kişinin istediği biçimde kullanmasına olanak tanıyacaktır. Gerek masasını süsleyen ve organizer görevi gören bir kalemlik gerek kahvesini içtiği en havalı dizayna sahip olan kupa bardağı istese de günlük notlarını almak amacıyla sarf ettiği havalı bir not defteri olarak kullanabilir.

Tebeşir tahtalı kupa bardak ismini üstünde yer alan tahta görevi gören siyah ekrandan almaktadır. Bu kısma tebeşir ile not yazılmaktadır. Böylece ulaştırmak dilediğiniz sözlerinizi ve notlarınızı bu ekrana yazarak çok sevdiğiniz insanlara iletebilirsiniz. Laf aramızda söz ile söylemekte zorlandığınız bir özür dileme mesajı veya ne kadar çok sevdiğinizi bildiren bir not pek ala mümkündür. Özel hediye tercihi kimin için olacaksa ona ait hissettiklerinizi sözcükler ile ifade etmek de size düşüyor.

1 Aşama Tebeşir tahtalı kupa bardak için gereken malzemeler


1 adet beyaz kupa bardağı. 1 adet siyah akrilik boya. 1 adet beyaz tebeşir. 1 adet marker. 1 adet orta kalınlıkta fırça. 1 aşama kupa bardağını hazırlama. Tebeşir kupa bardak nasıl yapılabilir. Sevgiliye doğum günü hediyesi olarak vereceğiniz ve yapımı bir hayli sıradan olan bu armağanı yaşadığınız mekanı da rahatça hazırlayabilirsiniz. İlk adımımız kupa bardağımızı yapmak olacaktır. Bunun için MARKER kalemlerden istifade ediyoruz.
Siyah renkte alacağımız marker kalem ile kupa bardağımızın üstüne kalp şeklini veriyoruz. Kalp şekli dışında da dilediğiniz şekli çizebilirsiniz. Bardağını iki suratına de aynı motifi çizebilir ve iki tarafını da değerlendirebilirsiniz. Enteresan hediye önerileri içerisinde yer alan bu hediye her şeyi ile rüya gücünüze bağlı olacaktır. Önce kafanızda tasarlayın sonra alın marker kaleminizi elinize fikirlerinizi bardağa dilediğinizce ve özgürce dökmeye başlayın. Yanı sıra da en özel rahatlama yollarından bir tanesi oluyor.

2 aşama şekilleri boyama. 

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılabilir. Dilediğiniz şekli çizdikten sonra şeklimizi tebeşir tahtası olarak kullanacağımız için bir adet siyah akrilik boyayı ya da siyah tahta boyasını kullanarak şeklimizin içini fırça yardımı ile boyuyoruz. Fırçamızın ucunun orta kalınlıkta olması kafi olacaktır. Boyama işlemine en başta kenarlardan başlamanız gerekir. Bu sayede boyarken boyayı taşırma olasılığınız azalacaktır. Daha duyarlı çalışma ve daha özenli uygulama istiyorsanız biraz vakit almayı göze alıp şeklinizin dış hatlarını ince kalınlıkta bir fırça ile de boyayabilirsiniz.
Tebeşir kupa bardak nasıl yapılabilir. Şeklin içini doldururken tek bir yöne doğru fırçayı sürmeyi hatırlayın. Bu sayede hatasız bir zemin elde edebilir ve dalgalanmaların olmamasını sağlayabilirsiniz. Kadınlara hediye olarak hazırlanabilecek oldukça çok sayıda el yapımı hediye seçenekleri vardır ama iş beylere evde hediye hazırlamak olunca tercihleriniz biraz daha az olacaktır. Bu tebeşir tahtalı bardak beylere hediye tercihi konularında fikre gereksinimi olanlar için de önerilir.

3 aşama bardağı fırınlama. 

Tebeşir kupa bardak nasıl yapılabilir. Tebeşir tahtası olarak kullanacağımız alanın üzeri yıkamaya uygun olsun diye bardağı boyama işleminden sonra 160 ya da 180 derecelik fırınımızda 5 ile 10 dakika arasında fırınlamamız gerekiyor. Bu sayede akrilik ya da tahta boyası ile boyamış olduğumuz zemin bardağımızın üstünde daha güzel ve hatasız bir biçimde duracaktır. Yıkamalara karşı da bir hayli dayanıklı olacaktır. Şayet bardağınızı kalemlik olarak hediye etmeyi aklınızdan geçiriyorsanız fırınlama işlemini yapmanıza ihtiyaç yoktur. Fırınlama işlemini yalnızca kahve kupası olarak vereceğiniz hediyeler için yapmanız gerekiyordur.

4 aşama tebeşir ile yazma. 

Tebeşir kupa bardak en kolay şekilde nasıl yapılabilir. Çizilen kalp figürü tam anlamıyla kuruduysa tahtamız hazır anlamına gelir. Bundan böyle beyaz tebeşirimizi elimize alıp bardağın üstüne not ekleyebiliriz.
Yaş günü armağanları olarak bu bardağı kullanmak isterseniz arkadaşınız ile sizin baş harflerinizi veya yalnızca arkadaşınızın ad ve soy isminin baş harflerini bardağın ön suratına ve arkasına da tebeşir ile not yazacağınız bir şekli çizebilirsiniz. Bu armağanı yaparken armağanın dizaynı her şeyi ile size bağlıdır. İstediğiniz motifi ve şekli yapmakta özgürsünüz.

Fırınlama uygulaması bittikten sonra bir adet beyaz tebeşir ile notunuzu bardağınızın üstüne yazabilirsiniz. Çizmiş olduğunuz kalp sembolü çevresine yine beyaz tebeşir ile süslemeler de yapabilirsiniz. Ya da siteminizi hediye edebileceğiniz kişiye aktarmak için kalbin ortasına zig zaglar çizip kalbinizin ona karşı kırık olduğunu gösterebilirsiniz. Burada önemli olan siz ve armağanın sunulacağı kişi arasındaki hisler. Renk tercihinde de özgürsünüz. Fakat figürünüzün içini boyamak için kullanacağınız akrilik boya ya da tahta kaleminizi mutlaka siyah tonlarda seçmenizi tavsiye ederiz. Böylece üstüne ekleyeceğiniz notlar gözükebilir bir biçimde olacaktır. Tersi düşünüldüğünde notların görünmesi ile alakalı problem yaşayabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top