z El Yapımı Fotoğraflı Saksı | En iyi Hediye Fikirleri

evde fotoğraflı saksı yapımı
Birçok kimse evinde bitki yetiştirmekten hoşlanır. Öyle ki evde bitki yetiştirme bir tutkudur onlar için. Sahiden de kimi insanların evleri sanki küçük bir botanik bahçe havasındadır. Bitki yetiştirildiği eve hava katmakla kalmaz havasını da katar. Kimi bitkilerin yaydığı mis kokular evin havasını tazeler ve ferahlatır. Bitkiler birbirlerinden değişik olsalar da saksılar hemen her daim aynı şekil ve görüntülerdedir. Bu makalemizde bir hayli mat, donuk ve sıradan olan saksılara hareket katmaya ve çevresini sevdiğiniz resimlerle donatmaya var mısınız? birbirlerinden değişik yüzlerce fotoğrafları aktaracağımız metotlar ile saksıların etrafına yapıştırarak bir hayli şık saksılar hazırlayabilirsiniz. En az yetiştirilen bitkiler kadar dikkat çekici ve gösterişli olacakları kesin. Sizler de yaşadığınız mekanda bitkilerinizi yetiştirdiğiniz o sıradan saksılardan gına geldiyse ve bir fark yaratmak isterseniz gelin hep birlikte saksıları donatalım. En sevdiğiniz resimler ile saksıları süsleyelim. Yalnızca evinde bitki yetiştirmeye meraklı olan insanlar değil bize göre bu farklı saksıları gören hemen herkes evinde fotoğrafları ile süslenmiş bu saksılardan yapmak isteyeceğinden inanıyoruz. Büyük bir olasılıkla bu sayede herkes evinde bitki yetiştirmeye başlar ve yeni bir akım başlatmış oluruz. Şaka bir tarafa hazırlayacağınız bu şahane saksılar içerisinde beğeninize uygun bitkiler yetiştirerek eş, dost, akrabalarınıza sürpriz hediyeler hazırlayabilirsiniz. Bilhassa sevgiliye hediye olarak hazırlanabilecek şahane bir hediye seçeneği olabilir. Bir düşünün sevgilinizle bir arada çektirmiş olduğunuz o şahane resimleri (özelikle siyah beyaz olsun.) saksının her tarafına bizlerin aktaracağımız metotlar ile yapıştırıyorsunuz ve yıldönümü hediyesi veya yaş günü hediyesi sunuyorsunuz. Bize göre acayip duygulu bir hediye olmaya namzet bir şey hazırlamış olursunuz. Hatırlatmış olalım. Neyse şimdi hazırım diyorsanız bu şahane ürünü nasıl yapabileceğinizi aktaracağımız aşamaya gelelim. 

El Emeği Fotoğraf Baskılı Saksı Yapılışı 

evde fotoğraflı saksı yapımı

Gerekli Olan Araç Gereçler. 

• yeterli ölçülerde saksı. 
• hoşunuza giden bitki ve toprağı. 
• rengarenk kurdele. 
• modpodge. 
• resimler. 
• sünger fırça ve makas. 
• fotoğraf çıktısı alabileceğiniz printer. 

Malzemeler içerisinde bulmakta zorlanabileceğiniz her hangi bir hediyelik bulunduğunuz sanmıyoruz. Fakat belki bu modpodge denilen mucize yapıştırıcının temini ile alakalı bir sıkıntı yaşayabilirisiniz. Büyük şehirlerde yaşayanlar hobi marketlerde rahatlıkla satın alabilirler. Fakat ufak şehirlerde yaşayanlar içerisinde şunu söyleyebiliriz bundan böyle internet denilen bir şey var Allah'a şükür. 
evde fotoğraflı saksı yapımı
Dilediğiniz web sitesinden sipariş vererek teminini sağlayabilirsiniz. Özetle mod podge denilen bu mucize yapıştırıcıdan özetle bahsi edecek olursak en fazla tercih edilme nedeni kokusuz ve iz bırakmadan hemen her şeyin üstüne kağıt ve benzeri malzemeleri yapıştırmasıdır. Ve hiçbir iz ve kir bırakmadan muntazaman bu görevi yerine getirir. El emeği hediyelerin anlatıldığı hemen her projenin içerisinde bu malzemeye rastlamanız mümkün. Evet bu kısa bilgiyi verdikten sonra ikinci aşamaya gelelim. 
evde fotoğraflı saksı yapımı
Evde size özel anlamlı olacağını düşündüğünüz dijital fotoğrafları şu tarz bir arşivlerden çıkarın. Fotoğraf kağıdına basılmış ve elektronik halleri elinizde olmayan fotoğraflarınız için tarayıcı yardımı ile elektronik ortama aktarabilirsiniz. Yâ da esasen telefonunuzda veya bilgisayarınızda depoladığınız fotoğrafları fotoğraf düzenleyici bilgisayar uygulamalar yardımı ile maniple ederek siyah beyaz hale getirin. Siyah beyaz resimler her daim daha duygulu ve nostaljik olmaktadır. Örnek görselde olduğu gibi fotoğraflarınız çıktısını alın. Tabi saksınızın büyüklüğüne göre fotoğraflarınız ölçeklendirmeyi aklınızdan çıkartmayın. 
evde fotoğraflı saksı yapımı
Fotoğrafları saksınızın üstüne modpodge uygulayarak uygun bir sıralamayla yapıştırın. Çok fazla adette fotoğraf yapıştırmayı aklınızdan geçiriyorsanız önce en üst sıradan başlayarak sonra saksının alt kısmına doğru sırasıyla fotoğraflarınızı yapıştırabilirsiniz. Fotoğraflarınızı ufak parçalar durumunda yapıştırırsanız daha kusursuz neticeler elde edebilirsiniz. Zira sakı gibi konik yüzeylere tek parça ve tüm üzeri kaplayacak bir fotoğraf mümkün olmayabilir. 
evde fotoğraflı saksı yapımı
Evet, bu aşama biraz daha keyif verici bir adım. Sizde görselde olduğu gibi rengarenk bir kumaşı veya bir kurdeleyi saksının etrafına zarif veya hava katsın diye sarabilirsiniz. Örnek resimleri göz atarak kurdelenizi veya rengarenk kumaşı sakının etrafına resimdeki gibi oluşturarak yerleştirebilirsiniz. Saksının üstüne yapıştırılan fotoğrafla ve etrafına dolanan rengarenk kumaş parçası ile elde ettiğimiz görüntü işte böyle. Tabi sizlerin kullanacağınız resimler veya başka malzemeler biraz değişik olacağı için birebir bu resimde ki gibi görünmeyebilir. Fakat inanıyoruz ki sizlerin hazırladığınız çok daha güzel görünüyordur. 
evde fotoğraflı saksı yapımı
Saksınızı hazırladınız içine de beğeninize uygun bitki ekleyince işte final… kusursuz öyle değil mi size göre de. Esasen bitkinin olduğu her mekân güzel birde bu rengarenk saksılar ile daha da güzel oldular. Şimdi bu saksılardan birkaç hazırlanıp mesela sevgiliye hediye edilmez mi? yıl dönümü hediyesi olmaz mı? veya yaş günü hediyesi? Açıkçası hem de şahane olmaktadır. Gerçekte tamda bir anneler günü hediyesi olurdu fakat bu sene geçti bundan sonrası için düşünebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top