z Türkiye'ye Özel Anneler Günü Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

Türkiye'de Anneler Günü
Anneler Günü Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk defa resmi olarak kutlanmaya başladığında, takvimler 1914 yılını gösteriyordu! Bu günün özel bir gün olarak kabul edilmesinde, Annesinin ölüm yıl dönümünde O'na olan özlemini ve saygısını göstermek isteyen Anna Jarvis ismindeki öğretmenin inanılmaz çabaları etkili olmuş! Anneler Günü tüm Dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de uzun yıllardır kutlan çok özel günlerden biri! Annelere adanmış ve Anne Sevgisini yücelten bu özel günün, Anneler Günü olarak kutlanıyor olması, ayakta alkışlanması gereken çok özel bir durum! Buraya kadar her şey tam da olması gerektiği gibi ve çok güzel! 

Söz konusu Anneler Günü olunca, haliyle insanın aklına bir de Anneler Günü Hediyesi geliyor! İşte biz de tam da bu noktada size bir uyarıda bulunmak istiyoruz; Dünyadaki Annelerin hepsi kutsal ve çok özel varlıklar! Ama Türkiye Anneleri ile Dünyanın başka ülkelerindeki Anneler bir mi? İşte bugünkü yazımızda Anneler Günü Hediyeleri konusunda sizlere farklı bir pencere açmak istiyoruz!

Anneler Gününün vazgeçilmezlerinden biri olan ve Annelerimize duyduğumuz o yüce sevginin en somut göstergesi olan Anneler Günü Hediyelerini Türk usulü ele alacağız! Türk Toplumu başka bir toplumla ya da milletle kesinlikle mukayese bile edilemez! Sakın ha, yanlış anlaşılmasın, bunu bir üstünlük ya da ırkçılık anlamında söylemiyoruz; tamamen kültürel farklılıklardan kaynaklanan, bize özel durumlardan dolayı böyle bir ayırımdan bahsediyoruz!

Binlerce yıllık kültürel mirası bulunan Türkiye, kendine özgü gelenek ve görenekleri ile çok fantastik bir ülke! Gerçekten de çok şanslı insanlarız! Çünkü, en doğusundan en batısına kadar, Dünya'nın başka hiçbir yerinde göremeyeceğimiz derecede inanılmaz bir kültürel zenginlik üzerinde yaşıyoruz! Bu ülkeye özgü ve sadece bu ülkede yaşayan insanların anlayabilecekleri Annelik "Analık" algısı çeşitli raconlar, çeşitli davranış şekilleri veya bir takım hadiseler vardır! Bunları ise sadece bu toprakların suyunu içmiş, havasını içine çekmiş insanlar bilebilir. Örneğin Bize özel tatlılar, kebaplar, espriler, davranış kalıpları, misafir karşılama, eğitim, giyim-kuşam, Aile bağları, evlilik ve arkadaş ilişkileri tüm bunlar yeryüzündeki diğer milletlerden çok ayrı ve çok farklıdır! 

Buraya kadar yazılanları şunun için ifade etmeye çalıştık; Anneler Günü için her milletin kendine özel bir hediye geleneği vardır veya hediye tercihleri farklılık arz eder. Konumuz Türk Annelerine, Anneler Günü Hediyeleri olunca Bu topraklarda yaşayan Annelerimizin bazı özelliklerini iyi okumak gerekir...

Türkiye Annelerine Anneler Günü Hediyesi Seçmek


Bu arada yukarıda yer alan bayan figürünün kim olduğunu bilmeyenler için hemen söyleyelim; Türk Anne figürünü beyaz perdeye en iyi şekilde yansıtmış olan Hababam Sınıfı'nın "Hafize Anası" Adile Naşit'e ait bir karikatür! Yeri gelmişken kendisini rahmetle ve saygı ile bir kez daha anıyoruz! Şimdi gelelim Sadece Türkiye'ye özgü Anneler Günü Hediyelerine!

Annelere Yaş Pasta Yerine Lokum ya da Pişmaniye


Lokum Hediyesi
Lokumun anavatanı olan Türkiye! Anneler Günü Hediyesi olarak da en çok düşünülen hediyelerden biri, Anne evine giderken beraberinde lokum ya da pişmaniye götürmek!

Anadolu Annelerine En Güzel Anneler Günü Hediyeleri

Çeyrek Altın
Anneler Günü hediyesi olarak Türkiye'de akıllara gelen en önemli hediyelerden biri de, tüm kardeşler toplanarak Anneye çeyrek-yarım-tam altın almaktır! Bu topraklarda yaşan Annelerin neden yastık altında Altın biriktirdiklerini anlamak için, geçmişte yaşadıkları acıları, sıkıntıları çok iyi okumak gerekir diye düşünüyoruz! Altın Anadolu Anneleri için zor zamanların dostu! Altın, Annelerimiz için, gelecekte çocuklarını baş-göz etmek, sünnetlerini yapmak, çeyizlerini hazırlamak, yakın akrabalarının düğünlerinde takmak için bir biriktirdikleri bir meta! Altın, her hangi bir neden dolayı işini kaybetmiş babaya, eğitimini sürdürmek isteyen evlada bir destek! Geçmişte maddi anlamda önemli sıkıntılar yaşayan Anadolu kadınları altını işte bunun için saklarlar! Yoksa bu paragöz olduklarından ya da Altın Aşığı olduklarından dolayı değil! Diyelim ki, Anneler Günü için normalde parfüm kullanmayan Annenize çok pahalı bir parfüm aldınız! Hemen size böyle bir anda Tipik bir Tük Annesi repliği yazabiliriz; "Oğlum ne gerek vardı? Yazık günah niye masrafa girdin şimdi?","Allah bilir sen buna ne kadar para ödemişsindir?","Evladım, daha senin kredi taksitlerin vardı!"


Anneler Gününde Eli Boş Gitmek Olmaz! Antep Baklavası

Anneler Günü Hediyesi
Nasıl baklavaları görünce sizin de canınız çok çekti değil mi? Şöyle tereyağlı, nar gibi kızarmış bol cevizli ya da Antep Fıstıklı baklava iyi giderdi değil mi? Şu an baklava resmine bakıp da, bir kaç kez yutkundunuz ya hani? İşte bu lezzetin tadını henüz bilmeyen, hiç tanışmamış bir Avrupa'lı ya da Afrika'lı biri için pek de bir şey ifade etmeyebilir! Ancak baklava Türk Annelerine Anneler Günü Hediyesi olarak verilebilecek en güzel tatlı hediyelerinden biri!

Anneler Günü için Annelere İpek Eşarp 

Anneye Hediyeler
Yine sadece Türk Annelerinin değerini bilebileceği ve anlamlı görebileceği Anneler Günü Hediyelerinden biri de Eşarp!

Anneler Günü için Dini Anlamı Olan Hediyeler

En Güzel Anneler Günü Hediyesi
Özellikle dini konularda hassasiyet gösteren Sevgili Annelerimize Seccade, Tespih ve Üzerinde Kuran-ı Kerim ayetleri bulunan "Allah'ın" isimlerinin yer aldığı Çini işlemeleri Türk Anneleri için en beğenilen hediyelerden biri!

Umuyoruz ki, yazımızı beğenmiş ve keyif almışsınızdır. Anneler Günü için hediye fikirlerimize göz atmak istiyorsanız, aşağıda yer alan görsele tıklayabilirsiniz... 
Güzel Anneler Günü Hediyesi

Yorum Gönder

 
Top