z Kişiye Özel Kupa Bardak Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Kupa Bardak Boyama
Düz beyaz kupa bardaklarınıza renk katmaya, daha ilgi çekici kılmaya ve kendinize özel hale getirmeye ne dersiniz? İstediğiniz renklerde hazırlayabileceğiniz, şipşirin kupa bardaklarınızla çay/kahve keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Pembe, mor, altın sarısı, siyah, mavi, yeşil veya sarı! En beğendiğiniz renklerle beyaz kupa bardaklarınıza kendi tarzınızı yansıtabileceksiniz! Üzerine kalp resimleri, daireler, kareler, istediğiniz desenlerle figürler çizin, istediğiniz sevgi dolu mesajlarle sevdiklerinize hem kullanışlı, hem de anlamlı hediyeler yapın! Beyaz renkte kupa bardaklarınız varsa, bir kaç küçük dokunuşla onları çok daha sevimli ve şirin kılabilirsiniz. Üzerine çizeceğiniz figürler veya yazacağınız yazılarla tamamen size özel kişiselleştirilmiş kupa bardaklarınız olacak! İster kendiniz için hazırlayın, isterseniz de sevdiklerinize hediye olarak verin!

İşte başlamak için öncelikle seramik ya da porselenden bazı beyaz bardaklara ve Sharpie Seramik boyama kalemlerine ihtiyaç duyacaksınız. Bu kalemlere sahip olmak için internetten araştırma yapabilir veya Online satış yapan D&R mağazasını inceleyebilirsiniz. Sharpie Kalemler kupa bardak üzerinde daha uzun ömürlü kaldığı için özellikle bu kalemi tavsiye ettik!

El Yapımı Boyama Kupa Bardak Hazırlama Adımları.

  • Hayal gücünüzü harekete geçirin! Öncelikle kupa bardak üzerine ne tarz bir tasarım yapacağınıza, ne gibi figür çizeceğinize ya da (doğum günü kutlama mesajı, sevgililer günü için romantik bir mesaj) yazı yazmak istiyorsanız ne mesajlar yazacağınıza karar verin. 
  • Hangi renklerle Kombin yapacağınızı belirleyin. Kupa bardak beyaz olacağı için, seçeceğiniz renklerde çarpıcı ve zıt renkler kullanmanızı öneriyoruz. Birden fazla boya çeşiti de kullanabilirsiniz. 
  • Çizim yapmaya başlamadan önce hayal ettiğiniz şeyi ilk olarak beyaz bir kağıt üzerinde deneyin! Çizim için bir yerlerden alıntı da yapabilirsiniz. Bunun için internette yüzlerce tasarım örnekleri bulabilirsiniz. 
  • Kupa Bardak üzerinde çizim yapmaya başlayın. Dikkatli bir şekilde çiziminizi yaptıktan sonra kupayı kurumaya bırakın. Eğer kupa bardak üzerinde silik veya darbesiz kalem çizgileri bulunuyorsa fırınlama öncesi üzerinden bir kat daha geçebilirsiniz. Ancak bu durumda yine kurumaya bırakmanız gerekiyor. Boyanın kuruması için 4-5 saat yeterlidir. 
  • Kupa üzerindeki kalem boyası iyice kuruduktan sonra, 240 derece sıcaklıktaki fırınınızda 30 dakika kadar kupayı pişirin. Fırınlama işlemi bittikten sonra kupa bardak tamamen soğuyana kadar açık bir alanda bekletin. 
  • ÖNERİ: Kupa bardağınız üzerindeki boya kalıcı bir boya olmasına rağmen, bulaşık makinesinde değil, elde yıkamaya özen gösterin. Kupa bardağı hediye edeceğiniz sevdiklerinize de bu önemli hatırlatmayı yapmayı unutmayın.
  • Şu ana kadar yapılan işlemi Sharpie marka kalemlerin sprey boyalarıyla da yapabilmek mümkün. Ancak sprey boya daha fazla ustalık gerektiren bir işlem olduğundan ve kupa bardağın içine boya sirayet edebileceğinden (Ki bu, toksik maddelere neden olduğundan sağlık açısından zararlı) pek fazla önermiyoruz. Eğer sprey boya ile kupa bardağınızı boyayacaksanız, maskeleme bandı ile çalışma yapmanızda yarar var! 
Güle güle kullanmanız dilediği ile...
sevgililer günü hediyesi

Yorum Gönder

 
Top