z El Yapımı Napoliten Donut Tarifi | En iyi Hediye Fikirleri

Ev yapımı Donut Tarifi
Hem sevgilinize, hem de tüm sevdiklerinize doğum günü hediyesi, sevgililer günü veya yılbaşı için son derece lezzetli ve tatlı bir çörek türü olan Donut ile sürpriz bir hediye verebilirsiniz. Donut özellikle Amerikalıların en çok tercih ettikleri tatlı bir çörek türüdür! İzmir'in lokma tatlısını andıran Donut'un ne olduğunu gözünüzde canlandırabilmeniz açısından, zannedersem şu sahne yeterli olacaktır; Amerikan filmlerinde polislerin gözetleme-takip yaparken kahveyle birlikte götürdükleri lezzetli yiyecek:) Türk usulü hangi yiyeceklere benzer derseniz, özellikle Eminönü, Feshane taraflarında sımsıcak tüketilen Tulumba Tatlısı, Hanım Göbeği, Donut'a benzer. İşte bu yazımızda sizlere adım adım ve en kolay şekilde Napoliten Donut'un nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız! Üzerini çikolata, vanilya ve çilek gibi ekstra tatlarla lezzetlendirebileceğiniz Ev Yapımı Donut ile erkek arkadaşınıza tatlı bir sürpriz yapabilirsiniz.


Evde El Yapımı DONUT Hazırlamak için gerekli Malzemeler;

Açık konuşmak gerekirse Donut hazırlamak çok da zahmetsiz veya acayip derecede kolay bir şey değil! Onları hazırlamak için biraz zaman ve sabır gerekir. Ancak sevdiklerinizle tatlı dakikalar geçirmek için bu zahmete herhalde ki fazlasıyla değer. 
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Fincan su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 Çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tane yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 Adet yumurtanın sarısı 
  • 2 yemek kaşığı margarin (Tereyağı Tavsiye edilir) 
  • Ayçiçek yağı
El Yapımı Napoliten Donut
El Yapımı Donut'unuzu damak zevkinize veya hediye edeceğiniz kişinin zevkine göre istediğiniz tatlarda hazırlayabilir ya da süsleyebilirsiniz. Gıda boyası kullanarak istediğiniz renklerde Donut hazırlayabilirsiniz. Yine Napoliten Donut Üzeri için klasik ya da beyaz çikolatadan, tarçın, pudra şekeri veya birkaç damla sudan yapabileceğiniz şekerlemelerle ekstra tatlandırabilirsiniz. Üzerini süslemek için tercih tamamen size kalmış! Çikolata parçacıkları, fındık, badem, Antep fıstığı veya kırıntılar halinde ceviz parçacıkları ne güne kalmış:) 

HAZIRLANIŞI: Hadi bakalım daha çok işimiz var ve hemen işe başlamamız lazım! İlk olarak işe önümüze boş bir kase alarak başlıyoruz. Kasenin içerisine yarı miktarda ılık su koyuyoruz! Daha sonra ise ılık su içerisinde mayamızı eritmeye başlıyoruz. 

2. ADIM: Yoğurma kabı içerisine yukarıda yazdığımız ölçülerde şeker, tuz ve un döküyoruz. Ardından ılık suda erittiğimiz mayayı yoğurma kabının içerisine boşaltıyoruz. Yoğurma kabına süt, 2 yumurtanın sarısını ve oda sıcaklığındaki bekletilmiş tereyağını ekleyerek iyice yoğurmaya başlıyoruz. 

3. ADIM: Hazırlama ve Mayalama: Yoğurma kabı içerisinde iyice yoğurduğumuz hamuru bekletmeden ikiye bölüyoruz. Sonrasında ise hamuru, üzerini bolca unladığınız tezgahta açıyoruz. Hamur kalınlığı en fazla 1,50 ya da 1,70 cm kalınlıkta olacak şekilde üzerine bir su bardağını ters çevirerek (ağız kısmını) üzerine bastırıyoruz ve hamuru yuvarlak şekilde kesiyoruz. Hamurun ortasında halka şeklinde boşluk oluşturmak içinse, bir şişe kapağından yararlanabilirsiniz. Kaç adet donut yapacak iseniz, o kadar sayıda içi boşluklu dairesel hamur keserek hazırlayın! Daha sonra hamur halindeki Donut'larınızı üzerine ışık geçirmeyecek şekilde bir örtü ile kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın! .
el yapımı donut tarifi
4. ADIM: Kızartma İşlemine Başlıyoruz! 1 saat mayalanmaya bıraktığımız hamurları şimdi kızartma işlemine başlıyoruz. Kızartma işleminde ekseriyetle yapılan hata; Donutları kızgın ve sığ yağda pişirme işlemidir. Çünkü bu şekilde Donut'lar yanmaya ve simsiyah olmaya başlar! Siz öyle yapmayın! İşte bu kızartma işleminin püf noktası; Bir tavaya bol miktarda ayçiçek yağı dökün. Daha sonra yağ iyice kızmadan (arada bir ocaktaki ateş seviyesiyle oynayarak ) Donutları tavada pişirin. Bu şekilde ne çok yağlı, ne de çok pişmiş (yanmış), yani tam kıvamında Donut yapmış olacaksınız. 
el yapımı donut
5. ADIM: En eğlenceli kısım süsleme ve servis: Bu adımda yağda kızaran donutları soğumaya bırakacağız! Bunun için önümüze, üzerinde temiz bir kağıt havlu veya mutfak havlusu serilmiş bir tepsi alıyoruz! Soğuma işlemi devam ederken, işin en zevkli kısmına geliyoruz. Donut'unuzu nasıl istersiniz? Tarifimize geçmeden önce ev yapımı donutlarınızı dilediğiniz şekilde ekstra tatlandırabileceğinizi ve istediğiniz şekilde sunumlar yapabileceğinizden bahsetmiştir. İşte bir kaç öneri; Çikolatamızı benmari usulü eritip soğumuş donutlarımızın üzerine sürebilir ve istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Mesela sevgiliniz için donut hazırlıyorsanız, üzerine eriyik halde çikolatalardan kalp şekilleri yapabilirsiniz. Ya da daha tam olarak soğumamış ılık haldeki donutlarınızın üzerine toz şeker ve tarçın karşımı farklı bir lezzet de katabilirsiniz. Bir diğer öneri ise Ev yapımı donut'ların üzerini krema-krem şanti ile süslemek. Dilediğiniz şekilde, istediğiniz lezzetlerle Donutlarınız artık servise hazır:) Afiyet olsun...
el yapımı donut

Yorum Gönder

 
Top