z Sevgiliye Hediye Kitap Önerileri | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye hangi kitap hediye edilebilir
Macera mı, aşk mı, polisiye mi, korku mu, romantik mi yoksa fantastik mi, acaba sevgilime hangi kitabı hediye etsem? Şahane! Eğer sevgilinize kitap hediye etmeyi istiyorsanız, bu makalemizde, sevgilinize hediye edebileceğiniz en güzel kitapları mercek altına aldık! Çünkü biliyoruz ki, okumaya ve kitaplara değer veren insanlar için kitaplar, en güzel hediyelerden biridir! Her ne kadar toplumumuzda kitap hediye almak veya sevdiklerimize kitap hediye etmek pek heyecan uyandıran bir davranış olmasa da, bazıları için kitaplar hala en değerli hediye seçeneğidir. Özellikle kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olan, hani "Kitap Kurdu" diye tabir edilen insanlar vardır ya, işte onlar için en anlamlı hediyedir Kitap! Kitap okumayı seven bir sevgiliniz var ve sevgilinize hangi kitabı hediye edeceğinize karar veremiyor musunuz? O halde bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu makalemizde son dönemlerin en popüler, en çok satan ve en çok okunan kitaplarından oluşan özel bir liste hazırladık! Listemiz içerisinde hem Türkiye'den, hem de Dünya'dan tanınmış yazarların "Best Seller" kitaplarını bulabileceksiniz! Yine oluşturduğumuz kitap listesinde erkeklerin sevebileceği tarzda kitaplar ve şu dönemde kadınların en çok okuduğu kitaplardan güzel örnekler bulabilirsiniz. Hazırladığımız kitap listesiyle eminiz ki sevgilinize doğum günü, yıldönümü gibi özel gün hediyesi olarak aradığınız kitaba kolaylıkla karar verebileceksiniz.

Sevgilinize Hediye Edebileceğiniz En İyi 10 Kitap


1-Suç ve Ceza - Dostoyevski

suç ve ceza dostoyevski
Suç ve Ceza dünya klasikleri içerisindeki en ünlü eserlerden biridir. Yazarı Dostoyevski'nin de en meşhur kitabıdır. Kesinlikle okunması gereken en güzel kitaplardan bir olan Suç ve Ceza'yı sevgilinize gönül rahatlığıyla armağan edebilirsiniz. Kitabın kısaca konusu şöyle; Raskolnikov Hukuk fakültesinde okuyan zeki ancak fakir bir gençtir. Çeşitli maddi imkansızlıklar nedeniyle hukuk eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalır. Her şeyin para ile değerlendirildiği bir dünya da, insan onurunun ayaklar altına alındığını ve bir insanın saygı görebilmesi için sadece çok para sahibi olması gerektiğini düşünmeye başlar. Raskolnikov zenginliğe ve paranın her şeyi satın alma gücüne karşı adeta isyan eder. Bu yüzden de yaşlı ve zengin olan bir tefeciyi öldür. Cinayete tanıklık eden kız kardeşini de geride görgü tanığı bırakmamak için öldürür. Ancak, geride bıraktığı 2 cinayete rağmen, Raskolnikov hala tedirginlik yaşamaktadır. Çok geçmeden tüm insanlığını ve masumiyetini teker teker yitirmeye başlar. Raskolnikov iç dünyasında büyük bir vicdan muhasebesi ve suçluluk duygusu yaşadığı esnada Sonya adında temiz kalpli bir kadınla tanışır. Çok geçmeden de işlediği cinayetleri ona itiraf eder. Kendisi Polise teslim olan Raskolnikov, cezasını çekmek üzere Sibirya'ya gönderilir. 

2-Soğuk Kahve - Ahmet Batman

Sevgiliye Hediye Kitaplar
Bir çırpıda okunacak en güzel kitaplardan biri de, 2013 yılında kitap raflarında yerini alan ve Ahmet Batman imzalı Soğuk Kahve! Hayata birazcık ironik, biracık felsefik ve daha çok da mizahi bir perspektiften yaklaşan kitap, en çok okunan kitaplar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Hem kitapta kullanılan zekice dil, hem de enteresan konularıyla eminiz ki bir çok kişinin çok beğenebileceği özellikte! Konusu ise  birçoğumuzun gündelik yaşamları üzerine! Ahmet Batman, eskilerin değimiyle nevi şahsına münhasır bir yazar! Çünkü onun bu kitapta anlattığı şeyler öyle kolay kolay kimsenin cesaret edip de bahsedebileceği şeyler! Yani tam da Şeytan'ın gör dediği türden konular. Her şeyi tüm çıplaklığıyla ve tüm açıkyürekliliğiyle anlatan yazar, bir çok konuda Amiyane tabiri ile biz okurlarını ters köşeye yatırıyor. Özellikle de kitabında ele aldığı kadın-erkek ilişkileri çok rapıcı. Şöyle ki; herkesin bildiği ama kimsenin de duymak istemediği konular. Büyük bir keyifle okunacak olan Soğuk Kahve, sevgilinize hediye edebileceğiniz en dikkat çekici kitaplardan biri. 

3-Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini

Uçurtma Avcısı
İşte bir çırpıda okunabilecek en sürükleyici romanlardan biri daha! Politik ve tarihi kitaplardan hoşlanan bir sevgiliniz varsa Ona, Khaled Hosseini tarafından kaleme alınan kusursuz güzellikteki Uçurtma Avcısı'nı hediye edebilirsiniz. Farklı toplumsal sınıflara mensup çocuklar olan Emir ve Hasan, aynı süt annenin elinde büyürler. Hasan, fakir bir aile çocuğudur Emir ise Kabil'in en ünlü iş adamlarından birinin oğludur. Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, aynı zamanda ortak nefes aldıkları çirkin Dünya'nın da bir aynasıdır. Sovyetler Birliğinin işgali sırasında Babası Emiri de yanına alarak ülkeyi terk eder. Birlikte Amerika'ya yerleşirler. Ancak Emir, geçmişinden ve Hasan'la birlikte geçirdiği çocukluk günlerinden kopamaz! Uçurtma Avcısı arkadaşlık üzerine yazılmış en güzel romanlardan biridir. Hem politik, hem de akıcı bir dille kaleme alınan Uçurtma Avcısı, mutlaka okunması gereken ve son dönemlerin en çok beğenilen kitaplarından biridir. Kısacası Uçurtma Avcısı'nda anlatılan şahane dostluk bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü...

4-Kürklü Mantolu Madonna - Sebahattin Ali

Kürklü Mantolu Madonna - Sebahattin Ali
Romantik aşk romanlarından hoşlanıyorsanız, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Sabahattin Ali'nin, Kürklü Mantolu Maddonna Kitabını eminim ki çok seveceksiniz. Kitap tutkulu bir aşk hikayesini güçlü bir şekilde gözler önüne seriyor. "Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor; rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum 'Kürk Mantolu Madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum." Kimi tutkular vardır önderimiz olur ve yaşam boyunca onun peşinden sürüklenir gideriz. Bu en büyük tutkumuzdur ve asla pişman olmayacağımızı da çok iyi biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına dair, yanıtlaması zor sorular soruyor.Aslına bakarsanız hediye kategorileri içerisinde en zor olanı, sevdiklerimiz için hediye kitap seçmektir.

5-Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

Sevgiliye hediye dilebilecek kitaplar
Tüm zamanların en iyi kitapları arasında gösterilen Fareler ve İnsanlar, sürükleyici hikayesi ile bir çırpıda keyifle okunabilecek çok heyecanlı bir kitap. John Steinbeck tarafından kaleme alınan Fareler ve İnsanlar, en çok satan Dünya Klasikleri arasında da yer alıyor. Kitabın bir de sinema uyarlaması var. Kitabın kısaca özeti şöyle: George Milton, aklı başında zeki bir adamdır, Lennie Small ise George'un güçlü kuvvetli fakat akli dengesi yerinde olmayan saf ve iyi niyetli arkadaşıdır. Tek hayalleri, yeterli para kazandıktan sonra küçük bir toprak satın alıp insanca bir hayat yaşamaktır. Para kazanabilmek için birlikte bir çiftlikte tarım işçiliği yapmaya başlarlar. Ancak Lennie’nin saf ve iyi niyetli oluşu başlarını belaya sokar. George, kişisel çıkarları ile dostu arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır. Heyecan verici, macera ve dram tarzı kitaplar arıyorsanız, bu kitabı şiddetle tavsiye ederim. Hediye kitap arıyorsanız şunu iyi bilmelisiniz ki kitaplar, takı, kıyafet, elektronik eşya, yemek, çikolata, çiçek tarzı hediyelere hiç mi hiç benzemezler. Mesela en başta sevgilimizin hangi yazarları ve hangi türden kitapları okumayı sevdiğini biliyor olmamız gerekir. Karşılaşabileceğimiz bir diğer zorluk ise milyonlarca yazar ve binlerce kitap türü arasından bir seçim yapmak olacaktır. Bu yüzden son derece geniş bir yelpazeye sahip olan kitaplar içerisinden hediye kitap seçerken, kendimizi kitapların arasında kaybolmuş hissetmemiz çok normal! 

6-Game Of Trons - Taht Oyunları - George R.R. Martin

Erkek sevgiliye hediye kitap
Elbette genel bir doğru sayılmaz ama erkeklerin geneli aşk romanlarından pek haz etmezler. Daha sürükleyici, gerilim, gizem, savaş ve fantastik içerikli romanlar daha ilgi çekici gelir. Eğer erkek arkadaşınıza kitap hediye etmeyi düşünüyorsanız, polisiye, korku, macera, bilim kurgu tarzda kitaplar almanızı tavsiye ederin. Duygusallık içeren veya okurken gözlerinin dolacağını düşündüğünüz acıklı aşk romanları erkekler için pek de uygun kaçmayacaktır. İşte karşınızda tüm dünyada izlenme rekorları kıran dizinin ilham kaynağı Game Of Trons - Taht Oyunları Serisi. İçerisinde intikam, ihtiras, iktidar, savaş, aşk, entrika kısacası maceraya dair her şeyin yer aldığı Game of thrones - Taht Oyunları erkek sevgiliye alınabilecek en güzel kitaplardan! Ayrıca sevgiliniz bu dizinin müdavimlerindense doğum günü hediyesi olarak Ona serinin tüm kitaplarını set olarak armağan edebilirsiniz. Tam da bu noktada minik bir uyarı yapmamız gerekiyor; ister sevgilinize, isterseniz de sevdiklerinize hediyelik kitap beğenirken, okuma alışkanlıklarını, zevklerini ve sevdiği türden kitaplar seçmeyi sakın ıskalamayın! 

7-Senden Önce Ben - Jojo Moyes

Bayan Sevgiliye Hediye Edilebilecek Kitaplar

Birbirlerine aşktan başka verebilecekleri hiçbir şeyleri yoktu... Mucizelere inanmıyorsanız, sizi bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü hayat en umulmadık anlarda mucizeler yapmayı sever. Senden Önce Ben Kitabı, geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatın bittiğini düşünen bir kişinin hayat dolu biriyle karşılaşması neticesinde nasıl da hayata tutunduğunu mucizevi bir hikayesi! Bir çok duygunun başarılı bir şekilde kelimelere döküldüğü son derece etkileyici bir kitap. Hatta kitapla ilgili benim de katıldığım bir çok yorumda şu tavsiye edilir; Siz siz olun, kitabın son bölümlerini kalabalık mekanlarda okumayın! Çünkü göz yaşlarınızı tutamayabilir ve kendinizi acımaklı bakışlar altında hissedebilirsiniz:) En çok satan kitaplar listesinde uzun süre liste başı kitap olma özelliği gösteren Senden Önce Ben, Jojo Moyes tarafın yazılan bir kitap! Yazarın diğer kitaplarını da tavsiye ederim. Aşk romanlarından hoşlanan kız arkadaşınıza bu kitabı yıldönümü hediyesi olarak verebilirsiniz. 

8-Masumiyet Müzesi - Orhan Pamuk

sevgiliye hediye kitap önerileri

Dünyaca ünlü ve Nobel Ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un kaleme aldığı şahane bir aşk romanı! "Hayatımın en mutlu ânıymış, bilmiyordum." işte bu güzel kitap bu sözlerle başlıyor... Hikaye 1975 yılında İstanbul'da başlıyor. Güneşli bir bahar gününden günümüze kadar uzanan etkileyici, macera dolu bir aşk hikayesi. İstanbullu zengin bir ailenin çocuğu olan Kemal ve yoksul akrabası Füsun'un hikâyesi. Karakter tahlili, sürükleyiciliği, esprisi, ve yaşattığı bol duygusuyla Masumiyet Müzesi, elinizden asla düşürmek istemeyeceğiniz ve arkadaşlarınıza da tavsiye edebileceğiniz kitaplardan biri olacak. Masumiyet Müzesi'ni okurken basitçe bir aşk hikayesini değil; aynı zamanda ikili ilişkiler, arkadaşlık, cinsellik, aile kavramı ve mutluluk üzerine de bol bol düşünme fırsatı bulacaksınız'! 

9-Yabancı Şahmeran - Öznur Yıldırım

Sevgiliye hediye edilebilecek kitaplar
Türk Romanlarından Yazar Öznur Yıldırım'ın Kaleme aldığı YABANCI Şahmeran, Son dönemlerin en çok satan ve en çok tercih edilen kitaplarından biri. Kitap Arka KApağında Şu Sözler yer alıyor; "Yağan kar şiddetini gitgide artırıyor, koyu renk saçlarıma tutunan kar tanelerinin sayısı çoğalıyordu. Konuşmadı, konuşmadım. Sessizlik... Aramızda her daim geçerli olan bir alfabeydi sessizlik. Ben de bu alfabeye bir kez daha boyun eğdim ve uzun, titreyen parmaklarımı avuçlarımın içine bastırdım. Elimi yanıma indirdiğimde avuçlarımda eriyen kar yere damladı..."

10-Çiçek Senfonisi - Özdemir Asaf

sevgiliye hediye kitap
Şiir okumayı, özellikle de aşk şiirlerini seven bir sevgiliniz varsa bu kitaptan şaşmayın derim! Çünkü adeta inci gibi kelimeleri muazzam bir şekilde yan yana sıralayan Özdemir Asaf, Çiçek Senfonisi Kitabıyla duyguları zirvelere taşıyor. Dahası gönülleri fethediyor. Bayan sevgilinize bu şiir kitabını mutlaka hediye etmelisiniz. Kitaplar da tıpkı yemeklere benzer. Herkes her yemeği nasıl ki beğenmiyorsa, her kitap da herkese armağan edilemez! Dahası o kadar araştırıp, zahmete girip, kitap seçtikten sonra, sevgilinizin hediye ettiğiniz kitabı okumaması herhalde ki moralinizi bozmaya fazlasıyla yetecektir. Dolayısıyla da, örneğin bilim kurgu veya macera romanları seven erkek sevgilinize hediye kitap olarak, aşk romanı armağan etmek doğru bir kitap tercihi olmayabilir. Ya da korku, felsefe veya bilim kurgu tarzdaki kitaplardan hayatında eline hiç almamış bayan sevgilinize bu tarz hediyeler vermek hiç de uygun olmayacaktır. 

Doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top