z Yumurta Kartonundan El Yapımı Abajur | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı abajur
Sevdiklerine evde orijinal ve sıra dışı hediye yapmak isteyenler veya el yapım anneler günü hediyeleri araştıranlar için harika bir önerimiz var. Son zamanlarda sitemizde yayınladığımız el yapımı ürünler kategorisine yeni ve oldukça orijinal bir ürün eklemenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu yazımızda sizlere marketten satın aldığınız yumurtaları muhafaza eden yumurta kartonlarından nasıl harika bir abajur ortaya çıkartabileceğinizi anlatacağız. Konunun ilerleyen bölümlerinde sizin de şahit olacağınız üzere, yumurta kartonu gibi basit bir üründen nasıl oluyor da harika bir abajur ortaya çıkıyor, gözlerinize inanamayacaksınız! Dahası, bundan sonra marketlerden yumurta aldıktan sonra yumurta kartonlarını atmayacağınızdan eminiz. Öyle ki sadece kendiniz için abajur yapmayacak. Yaptığınız abajurları eşinize dostunuza kısacası bütün sevdiklerinize armağan etmeyi düşüneceksiniz. Ayrıca yaklaşan anneler günü için sevgili annenize el yapımı hediye arayışınız varsa, bu harika abajuru yaparak annenize de hediye edebilirsiniz. Hazırsanız bu harika el yapımı abajurun nasıl yapıldığının anlatımına geçebiliriz.

Bu proje için gerekli malzemeler
  • Yumurta kartonu
  • Sıcak silikon tabancası
  • İstediğiniz renk sprey boya
  • Eski bir abajur
  • Fırça
El Yapımı Abajur
Öncelikle bu projeyi gerçekleştirmek için özellikle aynı marka yumurta kartonlarını biriktirmenizi öneririz. Yumurta kartonlarını boyayacaksanız sorun olmaz ama doğal haliyle görünmesini istiyorsanız aynı marka kartonları biriktirmelisiniz. Diğer bir uyarımızda abajur ile ilgili olacak. Eski abajurunuzu daha gösterişli ve sade göstermek için önce boyamanızı tavsiye ederiz. Bu adımları uyguladığınız far ederek diğer aşmalar artık geçebiliriz.
El Yapımı Abajur
Yumurta kartonun bir üst kapağı birde girintili çıkıntılı olan, Yumurtanın oturtulduğu kısım vardır ya. Şimdi düz olan üst kapa ile girintili çıkıntılı olan kısmını düzgün bir şekilde keserek ayırın. Düz olan kısmınızı elinizle yuvarlayarak içe doğru sarın ve sıcak silikon tabancası ile yapıştırın. Burada gül motifi oluşturacaksınız. Bu arada sıcak silikon tabancasını kullanırken dikkatli olmalısınız. Zira oldukça sıcak olacaktır.
El Yapımı Abajur
Yumurtaların konulduğu kartonun içeri doğu göçük olan kısımlarını mümkün mertebe düzgün şekillerde kesin. Bu çukur kısımlara içe doğru yuvarladığınız düz parçaları yerleştireceksiniz.
El Yapımı Abajur
Sıcak silikon tabancası ile çukur yumurta kartonunun tabanına bir miktar silikon sıkın ve üzerine dürüm haline getirdiğinizi diğer yumurta kartonlarını yerleştirin.
El Yapımı Abajur
Ve bir müddet bu işlemler devam ettikten sonra ortaya harika bir abajur çıkacak. Sabırlı olun:)
El Yapımı Abajur
Ve işte final. Nasıl sizce de etkileyici görünmüyorlar mı?
son adım
Basit ama etkileyici. Sizinde beğendiğinizi umuyoruz. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın

Yorum Gönder

 
Top