z 4 Basit Şekilde Geçici Dövme Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

geçici dövme yapımı
Bu yazımızda sizlere, en kolay tekniklerle vücudunuza nasıl geçici dövme yapabileceğinizin ip uçlarını vereceğiz. Acısız, sancısız ve en pratik yolla uygulama yapabileceğiniz geçici dövmeleri istediğiniz an da vücudunuzdan kolaylıkla silebileceksiniz. Şayet henüz kalıcı dövme yapmak için erken diye düşünüyor ve bu yaz mevsimini de dövmesiz geçirmek istemiyorsanız; geçici dövme tercihi en ideal olanı. Ayrıca şu an yapacağınız güzel bir geçici dövme, ileride korkunuzu yendiğinizde kalıcı dövme yaptırmak için ön bir prova olacak! Geçici dövme yaptırarak vücudunuzda nasıl durduğunu ve kendinizi dövme ile nasıl hissettiğinizi böylelikle tartmış olacaksınız! Evde kolaylıkla kendi başınıza yapabileceğiniz geçici dövmeler için tek yapmanız gereken, favori sembol veya deseni seçmek! Dört farklı teknikle vücudunuza uygulama yapabileceğiniz geçici dövmelerden istediğiniz tekniği kolaylıkla vücudunuzun istediğiniz bölgesine uygulayabilirsiniz.
kolay geçici dövmeler
Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte kıyafet boyları da kısalmaya başladı. Dolayısıyla serinlemek için açıkta bıraktığımız cildimizi süslemenin zamanı da böylece gelmiş oldu! Bayan ve erkeklerde yaz aylarının en şahane aksesuarları olarak dövmeleri gösterebiliriz. Görünen o ki, yüzlerce farklı sembol ve desenle yapılabilen dövmeler, bu yaz da modanın yükselen trendlerinden biri olacak. Ancak dövmeleri çok seviyor ve bu yaz vücudunuzda sıra dışı bir dövmeniz olsun istiyorsanız; önünüzde iki alternatifinizin olduğunu bilmeniz gerekiyor. Birincisi, biraz acılı ve sancılı yöntem olan kalıcı dövme yöntemi. İkincisi ise vücutta uzun süre kalmayan ve belli bir süre sonra boyası akan geçici dövmeler. Her iki yöntemin de kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları var. Şöyle ki; ilk yöntem için birazcık acısının olduğunu, ancak uzun yıllar cildinizden kesinlikle çıkmayacak bir yöntem olduğunu söylemeliyiz (bilmeyenler için). Kalıcı dövmeyle ilgili olarak bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, profesyonel ellerde yapılmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebileceğidir. İkinci yöntem ise, kısa süreliğine yapılabilen ve ciltte uzun süre kalmayan dövme modelidir. Bu yöntemin dezavantajı ise; su ve nemle temas ettiği takdirde yavaş yavaş siliniyor olmasıdır. Hangi yöntemle dövme yaptırıyor olursanız olun, vücudunuza ekstra bir çekicilik ve seksilik katacağınız kesin! 
konu çizgisi

1. Yöntem - Eyeliner Geçici Dövme Nasıl Yapılır

Eyeliner Geçici Dövme
Siz de kendi geçici sahte dövmenizi kolaylıkla eyeliner yöntemi ile vücudunuza yapabilirsiniz. Oldukça basit bir teknik olan Eyeliner yöntemi için ilk dikkat edilmesi gereken şey, kendi özel tasarımınızı bulmak! Bunun için de yaratıcılığınıza veya çiziminize güveniyorsanız boş bir kağıda eskizler yaparak çeşitli dövme figürleri oluşturabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise dövme fikirleri almak için Google görsel aramalardan "Easy temporary tattoos" veya "Basit geçici dövme modelleri" yazarak araştırma yapmak olacaktır!
  • Eyeliner dövme tasarımı için karmaşık figürlerden veya ışık, gölge gerektiren sembollerden kaçınmalısınız. Çünkü bu şekildeki dövme modelleri uygulama aşamasında tanınamaz hale gelebiliyor. Bunun yerine çizimi ve boyaması daha basit olan figürler seçmekte fayda var.
  • Vücudunuzun hangi bölgesine ve nasıl bir dövme modeli görmek istediğinize karar verdikten sonra, tasarlayacağınız dövmenin ölçüsünü belirlemeniz gerekiyor. 
geçici dövme nasıl yapılır
Eyeliner Uygulama Adımları: Denizci çapası, kalp sembolü, yaprak figürü, isim baş harfleri, kuş, Love, Seni Seviyorum gibi hangi dövme modeline karar verdiyseniz kağıt üzerine çizdiğiniz tasarımı kopya kağıdı (Aydınger Kağıdı) aracılığı ile bileğinize transfer edeceksiniz! Yani bir nevi kopyalama işlemi de diyebiliriz.

  • İşleme başlamadan önce uygulama yapacağınız bölgeyi Oksijenli su ile güzelce temizleyin ve kurulayın. 
  • Geçici dövme modelinize karar verdiğinizi ve öncesinde normal bir kağıda çizdiğinizi varsayarak şimdi uygulama için adım adım ilerleyelim. Taslak çiziminizi aydınger kağıdının üzerine yerleştirin. Daha sonra her iki kağıdı da birlikte kolunuza yerleştirin. İnce uçlu resim kalemi ile şeklin üzerinden geçin. Bu şekilde deseni kolunuza transfer etmiş olacaksınız! 
Geçici dövme en kolay nasıl yapılır

  • Kolunuza aktardığınız dövme modeli üzerinden siyah Eyeliner kalemi ile dikkatlice çizin. Şimdi ise sıra dövmenin içini doldurmaya geldi. Şayet çok belirgin ve fark edilebilir bir dövmeniz olsun istiyorsanız, içini Eyeliner fırçasını hafif su da ıslatarak dövmenin içini boyayabilirsiniz. 
  • Son adımda ise çizimini bitirdiğiniz dövmenin üzerine hafifçe bebek pudrası dökün! Yaklaşık 5 dakika kadar pudranın emmesini bekleyin. Neden pudra döktüğümüze gelince, havuza veya denize girerken dövmenin daha dayanıklı kalması ve dağılmaması için pudra oldukça etkilidir. Bu işlemi bir saç spreyini cildinize püskürterek de yapabilirsiniz. Saç spreyi geçici dövme üzerinde ince bir tabaka oluşturacak ve dövmenizi daha uzun süreli kullanmanızı sağlayacak. Ancak adı üzerinde bu bir geçici dövme! Bir süre sonra bu çalışmanızın silineceğini de unutmayın:) 
Geçici dövme en kolay nasıl yapılır

  • Fakat işin güzel tarafı Eyeliner yöntemi ile vücudunuza istediğiniz kadar keyfi olarak geçici dövmeler yapabilirsiniz:) Göz zevkinizi bozduğu anda da kolayca silebilirsiniz. 
  • Dövmeyi deriden nasıl silebiliriz? Sıcak su ve sabunla kolayca temizleyebilirsiniz. 

Geçici dövme en kolay nasıl yapılır
konu çizgisi

2- Stencil  - Kalıp Yöntemi ile Geçici Dövme Tekniği

geçici dövme yöntemleri
  • Transfer kağıdı ile uğraşmak istemeyenler için bu yöntem bir iyi bir seçenek! Kalıp çıkartma (Stencil) Yöntemi ile oldukça profesyonel geçici dövme yapabilirsiniz. Öncelikle boş bir kağıt üzerine dövme şablonu yapın! Sonrasında ise çizdiğiniz şekli maket bıçağı veya küçük bir makas kullanarak kesin.
  • Bu yöntem, kalp, elmas gibi geometrik dövmeler yapmak için oldukça idealdir. 
  • Daha ayrıntılı geçici dövmeler yapmak için, çizeceğiniz şablonun içerisini Artline70 Kalemle doldurabilirsiniz. 


Stencil Geçici Dövme yapmak için marker renkler seçebilirsiniz. Ancak en fazla kullanılan ve en klasik renk olan siyah renkten şaşmamanızı tavsiye ediyorum. Ancak yine de bu bir zevk meselesi ve eğlenceli dövme modelleri yapmak için farklı renk tonlarında da Artline70 kalemi kullanılabilir. Artline70 kalemin özelliği çabuk kuruması ve suya bir hayli dayanıklı olmasıdır. Ayrıca sağlık açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Fakat yine de Artline70 kalemle ilgili olarak minik bir uyarı; hassas ve kimyasallara karşı hemen reaksiyon gösteren bir cildiniz varsa, dikkatli olmanızı öneriyorum.  
  • Uygulama Aşaması: Kağıt üzerine çizdiğiniz dövme şablonunu bileğinize bant yardımı ile yapıştırın! Şablon kağıdının sıkı olmasına ve kaymayacağına emin olun. Şeklin içerisini kalemle boyadıktan sonra bir müddet kurumasını bekleyin! 
Dövmeyi Temizlemek İçin: Geçici dövmeyi cildinizden temizlemek istediğinizde sıcak sabunlu su ile ovalayıp kolayca temizleyebilirsiniz. Ek olarak pamuk ve oksijenli su ile de tamamen derinizden sökebilirsiniz. 
konu çizgisi

3-Tattoo Transfer Kağıdı İle Dövme 

Geçici dövme nasıl yapılır
Bilmem hatırlar mısınız eskiden bakkallarda sticker (sökülebilir kağıt) şeklindeki dövmeler satılırdı. Gerçi muhtemelen bir çok yerde hala bulabilmek mümkündür! Üzerine bir miktar su döküldüğünde vücuda şeklini aktaran sticker şeklinde geçici dövmelerdi bunlar. İşte bu yöntemin bir benzerini şimdiki teknikle birlikte yapağız.
Geçici dövme nasıl yapılır
Öncelikle hobi mağazalarından veya İnternetden kolaylıkla satın alabileceğiniz Taattoo Dövme Transfer Kağıdına ihtiyacınız olacak. Özgün, orijinal ve fark edilebilir bir dövme modeli tasarlayın. Bu yöntemle yapabileceğiniz dövme modelleri sınırsız. Çünkü artık elle şekil çizmek yerine, bilgisayardan beğendiğiniz bir dövme modelini yazıcıdan çıktı alarak rahatlıkla teninize uygulayabilirsiniz. Photoshop'a hakimseniz, tamamen kendi tasarımınızla da geçici dövmeler tasarlayabilirsiniz.
Geçici dövme nasıl yapılır
  • Dövme şablonunu seçtikten sonra, siyah veya renkli modeline karar verin. Renkli bir yazıcınız varsa istediğiniz kadar renkli tasarımlar içerebilir.
  • Dövme modeli seçerken cildinizde hoş duracak renkleri seçin.
  • Uyarı: Tattoo transfer kağıdı üzerindeki desenlerin ters görüneceğini (Ayna Yansıması gibi) unutmayın.
  • Transfer Kağıdının bür yüzü mat, diğer yüzü ise parlaktır. Yazıcıdan çıktı aldığınızda mat yüzeye baskı yaptığınızdan emin olun. Yazdırma işlemi bittiğinde makas ile dövme alanını kesin.
Geçici dövme nasıl yapılır
Dövmeyi Temizlemek; Bu tip yöntemle dövme yaptığınızda yaklaşık bir hafta veya daha uzun süre cildinizde kalabilir. Dövmeyi silmek içinse, önce sıcak su ve bol sabunla yıkamak ve ardından da oksijenli su + pamuk ile ovarak temizleyebilirsiniz. 
konu çizgisi

4-Sharpie Kalem ve Bebek Pudrası ile Geçici Dövme

İstediğiniz renk Sharpie Kalem kullanarak vücudunuzun istediğiniz bölgesine geçici dövme çizebilirsiniz. En basit yöntemlerden biri de bu! Bu işlemi çizimi iyi olan bir arkadaşınıza da yaptırabilirsiniz. Örneğin boyun, omuz, sırt gibi bölgelere arkadaşınızdan destek alarak geçici dövme yaptırabilirsiniz.
Her zaman olduğu gibi, bu adımda da geçici dövme modeline karar verin. Tıpkı boş bir sayfaya resim çiziyormuş gibi dilediğini şekillerde dövme tasarlayabilirsiniz. Destek ve fikir edinmek için Google görsel aramalardan yardım alabilirsiniz. 
Yaptığınız tasarımın üzerine bebek pudrası dökün ve hafifçe ovun.
Dövme üzerine hafifçe saç spreyi uygulayın. Ancak çok fazla da sprey kullanmayın! Özellikle hassas ciltler için spreyin kaşındırıcı özelliğinin de bulunduğunu unutmayın.
Yeni dövmeniz artık hazır. Keyfini çıkarın. 
konu çizgisi

Hint Kınası Kullanarak Geçici Dövme Yapmak

Dövme, yaz ayları ve özellikle de tatil için en önemli aksesuar veya süslerden biridir. Bu nedenle de bir çok kimse kalıcı şekilde dövme yaptırmayı çok istiyor; ancak gerek can yakması endişesi, gerek hijyen kuralları, gerekse de çeşitli psikolojik-sosyolojik sebeplerle kalıcı dövmeye mesafeli bakıyor. Bu yüzden de vücuduna dövme görmek isteyen kimseler, bu heveslerini geçici dövmelerle geçiştirmeye çalışıyor. Türkiye'de en çok uygulanan geçici dövme şekli ise, Siyah Hint Kınası ile yapılan dövmelerdir. Aktarlardan kolaylıkla bulabileceğiniz Hint Kınası, uzun bir süre dövmenin teninizde kalmasını sağlıyor. Peki Hint Kınası İle Geçici Dövme nasıl Yapılıyor?
geçici dövmeler

  • Bir kase içerisine 1 veya 2 çay kaşığı kadar Hint Kınası koyun 
  • Üzerine kınanın yarısı oranında Alman Taşını ufalayarak dökün! Alman Taşı aktarlardan kolaylıkla satın alabileceğiniz bir ürün. 
  • Oksijenli su, Alman Taşı ve Hint Kınası karışımını çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Örek vermek gerekirse, fincan dibindeki kahve telvesi kıvamı en ideal olanıdır.
  • Öncelikle ne tarz bir dövme yapacağınıza karar verin. Bunun için internetten dövme modelleri araştırın. Beğendiğiniz dövme şeklini yazıcınızdan çıkartın.
  • Dövme uygulaması yapacağınız bölgeye aydınger kağıdı koyun! Yazıcınızdan çıkarttığınız dövme deseninizi aydınger kağıdının üzerine koyun ve Stabilo kalemle desenin üzerini çizin.
  • Çizdiğiniz desenin teninize aktarıldığınnı göreceksiniz. 
  • Daha sonra cildiniz üzerine yansıyan desen üzerine karışım haline gelmiş olan Hint Kınasını süreceksiniz. 
  • Bir Öneri; Bu noktada diş temizleme kürdanından destek alabilirsiniz. Kürdanla kase içerisindeki karışımdan kına alarak cildinizdeki desen üzerine uygulayın! 
  • Hint Kınası ile yapılan dövmeler çok uzun süre kaldığı için ve yıkandığında kolaylıkla çıkmadığı için desen çizerken çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum. 
  • Tüm işler bittikten sonra geçici dövmenizin kurumasını bekleyin...
sevgiliye doğum günü hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top