z Sevgiliye Aşk Mektubu Örnekleri | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye aşk mektubu örnekleri
Bazen sevgilimize sesli olarak ifade edemediğimiz duygularımızı, kağıda kaleme dökmek isteriz. Ona karşı kalbimizden geçenleri tamamen gözlerinin içine bakarak söylemenin yerini elbette ki hiçbir şey tutamaz! Ancak kelime kelime ve emek verilerek yazılacak romantik bir aşk mektubuyla hislerimizi sevgilimize göstermenin heyecanı ise bir başkadır! Bir kere söz uçar yazı kalır misali, mektup kalıcı bir şeydir. Mesela bir aşk mektubu defalarca okunabilir; saklanabilir ve hatta koklanabilir. Dahası romantik bir aşk mektubunun üzerinde ciddi bir emek söz konusudur! Çünkü saatlerce üzerine düşünülmüş, her harfi tek tek yazılmış; ve belki de defalarca buruşturulup en iyisi yazılana kadar tekrar edilmiş kocaman bir emek taşımaktadır! Dolayısıyla sevgiliye yazılacak bir aşk mektubu oldukça değerlidir. Mektupların, sevgilinize hediye edilebilme ve hatıraya dönüşebilme özelliği de vardır! Emek içerdiği için de bir aşk mektubu sonuna kadar, saygıyı hak ediyor. Sevgiliye aşk mektubu yazmanın müthiş rahatlatıcı tarafları da vardır. Mesela mektup yazarken, tamamen sevgilimize ve Ona duyduğumuz hislerimize odaklanırız! Sevgilimize karşı tam olarak ne hissettiğimizi defalarca düşünür, kalbimizin sesini dinler ve duygularımızdan iyice emin oluruz. Bu yönüyle de herkese aşk mektubu yazmalarını tavsiye ediyorum.

Herkesin sevgilisine mektup yazma amacı farklı olabilir. Mesela kişi, belki de sevgilisinin karşısında heyecandan tam olarak duygularını ifade edemiyordur. Kelimeler boğazına düğümleniyor ve söylemek istediğini tam olarak iletemediği için aşk mektubu yazma gereği duyuyordur. Belki de kişinin yazı dili, konuşma dilinden çok daha gelişkindir. Ki, böyle kişiler ellerine kağıt kalem aldıkları zaman adeta devleşirler. Sonuçta ise ortaya kusursuz güzellikte ve tam anlamıyla "Örnek bir Aşk Mektubu" çıkartırlar. Kimisi sevgilisine aşkını ilk defa ilan edecektir fakat "Ya ret edilirsem" korkusuyla duygularını mektupla sevgilisine iletmek ister. Kimisi ise yaptığı hatadan dolayı sevgilisinden özür dilemek için mektup yoluna baş vuruyordur. Kısacası sevgiliye yazılacak aşk mektubu bir nevi iç dünyamızın yansıması niteliğindedir. Sevgiliye hislerimizi göstermenin en güzel yoludur mektup yazmak! Bu, bugünün değil, yüzyıllardır devam eden en romantik şeylerden de biridir. Eğer Siz de şu dakikalarda sevgiliniz için bir aşk mektubu kaleme almak istiyor ancak ilham alabileceğiniz güzel aşk mektubu örnekleri görmek istiyorsanız, işte sizin için seçtiğimiz birbirinden anlamlı ve romantik aşk mektupları.

Sevgiliye Romantik Aşk Mektupları


Sevgiliye Mektup - 1


"Canım Bitanem..."


"Seni Seviyorum..." Sana söylemek istediğim en kısa sözcüğün başında bile, bu cümleyi defalarca ve asla bıkmadan söyleyebilirim. O kadar derin ve o kadar güçlü bir sevgim var ki SANA, bunu anlatmaya ne sözler, ne cümleler, ne de noktalama işaretleri yeter. Çünkü bu öylesine içten gelen bir duygu ki, her an kalbimle birlikte atıyor ve her zaman beynimde canlı duruyor. 

Seninle birlikte olduğum her an, kendimi sana daha çok kapılmış buluyorum. Seninle paylaştığım her şeyde seni çok daha fazla seviyorum. Sevginin bir sınırı var mıdır bilmiyorum ama, galiba bendeki sevgin ucu bucağı olmayan sınırsız bir sevgi! Seni tüm hücrelerimle, tüm zerrelerimle, tüm benliğimle çok seviyorum Aşkım. 

Seninle birlikte olmak, bana şunu çok iyi öğretti; Bir kere ben sensiz asla yapamam! Bunu biliyorum. Çünkü hayat ışığım da sensin, umutlarım da, hayallerim de! Her şeyin SEN olduğu bir yerde sensiz olmak; benim olamayacağım anlamına gelir. 

Dönüp geriye baktığımda, senden önce gerçek manada hiç mutlu olmadığımı fark ettim. Meğersem, önceleri yaşadığım şey mutluluk değilmiş. Bunu seninle çok daha iyi kavradım. Bana güzel olan her duyguyu fazlasıyla yaşattığın için sonsuz teşekkür ederim.

sevgiliye aşk mektubu

Sevgiliye Mektup - 2


Nefesim, kalbim, canım içi Bitenecik sevgilim!

Bu hayatta yalnızca seni yaşamak ve seninle yaşlanmak istiyorum. Yalnızlığımı, hüznümü, acılarımı, sevincimi, mutluluğumu, kısacası hayata dair her duyguyu yalnızca seninle paylaşmak istiyorum. Beni yalnızlığımdan kopartıp, güneş dolu aydınlık günlere taşıyan sensin! Nefes aldığımı, yaşadığımı ve huzurun gerçek manasını seninle öğrendim.

Benim güzel gözlü Biricik Sevgilim! En güzel hayallerimin kahramanısın. Şunu bil ki, seninle en güzel günlerimiz henüz hiç yaşamadıklarımız. Mutlu ve güzel bir gelecek bizim olacak. Ellerimizin sıcaklığında gök yüzünü doyasıya izleyeceğiz, kayan yıldızlara bakıp en güzel dileklerimizi tutacağız. Birbirimize olan özlemimiz ve hasretimiz elbet bir gün bitecek!  Ancak sana olan sevgim hiç ama hiç bitmeyecek. 

Canım Sevgilim! Sen, kalbimde sakladığım ve hiç kimsenin oradan çıkartamayacağı en özel yerdesin! Unutmaya asla kıyamadığım ve hasretine dayanamadığım aşkın adısın Sen! Çünkü tüm benliğimle SENİ ÇOK SEVİYORUM. Çünkü Sen, bu hayatta başıma gelen en güzel şeysin! Beni hayatın karanlığından kurtaran ve içimin bahar çiçekleriyle cıvıl cıvıl renklenmesini sağlayansın. Yüreğin o kadar engin ve saf ki; ancak seninle bütün kara bulutlar dağılır; gökkuşağı gönlümde ancak seninle parelenir. Gülümsemen sanki her yerimi sarmış durumda, o sevecen ve samimi bakışların her an gözlerimin önünde. Seni görmek bile tüm sorunlarımı unutmaya ve beni mutlu etmeye yetiyor! Rabbım, son nefesime kadar sadece senin gözlerine bakmayı nasip etsin!  Seni Çok Ama Çok seviyorum! Bunu aklından hiç çıkartma...
sevgiliye hediye

sevgiliye aşk mektubu

Sevgiye Aşk Mektubu-3


Biriciğim... Her şeyim... Benimle Kal...

Sen benim için bu hayattaki son liman, son ümit, ilk ve Son sevgilisin. Gök yüzündeki en parlak yıldızım, yokluğunu asla tasavvur bile edemeyeceğim büyük aşkımsın. Üzülmene veya küçük bir damla göz yaşına asla dayanamam. Sesinin tonunda bile minnacık bir soğuma hissettiğim an ben yok olurum. Acılarımın kaynağı sensin, ancak hayatımın da kaynağısın! Sadece senin için ve yalnızca seninle yaşıyorum. Sen bir uçuruma yuvarlanırken tutunduğum dal; Sen aşka susuzluğumu dindiren vaha; Sen şimdiye kadar yaşadığım bütün hayal kırıklıklarımı ümide dönüştüren insan! 

“Canımın içi yokluğun beni inanılmaz etkiliyor. Daha önce böyle bir acıyı hiç yaşamış mıyıdım acaba? Zannetmiyorum! Çünkü senden ayrıyken bir anda kendimi dünyanın en karamsar insanı olarak buluyorum. En kötü kabuslar o an benimle oluyor, en acılı aşk şarkıları yaşıyor kalbim. Çok iyi biliyorum ki, seni benim her şeyim olmuşsun! Sana "Sevgilim" derken, bir an bile tereddüt etmedi kalbim. Sensizlik cehennem ortasında başı boş kalmakla aynı. 

Sensizlik Vahadan sonra bir çöl gibi; Sensizlik rengarenk gül bahçesinden sonra çorak bir bozkır gibi; Ben sadece sana susuzum, hem de eskisinden de fazla! Gözlerine, gülümsemene, sesine, saçlarına, eline, kalbine her zerrene ihtiyacım var. Seninle bir mucizeyi yaşadık. cılız bir rüzgarın bu mucizeyi savurmasına izin verme. Çünkü sensiz geçecek bir ömrü asla istemiyorum. Lütfen hep benimle kal. Seni çok seviyorum ve daima seveceğim…”

ayrılık mektubu

Romantik Aşk Mektubu Örnekleri - 4

“Hayatımın Anlamı..."

Ben yalnızca sana aitim! Her hücremle, saçımın her teli ile, gülüşümle, bakışımla, tüm düşüncelerim ve kalbimle seninim sadece! Sen beni düşündüğün müddetçe, sana olan sevgim de hep ebedi olacak. Ancak beni düşümekten vaz geçtiğinde ise, kendi ellerinle cehennemi bana armağan etmiş olacaksın! Göz bebeklerin benim cennetim. Kendimi zavallı ve çaresiz hissettiğim her an sığındığım korunağım. Sen, bu fani dünyada teselli bulduğum, gidip saklandığım tek fil dişi kulemsin. Sensizken mutluluk bana haram, hiçbir mevsimde huzur bulamam! Her an seni görmek ve her saniye senin yakınında olmak, ömrüm yettiğince seni yaşamak istiyorum. Çünkü sen, benim bu dünyadaki en değerli varlığımsın. İyi ki benimlesin. İyi ki varsın! 

Gülümsemen kalbimin huzur kaynağı, sevgi dolu bakışların yüreğimin güneşi. Ellerinin sıcaklığı ile ısınmak, seni doya doya yaşamak istiyorum. Bu mektupla seni ne çok sevdiğimi sana acaba nasıl anlatsam diye düşünüyorum! Mesela şöyle diyebilirim; Bazen sanki kalbime sığmıyor ve oradan taşıyorsun! Bana deli demelerinden korkuyorum çünkü seni tandıktan sonra avazım çıktığı kadar ismini bağırmak; "Seni Seviyorum" diye haykırmak geliyor içimden. 

Canım bitanem! Nefes almak seninle birlikte anlam kazanıyor. Seni sevmeye ve sana aşık olmaya başladıktan sonra, kuşlar, böcekler, çiçekler, çocuklar kısacası bu dünyadaki her şey gözüme daha bi sevilir gözüküyor. Çünkü içimdeki karamsarlık bulutlarını sen dağıttın ve bu yüzden artık içim kıpır kıpır!
sevgili için hediye
sevgiliye yazılacak aşk mektubu

Sevgiliye Aşk Mektubu Örnek - 5

Sen Hep Mutlu Ol Bitanem,

Canım Sevgilim! İstesem de o kalbime kazınan ve aklımadan asla çıkartamadığım kahve rengi gözlerini silemem! Çünkü o güzel yüzünü ve sevimli hallerini bir an bile olsun düşüncelerimden uzaklaştıramıyorum! Kendimi mutsuz hissettiğim her anımda güzel gözlerine baktığımı hayal ediyorum ve senden tahmin edemeyeceğin kadar çok güç buluyorum. Nasıl ki güneş yeryüzünün ışık kaynağıysa; Sen de benim gönlümün güneşisin! Sen yeter ki benimle ol! Çünkü bu hayatta ki tüm amacım seni her zaman mutlu etmek olacaktır. Senin gözlerinden süzülecek bir damla yaş, benim en büyük kabusum olur. Çünkü Sen, bu dünya da her şeyimi feda edebileceğim yegane kişisin! Benim için çok özel ve değerlisin. Sen her zaman gülümse olur mu? Çünkü sen gülümseyince, nefesime nefes; ömrüme ömür katılıyor. Sen gülümseyince içime çocuksu bir coşku doluyor, sen gülümseyince hayat bayram oluyor. 

Şunu aklından hiç çıkarma; Seni her zaman ilk günkü heyecan ve tutkuyla seveceğim… O kadar alıştım, o kadar bağlandım ki sana, sadece seninle geçireceğimiz güzel günlerin hayalini kuruyorum. Seni her zaman mutlu edeceğim Aşkım… Çünkü sen benim diğer yarımsın! Seninle geçen geçen her saniye, seninle olduğum her an o kadar kıymetli ve değerli ki; inan bana hiçbir saniyenin sensiz akmasını istiyorum. Her anımız güzel ve ölümsüz olsun! 

Ben her zaman senin yanı başında olmak; hatta suyun olmak, ekmeğin olmak, soluduğun hava olmak istiyorum. Senin sevgilin olmak ve en sevdiğin insan Ben olmak istiyorum! Beni bir an bile yalnız bırakma olur mu:? Çünkü her şeyden vazgeçebilirim ama sensizliği hayal bile etmek ihanet gibi geliyor bana. Şunu çok iyi biliyorum ki, sen olmadığında dünya başıma yıkılır! Sen olmadığında hayat durur ve sen olmadığında ben olmayağım! Seni hep aynı aşkla, aynı parıltılı bakışlarla her zaman seveceğim birtanem…”
sevgiliye hediye
sevgiliye aşk mektubu

Uzaktaki Sevgiye Özlem Dolu Aşk Mektubu


“Sevgilim, Ruh Eşim,

Sana olan sevgimi dile getirmekte bile güçlük çekerek başlıyorum mektubuma, çünkü bu öyle bir sevgi öyle bir duygu ki tarifi ve izahatı olacak gibi değil. İçimde ki bu kuvvetli sevginin bağı, her an seninle yaşamak ve seninle yaşlanmak isteğimi gün geçtikçe arttırıyor. Beni yalnızlığımdan, kimsesizliğimden ve ürkekliğimden çekip çıkaran, bu duygulardan sıyıran sensin sevgilim. Sen benim karşıma öyle güzel bir zaman da çıktın ki, ben bu aşkı evrenin bana bir mükafatı olarak değerlendiriyorum. Sen bu hayatta bana verilmiş en güzel hediyelerden birisin, senin sadakatin, sevginin şefkati beni yeni bir ben olarak doğurdu, özümde kim olduğumu gösterdi.  Bu aşk bize kendimizi gösterdi, ne istediğimizi öğretti, bizi birbirimiz için her sıfata layık etti. Yeri geldiğinde her sıfatın yerini dolduracak kadar birbirimize sığındık, bu aşkın izahatı olamaz, ben seni kendi içimde bile tanımlayamadım, ismini koyamadım sen benim en büyük mükafatımsın sadece bunu dile getirebiliyorum.

Çocukluğu, hırçınlığımı, hayata olan öfkemi içimden çekip çıkardın, bana hayatta sarılacağım şeyler de olduğunu gösterdin, bunlardan biri de senin aşkındı sevgilim. Hep böyle sev, çocuğun gibi koru, bu aşkın bizi terk etmesine hiç izin verme. Biz birbirimize yaslanmadan bu hayatı göğüsleyemeyiz, hayatta ki eşimsin, eşsizimsin sen, ne sen bensiz ne de ben sensiz bu zorluklar karşı güçlü olamayız, dik duramayız el ele verip birlikte hayallerimize yürüyelim.  Bu aşka verilen emek bizi büyüttü, yetiştirdi, birbirimize sardı sarmaladı. Senin saray gibi bir kalbin var sevgilim, o sarayın en güzel köşesine beni yerleştirdin, hayatın karanlığından solukluğundan kurtardın o saray kadar güzel kalbine gizledin, çıkarma oradan beni, bırakma karanlıklara. Bir tesadüf seni karşıma çıkarmasaydı ben bu zorlu yolculukta oradan oraya savrularak nereye varacağımı bilmeden yaşayıp gidecektim, sen bana güç oldun, kuvvet oldun. İçimde ki hazinelerimi gösterdin, hayata karşı dik durabilmeyi sen öğrettin bana, kısacası sen bana kendimi keşfetmem için içime aynı tuttun ben ise bu aynada seni gördüm. 

İnsanlar birbirlerinin kaderiymiş, doğmadan önce bu yazgı ile dünyaya gelirlermiş sen bana bu aynayı tuttuğunda ben o yazgının sen olduğunu gördüm, sana yasladım sırtımı, insanın bu hayatta rastlayacağı en güzel şeylerden biri hayat arkadaşıdır. Ben hayat arkadaşıma, sırdaşıma, hayatımın her alanına yakışacak tüm sıfatları taşıyan bir kalbe rastladım, sana rastladım. Yolun, yörüngen hiç şaşmasın sevgilim, sen bu kalbe çok iyi geldin, emeklerimiz hem aşkımızı hem bizi büyüttü. Sen hep yanımda kal sağlıkla sıhhatle bana arkadaşlık et. Bu yollar hiç ayrılmasın, bu kalpler hep birbiri için atsın, biz birbirimizin diğer yarısına böyle güzel bir tesadüf ile rastlamış iken sevgimiz tükenmeden hep taze kalsın, kalbimiz de gözlerimiz de hep parıldasın, seni çok seviyorum hayatımın mükâfatı.”
kız sevgiliye hediye
aşk mektubu

Erkekten Kıza Gönülden Yazılmış Aşk Mektubu


Benim Canım Güzel Sevgilim,


Geçmişim, geleceğim, ömrümün tamamı sensin. Seninle yaşadığım, her gün ve her dakikanın benim için anlamı öylesine büyük ki… Sanki senden önce var olmamışım bu hayatta, seninle anlam kazanmış benliğim ve bedenim. Senden öncesi ne büyük bir hiçlikmiş oysaki… Sahi sen nasıl böyle güzel geldin? Seninle yaşadığım her şeyi çok seviyorum. Bazen soluksuz kalana kadar gülmeyi, bazen büyük bir derdi bölüşebilmeyi. Bazen seni kaybetmek için yaşadığım o korkuyu, bazense kavgalarımızda en derin kederleri… Bazen delicesine öfkelenirken sana, bazen içimi ılıklaştırdığını hissediyorum. Sonrasında anlıyorum ki sen, benim bu hayatta kimi zaman mükâfatım, kimi zaman ise en büyük acım olabiliyorsun. Nedir bu bütün hücrelerime nefes gibi doluşun?

Seni bulabilmek için zorlu yollardan geçtim. Uzun bir yol, bazen düz bazen tümseklerle dolu. Çoğu zaman düştüm bu yollarda, kimi zaman koştum, bazen de yoruldum. Sonra seni buldum… Artık düşmeleri, yorulmaları, koşmaları hiç önemsemez oldum. Avuçlarıma aldım senin o eşsiz sevgini, yürümeye koyuldum. Ve artık varlığınla yürüdüğüm yol hiç bitmesin istiyorum seninle şimdi. Bu hayatta en büyük dileğim seni dolu dolu yaşarken, seninle yaşlanabilmek. Bir tek senin ellerini tutarken, saçıma aklar düşsün istiyorum. Geçmişe dönüp baktığımda '' İyi ki seninleyim'' diyebilmek en büyük dileğim. Parmağımda bir yüzük izi belirsin istiyorum, o izi hiç fark edemeyeceğim. Şehir şehir, ülke ülke gezelim seninle. Her yere mutlu anılarımızı bırakalım. Yerlere düşen karlar, saçlarımıza da düşerken biz hep el ele kalalım. Yazın gelemediği her yere içimizdeki çiçeklerden koparıp takalım. Çünkü seninle her şey mümkün. Seninle her şey fazla anlamlı. Seni görebilmek için saatleri sayıyorum. Saatleri dakikalara bölüyorum, vakit bir an evvel geçsin. Geçsin ki sonunda kavuşmalar olsun. Çünkü sen bitmeyen hasretim, doyamadığım sevgilimsin..

Seninle bir mutluluğun kıyısındayım, doyamadığım bir huzur kaplıyor bedenimi. İçimde esen ılık rüzgârlar, daha çok hissettiriyor sana olan sevgimi. Bu rüzgâra kapılıp, içten içe büyütüyor musun yoksa sevgini? En büyük kaygımsın sen. Yokluğun ne büyük bir korku… Hiçbir zaman düşünmek istemediğim. Bir gün sana benzeyen bir minik elimi sımsıkı tutsun. En büyük mutluluğumuz, en büyük kavgamız olsun şu kısacık ömürde. Bazen şaşkınlıkla anlatalım evladımızı, bazen gururla, bazen kahkahalarımızla.. Hiç bitmesin bu aşk biz var oldukça hep yaşasın. Bir gün birinin elini tutarak yaşlanacaksam o sen ol, sıcacık bir çayı bölüşürken titrek ellerimiz, kırışıklıkların içinde kaybolan gözlerimi bile bulabilsin o eşsiz güzel gözlerin.  Yaşlılığımda belki sayılı olacak nefeslerim, ama ölümü bile titreyen ellerinde beklemeyi dilerim. Yalnızca bu dünyayı değil gel, öbür dünyayı da bölüşelim. Cennetin bir köşesinde gülüşünün kıyısında, ben ölümsüzlüğü bile tatmayı seninle seçerim…

aşk mektubu örnekleri

Sevgiye İçten Yazılmış Aşk Mektubu Örneği


Sevgilim, 

Hayatıma girdiğin için sana ne kadar teşekkür etsem az… Seninle birlikte hayat daha da güzelleşti. Kuşlar bir başka ötmeye başladılar, çiçekler daha canlı göründü gözüme, güneş daha parlak doğdu sanki… Kalbime girdiğin o kutlu günde her şeyim oluverdin bir anda. Seni görmeden uyuyamaz, sesini duymadan uyanamaz oldum. Sürekli seni düşünüyor ve geleceğimizle ilgili hayaller kuruyorum. Aşk dolu, özlem dolu günlerime her gün bir yenisi ekleniyor. Seni sevmek değil belki ama beklemek acıtıyor canımı… Seni gördüğüm an, kilitlenip kalıyorum. Aklım da beynim de seyahate çıkıyor sanki! Sadece sana bakmak, sana aşkımı haykırmak geliyor içimden. Özlüyorum sevgilim… Yanındayken bile seni özlüyorum. Yanından ayrılmam gerektiğinde ise, hemen sesini duymak için telefon etmek geliyor içimden. Aşkımın ucu bucağı gözükmüyor. Her halinle her an her dakika seviyorum seni… Kirpiklerini, gözlerini, dudaklarını en çok da o ellerini… 

Senin uğruna yapamayacağım tek bir şey bile yok bir tanem. Hangi engel olursa olsun birlikte olduktan sonra her sorunun üstesinden gelebiliriz. Islık çalan rüzgarda sana sarılmak seni kollarını hissetmeyi o kadar isterdim ki… Yağmurda seninle birlikte ıslanmak, en sevdiğin şarkıyı beraber söylemek… Aklına gelebilecek her şeyi seninle yapmak istiyorum aşkım. Gülüşünü sevdiğim, cennetim! Mis kokulum benim! Senden ayrı kalmak inan çok zor bir tanem. Senden ayrı geçen günlerim zindan oldu bana. Ömrümün geri kalanını senle geçirmek, seninle olmak bu hayatta isteyebileceğim tek şey… Sevdiğim yanımda olduktan sonra sağlık ve huzurdan başka ne ister ki insan? Mutluluğumuz daim olsun sevgilim. Bizimle birlikte aşkımız da büyüsün. Senin de beni ne kadar sevdiğini ve kavuşmamız için ne kadar uğraştığını biliyorum. Senin sevginden de çabandan da şüphem yok bir tanem. Ama hasret vuruyor yüreğime ne yaparsın işte… 

Kelimelere dökmek istiyorum hislerimi. Sana olan duygularımı ve aşkımı! Çünkü sana baktığım zaman söyleyeceğim her şeyi unutuyorum aşkım. Sen bana bakınca bana gülünce aklımdaki tüm sevgi sözcükleri uçuveriyor. Dudağının kenarında bekliyor. Göz pınarının köşesine konuyor. Ve ben sana bakmaktan o kadar keyif alıyorum ki, hislerimi yüzünde görebiliyorum. Aşk ile bakıyorsun bana sevgi ile bağlılık ile. Senin yanındayken kendimi çok güvende hissediyorum aşkım. Sanki dünya yansa yıkılsa bile umurumda olmayacakmış gibi… Anladım ki hayatımın anlam bulduğu insan sensin sevgilim! Güzel anıları paylaştığım, yanındayken kendimi unuttuğum, geçmişim, geleceğim her bir şeyim sen olmuşsun benim. Hayattan başka ne isterim ki! Daha ne kadar mutlu olabilirim ki! Bazen düşünüyorum sana sahip olabilmek için nasıl bir iyilik yaptım da senin ile mükâfatlandırıldım diye… çünkü sen herkesin sahip olmayı hayal edebileceği güzellikte bir insansın. Benimle kal, geleceğim ol, umudum ol ve her daim aşkım ol… 
sevgili için romantik hediye

Sevgilim;

Seni ne kadar özlediğimi kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Her gün senin yüzünü, sesini, kokunu, dokunuşunu hayal ediyorum. Seninle geçirdiğimiz anlar gözümün önünden gitmiyor. Seninle birlikteyken zaman duruyor, hayat anlam kazanıyor, dünya güzelleşiyor.

Sen benim hayatımın ışığı, ruhumun eşi, kalbimin sahibisin. Seninle tanışmadan önce nasıl yaşadığımı bilmiyorum. Sen bana hayatın gerçek değerini, aşkın gücünü, mutluluğun tadını öğrettin. Sen bana kendimi buldurdun.

Seni sevmek benim en büyük şansım, en büyük gururum, en büyük mutluluğum. Seninle olmak benim en büyük hayalim, en büyük arzum, en büyük hedefim. Seninle yaşlanmak benim en büyük dileğim, en büyük duasım, en büyük umudum.

Seni her şeyden çok seviyorum ve sana her şeyden çok güveniyorum. Biliyorum ki sen de beni seviyorsun ve bana güveniyorsun. Biliyorum ki sen de beni özlüyorsun ve bana kavuşmayı istiyorsun. Biliyorum ki sen de benim için sabrediyorsun ve bekliyorsun.

Ama sabretmek ve beklemek çok zor geliyor bana. Seninle her an birlikte olmak istiyorum. Seninle her an konuşmak, gülümsemek, sarılmak, öpmek istiyorum. Seninle her an paylaşmak, desteklemek, anlamak, sevmek istiyorum.

Seni ne kadar sevdiğimi sana göstermek istiyorum. Sana ne kadar değer verdiğimi sana hissettirmek istiyorum. Sana ne kadar ihtiyacım olduğunu sana söylemek istiyorum.

Seni çok ama çok özlüyorum sevgilim. Lütfen bir an önce gel ve beni bu hasretten kurtar. Lütfen bir an önce gel ve beni yeniden mutlu et.

Seni sonsuza kadar sevecek olan,

Sevgilin
aşk mektubu sözleri

Kızdan Erkeğe Yazılmış Aşk Mektubu Örneği


Hayatım anlamı bir tanecik sevgilim…

Seni gördüğüm ilk andan itibaren içimde uçuşan kelebekler ilk günkü gibi uçmaya devam ediyor. Hayatıma girdiğin gün benim doğduğum gün oldu. Mutluluk, heyecan, sevgi, aşk tüm güzel duyguları seninle yaşıyorum. Hayatımın kalanının seninle geçeceğini bilmek beni ne kadar mutlu ediyor bir bilsen… Sevmek nasıl güzel bir duyguymuş yaşamadan öğrenilmiyormuş iyi ki sen sevgilim. Her anımızı, her konuşmamızı, her buluşmamızı aklıma resmen kazıyorum bir tanem. Yazdığım mektup aşkımın ilanı olarak kalsın istiyorum. İlerde mutlu yuvamızın hayalini kurarken çocuklarımızda bu sevgimizi bilsin istiyorum. Ayrı kalmak çok zor sevgilim. Gülüşünü, bakışını, bana olan sevgi dolu sözlerini özlüyorum. Arada olan mesafeleri sevgim ile aşıyorum. Bir gün biteceğini bildiğim için geçen onca zamanı sevgim ile göğüslüyorum. Hayatıma anlam katanım, kalbimin sana ait olduğunu hiç unutma. Her saniye her dakika aklımda sen varsın. Aldığım nefesi bile senin için aldığımı hissediyorum. Mutsuz olduğum zamanlarda bile aklıma gelişin ile yüzümde güller açıyor. 

Hayatın tüm güzellikleri sadece senmişsin gibi hissediyorum. Yaşadığım her şeye seni katıyorum. Sensiz bir hayatı düşünemiyorum. Kendime sorup duruyorum. Yaşattığın, yaşadığım ne diye! Bunun cevabı Aşk diyorum. Aşkı yaşamak ve yaşatmak seninle bir başka güzel... Hayat sevince güzel derlerdi de inanmazdım. Şimdi seni seviyorum demek dünyanın en anlamlı kelimesi diyorum. Hayatı senden sonra bir başka seviyorum. Çünkü bu hayatı anlamlı kılan en değerli olanımsın. Baktığım her güzel şeyde sen varsın.  Seni sevmek bu kadar güzelken senden uzak kalmak nasıl zor bir bilsen… Bana aldığın her hediyeyi başucumda saklıyorum. Onlara baktıkça, dokundukça benimleymişsin gibi hissediyorum. 

Seni uzaktan sevmek bu kadar güzel bir duyguyken, seninle beraber yaşamak hangi sevgi sözcüğü ile ifade edilir bilemiyorum. Şunu bilmeni ve aklından çıkartmamanı istiyorum. Hayatımın tek anlamı sensin. Ben seninle varım. Diğer yarım, ilk aşkım, her şeyimsin… Uykuya daldığımda aklımda sen, gözümü açtığımda aklımda yine sen varsın. Aşkın ile beni ele geçirmiş bir sevginin parçasıyım ben. Umutlarım,  hayallerim,  gerçeğim oldun. Seni seviyorum demek ilk defa anlam kazandı benim dünyamda. Şimdi dünyam sen oldun. Aşkım, ömrüm, hayatım… Nefes aldığım sürece seni aklımdan kalbimden söküp atamam. Mektubum sana olan aşkımın ilanı olsun. Dünyalar önüme serilse bana yaşattığın aşka değişmemem. Seninle öğrendim sevmeyi sevilmeyi, zorluklara göğüs germeyi, açılarla baş etmeyi… Şimdi hayatım sadece sen, daima sensin sevgilim.  Bir tanem kelimeler cümleler yetersiz kalsa bile sevgi dile geldikçe anlam kazanıyor. İçimden gelen her kelimede aklımda fikrimde sen varsın. Sen her anımı güzel kılanımsın. Sensiz ben nefes alamam. Ben seninle hayat bulurum. Seni çok seven bir yârin olduğunu unutma sevgili… İyi ki varsın, iyi ki hayatımdasın, iyi ki benimlesin. Seni çok seviyorum aşkım…

güzel aşk mektubu örnekleri

Sevgiliye aşk mektubu yazmak, insanların asırlardır duygularını ifade etmek için başvurdukları yaygın bir yöntemdir. Uzakta olan sevdiğimize, kendimizi ifade edebilmek, duygularımızı aktarabilmek için, yazdığımız bu duygusal metinler zamanla bir takım değişimlere uğramışlardır.  Günümüzde sevgiliye mektup, her ne kadar yerini atılan mesajlara ve e- maillere bıraksa ve aşklar sanal ortamlarda yaşanıp, interaktif kanallarla iletişim kurulsa da, bazen ihtiyaç duyduğumuz şeylerdir.  Duyguları bir kalem ve kâğıt yardımıyla aktarmaktan daha samimi ne olabilir? Sevgiliye mektup, okunmaya başlandığında o kişi üzerindeki tüm hâkimiyetin size geçeceği, karşılıklı konuşma halindeyken olduğu gibi sözünüzün balla kesilmesi tehlikesiyle karşılaşma ihtimalinin olmayacağı ve günümüzün modern aşk edebiyatı olan, sadece kelimede kalanlar dışında aşkın en saf halini göstermek için tercih edilen bir aşk itirafı aracıdır. 

Aşk mektuplarının aşkın tek taraflı varlığını vurgulayan türleri olduğu gibi, karşılıklı yaşanan aşkları da anlatan türleri de vardır. Uzaktaki sevgiliye özlem mektupları bir yandan da kendini ifade etme sanatıdır da diyebiliriz, bu sanatı çok güzel icra eden kişilerin çoğu yazdıkları o güzel aşk mektupları sayesinde günümüzdeki derdini sözcüklerle anlatamayan insanlara ilham kaynağı olmaktadır. En büyük aşkların başlamasında her zaman bir aşk mektubunun rolü vardır, aşk mektuplarının yapısında olan sadelikten dolayı insanların düşüncelerini kâğıda dökerken kendini daha cesur ve kendine güvenli hissetmesini sağlar. Böylece karşı tarafa anlatılmak istenen mesaj doğru iletilir.  Çoğu insan için konuşarak duygularını dökmek zordur çünkü toplumumuzun kültüründeki örf ve adetlerimiz bu duygular ile çoğu zaman ters düşmüştür ve bu yüzden birçok aşk son bulmuştur. Dokunaklı aşk mektubu yazmak için birçok neden olabilir. Yazı diliniz konuşma dilinizden daha iyidir ve bu şekilde kendinizi belki de dahi iyi ifade edebiliyorsunuz.

O zaman sizde kâğıt ve kalem ile devleşenlerdensiniz demektir. Bazen yazmak konuşmaktan daha etkilidir ve bu yüzden söz uçar yazı kalır demişlerdir. Duyguları açığa çıkartan aşk mektubu da bu yüzden önemli bir iletişim aracıdır. Anılarınızın ve hislerinizin hatta hayatınıza yön verişlerinizin bir belgesi olarak bir kenarda adeta sizin harddiskiniz gibi bekleyen aşk mektupları anılarınızı canlandırmanız için bir gün karşınıza muhakkak çıkacaktır. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, mutlaka sevgiliye mektup önerileri konusunda bilgi almalısınız. Ayrıca özel günlerde, yaygın olarak alınan hediyeyi desteklemek için içerisine bir mektup iliştirmek isteyebilirsiniz. Bu anlamda yine sayfamız üzerinde bulunan sevgiliye mektup örnekleri içeriklerinden destek alabilirsiniz faydalı olmasını umar keyifli okumalar dileriz.

bayan sevgiliye alınacak hediyeler

Yorum Gönder

  1. Çoğu kişi buraya sevgilisine aşk mektubu yazmak icin girdi. Bende o yüzden girmiştim. Ama yazmak istediğim mektubu tam olarak bulamadım. Bence buradan alarak kopyala-yapıştır yapmayın. Kendi el yazınızla kendi cümlelerinizi yazın. Ona olan sevginizi hazır bir mektupla değil sizin yazdığınız kalpten bir mektupla ifade edin. (Ama yinede siz bilirsiniz)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan arayışa girdim senin bu yazindan sonra hemen vaz geçtim sadece .KOKUM diye yazarsam herkelimeye bedel .teşekkür ederim

      Sil
    2. Her insan şiir yazamaz, her insan beste yapamaz kelimeleri duzmek onlari bir düzene sokmak anlam çıkarmak bir sanat dir. Bu sanat çoğu kişi de olmaz.bizlerde bu sanatçıları n yazdıklarından ve gendi duygularimizdan karıştırarak bir özlemi dile getirmeye çalışıyor uz bunuda çok görme.saygilar

      Sil
  2. Haklısın gardaş💯💯💯

    YanıtlaSil
  3. Manyaksiniz burdan okuyup ornek alip aevgiliye mi yazacaksınız sizin gibi arasa bu ornek mektuplari Zaten o da bulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Elbette birebir mektubu burada yazıldığı şekilde alıp sevgiliye göndermek hiç de şık değil! Ancak mektup yazmak isteyenlerin esinlenebileceği bir döküman!

      Sil
    2. bu bilgiyi kendine sakla sana fikrini soran olduğunu sanmıyorum eğer senin de böyle bi amacın yoksa mesaj yazmak gibi sesizce çık ön yargıyla davranıp burda yorum yapma :)

      Sil
    3. Sen çok iyi biliyon bulaşık çok bilmiş hiç bişey bilmiyen insan gibi konuşma var bilmisin bilmiyorum dene istersen baktın olmuyor hayvanlına geri dön nasıl fikir?

      Sil
  4. Gerçekten seven insan içinden gelenleriyle yazar kalkıp burada kopyala yapıştır yapmaz içinden ne geliyorsa yaz

    YanıtlaSil
  5. Sevgiliye en guzel hediye kendi duygu ve düşüncelerinizi dile getirmenizdir emin olun hissetiklerinizi yazsaniz yeterli olacaktir sonradan siz bile farkında olmadan etkileneceksiniz ben mi bunu yazdim diye

    YanıtlaSil
  6. Senin yapmadığını nerden bilelim 👌

    YanıtlaSil
  7. sevgiliye mektup yazmak yazanlar için koly artık ancak ilk yazacak olanlar için ilham kaynagı olabılır tabıkı ben ilk mektubumda yarım sat ne yazsam diye kalem elımde bekledım bunu görmus olsaydım okadr kafam kaısmazdı şu tarz konulara giebılırım diye düşünebılırım ben kendi düşüncelerımı yazdım elbette ama mektuplara güzel sözler eklemek karşınızdakının moralıne cok iyi gelıyor destek alınabılır tabıkı buradan. zaten bi selam ile başayın gerisi gelıyor sonra yaprak yetmiyor :) heyecan yapan ve ne yazacagı konusunda kaarsız kalan arkadaşlar göz gezdırsın derrım ben

    YanıtlaSil
  8. Güzelde çok uzunn kısa olsa çok güzel olur bence

    YanıtlaSil
  9. Ben ortaya karışık kopyala yapıştır yaptım

    YanıtlaSil
  10. Benim Canım Güzel Sevgilim,

    Geçmişim, geleceğim, ömrümün tamamı sensin. Seninle yaşadığım, her gün ve her dakikanın benim için anlamı öylesine büyük ki… Sanki senden önce var olmamışım bu hayatta, seninle anlam kazanmış benliğim ve bedenim. Senden öncesi ne büyük bir hiçlikmiş oysaki… Sahi sen nasıl böyle güzel geldin? Seninle yaşadığım her şeyi çok seviyorum. Bazen soluksuz kalana kadar gülmeyi, bazen büyük bir derdi bölüşebilmeyi. Bazen seni kaybetmek için yaşadığım o korkuyu, bazense kavgalarımızda en derin kederleri… Bazen delicesine öfkelenirken sana, bazen içimi ılıklaştırdığını hissediyorum. Sonrasında anlıyorum ki sen, benim bu hayatta kimi zaman mükâfatım, kimi zaman ise en büyük acım olabiliyorsun. Nedir bu bütün hücrelerime nefes gibi doluşun?

    Seni bulabilmek için zorlu yollardan geçtim. Uzun bir yol, bazen düz bazen tümseklerle dolu. Çoğu zaman düştüm bu yollarda, kimi zaman koştum, bazen de yoruldum. Sonra seni buldum… Artık düşmeleri, yorulmaları, koşmaları hiç önemsemez oldum. Avuçlarıma aldım senin o eşsiz sevgini, yürümeye koyuldum. Ve artık varlığınla yürüdüğüm yol hiç bitmesin istiyorum seninle şimdi. Bu hayatta en büyük dileğim seni dolu dolu yaşarken, seninle yaşlanabilmek. Bir tek senin ellerini tutarken, saçıma aklar düşsün istiyorum. Geçmişe dönüp baktığımda '' İyi ki seninleyim'' diyebilmek en büyük dileğim. Parmağımda bir yüzük izi belirsin istiyorum, o izi hiç fark edemeyeceğim. Şehir şehir, ülke ülke gezelim seninle. Her yere mutlu anılarımızı bırakalım. Yerlere düşen karlar, saçlarımıza da düşerken biz hep el ele kalalım. Yazın gelemediği her yere içimizdeki çiçeklerden koparıp takalım. Çünkü seninle her şey mümkün. Seninle her şey fazla anlamlı. Seni görebilmek için saatleri sayıyorum. Saatleri dakikalara bölüyorum, vakit bir an evvel geçsin. Geçsin ki sonunda kavuşmalar olsun. Çünkü sen bitmeyen hasretim, doyamadığım sevgilimsin..

    Seninle bir mutluluğun kıyısındayım, doyamadığım bir huzur kaplıyor bedenimi. İçimde esen ılık rüzgârlar, daha çok hissettiriyor sana olan sevgimi. Bu rüzgâra kapılıp, içten içe büyütüyor musun yoksa sevgini? En büyük kaygımsın sen. Yokluğun ne büyük bir korku… Hiçbir zaman düşünmek istemediğim. Bir gün sana benzeyen bir minik elimi sımsıkı tutsun. En büyük mutluluğumuz, en büyük kavgamız olsun şu kısacık ömürde. Bazen şaşkınlıkla anlatalım evladımızı, bazen gururla, bazen kahkahalarımızla.. Hiç bitmesin bu aşk biz var oldukça hep yaşasın. Bir gün birinin elini tutarak yaşlanacaksam o sen ol, sıcacık bir çayı bölüşürken titrek ellerimiz, kırışıklıkların içinde kaybolan gözlerimi bile bulabilsin o eşsiz güzel gözlerin. Yaşlılığımda belki sayılı olacak nefeslerim, ama ölümü bile titreyen ellerinde beklemeyi dilerim. Yalnızca bu dünyayı değil gel, öbür dünyayı da bölüşelim. Cennetin bir köşesinde gülüşünün kıyısında, ben ölümsüzlüğü bile tatmayı seninle seçerim…

    YanıtlaSil
  11. Aman insan içinden geldiği gibi yazsin bence bide çok uzun olmasına gerek yok sevgili bile sıkılır okumaya

    YanıtlaSil
  12. Aman insan içinden geldiği gibi yazsin bence bide çok uzun olmasına gerek yok sevgili bile sıkılır okumaya

    YanıtlaSil
  13. Sadece izliyorum

    YanıtlaSil
  14. bencede herkez kensi yazsın,

    YanıtlaSil

 
Top