z Sevgiliye Romantik Kibrit Kutusu Sürprizi | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye romantik küçük sürprizler
Erkek arkadaşınıza duygularınızı basit ancak son derece sevimli bir sürprizle göstermeye ne dersiniz? Erkek sevgilinizle olan ilişkinizde her zaman olmasa da; zaman zaman yapacağınız minik sürprizlerle, aşkınızı daha renkli hale getirebilir veya ilişkinize tatlı heyecanlar katabilirsiniz. Bu yazımızda size yapımı ve hazırlanması son derece kolay olan ve bir kaç küçük araç gereçle yapabileceğiniz kibrit kutusu sürprizinden bahsedeceğim.

El yapımı hediye fikirleri veren İngilizce kaynaklı yurt dışı siteleri içerisinde gezinirken rastladığım bu sürprize adeta aşık oldum! Hem basit, hem sevimli, hem de son derece romantik! Bu nedenle de çok beğendiğim romantik kibrit kutusu sürprizini Türkçeleştirerek sizin için hazırlamaya çalıştım. Detaylarına ve nasıl yapıldığına başlamadan evvel Romantik Kibrit Kutusu Sürprizi ne dedir ve ne işe yarar kısaca değinmek istiyorum. Explosion (Patlayan Kutu Sürprizini) eminim ki biliyorsunuzdur. Hediye kutusunun kapağını açtığınızda içerisinden çarşaf çarşaf fotoğraflarınızın sürpriz şekilde çıktığı kutu! Kibrit kutusu sürprizi ise yapım olarak Explosion Box'tan kesinlikle çok daha basit ve fotoğraflar yerine romantik mesajınızın çıkacağı kutu. Üzerini esenli kağıtlarla süsleyerek dizayn edeceğiniz ve çekmecesi çekildiğinde yay tarafından kalp mesajınızın çıkacağı bu şirin sürprizle sevgilinizi çok mutlu edeceğinize eminim! Sürpriz şu şekilde olacak, sevgiliniz kibrit kutusunun çekmecesini çektiğinde, kutu içerisinde gergin haldeki yay serbest kalıp, romantik mesajınızı Ona gösterecek! El yapımı romantik kibrit kutusu sürprizi başlı başına sevgilinize özel gün hediyesi olarak yapabileceğiniz bir şey! Ya da dilerseniz erkek arkadaşınıza yıldönümünüz veya sevgililer gününde vereceğiniz hediyeye sürpriz katmak için hediye kutusu içerisine de koyabileceğiniz özel bir sürpriz! 

Hangi Malzemelere İhtiyaç Var?

  • Üzeri Desenli Dekoratif Kağıt
  • Maket Bıçağı
  • Sıcak tutkal tabancası
  • Yuvarlak plastik uçlu Topuzlu İğne
  • Pense
  • 3 Adet Boş Kibrit Kutusu
  • Kalp Kağıt
  • 3 Adet Küçük Helezon Şeklinde Yaylar (Tükenmez Kalem Yayı)
  • ve Makas
sevgiliye sürpriz yapma
Desenli Kağıt ile kibrit kutusunu kaplama: Desen kağıdı seçimi yaparken, kutu iç çekmecesini ve ana gövdesini kaplayacağınız desen kağıtlarının farklı olmasına dikkat edin! Bu şekilde daha sevimli ve dikkat çekici renkler yakalayabilirsiniz. Ayrıca, sevgilinize sürpriz olacağı için tercihen kalp figürlü bir desen kağıdı kullanmanızda yarar var diye düşünüyorum.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Masanızın üzerine resim de görüldüğü şekilde çapraz bir biçimde şeritleri yayın! Merkez noktasına ise içini boşaltacağınız kibrit kutusunu koyun!
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Boş kibrit kutusu kaplaması! İşe ilk olarak kutunun iç çekmecesinin şerit kaplaması ile başlayalım. Seçeceğiniz farklı desenlerdeki kağıt türüne göre, şerit kağıdımızı kutunun duvarlarına doğru kıvırarak yapıştırıyoruz. Estetik bir görünüm sağlamak için yapıştırdığınız şerit kağıdın üzerinden kredi kartı veya benzeri sert bir cisimle, düz bir çizgi olacak şekilde naskı uygulayın ve kutu kenarlarını sert kıvırarak düzleştirin! 
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Kutunun içini kaplama! Şerit kağıdının geriye kalan parçasını ise yekpare şekilde kutunun içini kaplamak için kullanıyoruz. Şerit kağıt kibrit kutusunun iç çekmecenin tamamını kaplayacak şekilde yapıştırılmalıdır. Çünkü asıl gayemiz, sürpriz kutusunun klasik manada bir kibrit kutusu olmadığını hissini sevgilimize vermek:)
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Kibrit kutusunun kaplama işlemine bu kez de, ters taraftan başlayarak devam ediyoruz. 
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Kibrit Kutusunun Dış Gövdesini Desen Kağıdı ile Kaplama! Siz bakmayın böyle uzun uzadıya anlattığımıza aslında resimlere bile bakarak kolayca bu sürprizin nasıl yapıldığını çözebilirsiniz.Çünkü adım adım resimleri ile yapıştırma aşamaları kolaylıkla anlaşılabiliyor. 
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Kutunun dış yüzeyini de düzgün bir şekilde desen kağıdı ile kaplıyoruz. Desenli kağıttan dışarıya taşan veya fazlalık olan kısımları maket bıçağı ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
patlayan kutu yaptırma

Ancak işimizi düzgün bir şekilde yapabilmek için cetvel kullanmakta yarar var. Öncelikle kutuyu ters şekilde şerit kağıdının üzerine yerleştiriyoruz ve tutkal sürerek kutuyu dekoratif kağıda sabitliyoruz.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Bu adımda topuzlu bir dikiş iğnesi kullanarak kibrit kutusu çekmecesinin tam ortasına küçük bir delik açıyoruz. Çekildiğinde, iğnenin çekmeceden dışarı çıkmaması içinse uç noktasını pense ile büküyoruz. Alt kısımda yer alan görselde bunun nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Şimdi ise, bu projenin en duygusal, en sevimli ve en güzel kısımına geldik. Erkek sevgilinize bu sürprizle ne söylemek istersiniz? Örneğin Seni Seviyorum? Sen Benim Hayatımın Gerçek Anlamısın? gibi mutluluk verici sözler söylemek ister misiniz? O halde sıra, Ona iletmek istediğiniz en güzel sözlerinizi kalp şeklindeki mesaj kağıdına yazmaya geldi. Bunun için flama şeklinde (her iki uçunu içeri doğru üçgen oluşturacak şekilde kesin) beyaz kağıt üzerine mesajınızı yazın! Sevgilinizi mutlu edecek en güzel sözlerinizi flama kağıda yazdıktan sonra, bu mesajı kibrit kutusu içine saklayın.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Bu adımda kibrit kutusu içerisine, mesajı yukarı itmesi için yay yerleştireceğiz. Eğer etrafınızda yay bulamıyorsanız, tükenmez kalemlerin içerisinde yer alan yaylardan istifade edebilirsiniz. 
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Aşağıdaki resimdeki talimatlara uygun şekilde kalp kağıt prtasına metal yay yapıştırın! Sıcak tutkal tabancası yok ise bunu UHU veya Japon Yapıştırıcısı ile yapabilirsinizç Gerçi sıcak tutkal kadar etkili olmasa da bu Japon Yapıştırıcı da iş görebilir. Önce kalp kağıt merkezine sıcak tutkal damlatın, sonrasında ise metal yayı bir kalem yardımı ile kağıt üzerine sabitleyerek yapıştırın.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Bu aşamada ise metal yay ile kutu çekmecesini sabitlememiz gerekiyor. Bunun için yine sıcak tukaldan istifade ediyoruz. Kutu çekmecesi içerisine 1-2 damla kadar sıcak tutkal damlatın! Tutkalın kuruması için 3-5 dakika kadar bekletin.
sevgiliye romantik küçük sürprizler
Ve işte sonuç! Sevgilinizi inanılmaz şekilde mutlu edecek küçük sürpriziniz artık hazır! El Yapımı Kibrit Kutusu Sürprizi, tüm özel günler için erkek arkadaşınıza yapabileceğiniz harikulade sürprizlerden biri. Dediğim gibi, bu kutuyu başlı başına bir hediye olarak düşünebilir veya sevgilinize hediye olarak vereceğiniz bir takım şeyleri daha sevimli ve romantik hale getirmek için kibrit kutusu sürprizi yapabilirsiniz. Hadi kolay gelsin:)
sevgiliye aşk mektubu

Yorum Gönder

 
Top