z Çizgi Romanlardan Bardak Altlığı Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

çizgi roman kağıtlarından bardak altlığı yapımı
Çizgi roman meraklıları sizi buraya alalım! Çünkü kesinlikle çok beğeneceğinize emin olduğum bir bir el yapımı hediye projesini sizlerle paylaşacağım. En sevdiğiniz çizgi roman karakterlerini taş bardak altlıkları üzerinde görmek ister miydiniz? İstemek de kelime mi, bayılırdık dediğinizi duyar gibiyim. Gerçekten de bana göre de şahane bir fikir! İster taş bardak altlıkları üzerine, ister ahşap bardak altlıkları üzerine, isterseniz de fayanslar üzerine uygulama yapabileceğiniz el yapımı çizgi roman bardak altlıkları sevdiklerinize son derece mükemmel, duygusal, anlam yönü güçlü ve aynı zamanda çocukluk yıllarına özel nostaljik bir hediye fırsatı sunuyor. Gerçekten ben de bu tarz şirin ve orijinal hediyelere bayılıyorum. Yani daha görür görmez benim de evimde böyle şirin ve orijinal şeyler olsun istiyorum. Haliyle de çok beğendiğim ve yapmak için can attığım en güzel el yapımı hediye projelerini hiç zaman kaybetmeden siz değerli okurlarımızın beğenisine sunmak istiyorum. Bugünkü projemiz, özellikle çizgi roman severler için mükemmel bir hediye seçeneği. Hatta size bir fikir daha vereyim mi? Mesela babalar günü hediyesi olarak sevgili babanıza kesinlikle çok beğeneceği el yapımı çizgi roman kaplaması bardak altlıkları yapabilirsiniz. İster çizgi romanlarla, isterseniz de sevdiğiniz sanatçı, film yıldızı, aile resimlerinizi gibi istediğiniz resim ve fotoğraflarla size özel taş bardak altlıklarınızı tasarlayabilirsiniz. Ancak bu projede çocukların sevgilisi Spider çizgi roman kullanıldığı için adım adım nasıl yapıldığına dair görsellerde hep bu tema kullanılmıştır. Ama dediğim gibi, evinizde artık efsane olmuş, yaprakları sararmış çizgi roman sayfaları kullanarak RETRO Bardak Altlıkları tasarımı yapabilirsiniz.
eski çizgi roman kitapları
Bizim çocukluk ve gençlik yıllarımızda bilgisayar ve haliyle de sosyal medya, Facebook, Twitter filan yoktu tabi! Ancak bana kalırsa tüm bunların hepsine bedel olacak son derece keyifli çizgi romanlarımız vardı! Elimizden hiç düşürmediğimiz, yeni sayısı ne zaman çıkacak diye günlerce sabredip beklediğimiz çizgi roman kitapları. Arkadaşlarımızla okuduğumuz kitapların değiş tokuşunu yapardık. Gerçekten de yeniden yaşamak isteyeceğim harika yıllardı o yıllar. Yaşı özellikle 30-40 arası olanlar için Teksas, Tommiks, Spider-Man, Mister No, Zaggor ve şimdiki zamanda da çok popüler olan Süperman- Spiderman çizgi romanların yeri bambaşkaydı tabi! Bu yazımdaki amacım sizlere o yılları hatırlatmak eya derinlemesine aktarmak değil. En azından bu makalem için bunu söyleyemem. Ama aşağıdaki gibi, çizgi roman kapaklarını görünce, ne yalan söyleyeyim bir an çocukluk ve gençlik yıllarıma nostaljik bir yolculuğa çıktım
çizgi

El Yapımı Çizgi Roman Taş Bardak Altlıkları

çizgi roman bardak altlıkları
İçin İhtiyacınız Olacak Şeyler
  • Eski çizgi roman birkaç sayfa
  • Cetvel
  • Makas
  • 10 cm ölçülerinde kare taş bardak altlığı
  • Mod Podge Yapıştırıcı
  • Küçük bir resim fırçası
  • Şeffaf akrilik yapıştırıcı

el yapımı bardak altlıkları
Saydığım çizgi roman kitaplarının orijinal yıllardaki baskıları hatırı sayılır rakamlarla internette satılıyor. Elbette böyle pahalı bir projeyi uygulamaya geçmenize gönlüm el vermez! Orijinal çizgi roman sayfaları kullanmak yerine, Sahaflardan alacağınız 2. el çizgi roman kitaplarıyla da kolaylıkla bu hediyenizi tasarlayabilirsiniz. 
el yapımı hediyeler
Aşama 1: 10 x 10 cm. ölçülerindeki fayans üzerine (hem alt, hem de üst kısımlarına) roman sayfasından kopartacağınız resmi uygulama adımındayız. Yapıştırma işlemine geçmeden önce, çizgi roman sayfasını taş yüzey üzerine yerleştirin. Dışarı doğru taşacak alanları veya görünmesini istemediğiniz alanları iyice belirledikten sonra Mod Podge yapıştırıcı ile ince bir tabaka sürün.
çizgi romanlrdan bardak altlığı
Adım 2:  İki taraflı olarak fayans üzerine tutkal yapıştırın. Aşırı şekilde Mod Podge olmasını dert etmeyin. Çünkü fazlasını silerek kolayca temizleyebilirsiniz. 
el yapımı bardak altlığı
Aşama 3: Küçük bir resim fırçası yardımıyla komik çizgi resim üzerinde tekrar ince bir tabaka Mod Podge uygulayın.
eski çizgi romanlardan bardak altlığı kaplama
Aşama 4: Birinci kat kuruduktan sonra, Mod Podge bir kat daha ekleyin.
el yapımı bardak altlığı kaplama
Projenin daha sağlık olması için fayans veya taş üzerine şeffaf akrilik yapıştırıcı ile bir kat daha eklemek çalışmanızı mükemmel bir seviyeye taşıyacaktır. Bardak altlıklarını tamamen su geçirmez hale getirmek için akrilik yapışkan son derece ideal olacaktır.
el yapımı çizgi roman
İşte bir harika çalışma daha yavaş yavaş sona eriyor. Kesinlikle çok eğleneceğiniz ve tamamlandığında da sevdiklerinizi çok mutlu edecek el yapımı çizgi roman bardak altlığı ile, babanıza, eşinize veya sevgilinize acayip keyifli bir hediye hazırlatabilirsiniz. 
çizgi

Yorum Gönder

 
Top