z Sevgiliye El Yapımı Gül Kutusu | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye el emeği gül kutusu yapmak
İşte karşınızda kalplerde çarpıntı yaratacak harika bir sevgiliye hediye tasarımı. İçi art arda ve hepsi aynı boyda dizilmiş güllerle süslenen ve üstü beyaz bir kurdele ile bağlanarak harika bir görünüme sahip olan bu romantik gül kutusunu kim sevgilisine sunmak istemez ki. Özellikle özel günlerde (Sevgililer günü, yıl dönümleri ve doğum günüleri gibi ) Sevgilinize hazırlayabileceğiniz en romantik sürprizlerden biri olabilir. Malumunuz bayanların çiçeklere, özellikle de güllere olan düşkünlüğü ve sahip olduklarında ne derce mutlu oldukları erkekler tarafından iyi bilinir. Bilindik şekillerde sarılarak, hazırlanarak sevgilinize sunduğunuz çiçekler onları hep mutlu etmiştir. Bu kesin! Ancak bu defa sevgiliye sürpriz konusunu biraz daha ileri taşıyacağız. Nasıl mı? Çiçeklerin, özellikle de güllerin görünümleri zaten harika. Bu harika şeyleri muhteşem bir sunum ile sevgilinize vermeye ne dersiniz? İdiaa ediyoruz yazımızda anlatacağımız şekilde hazırlayacağını bir kutu gül ile sevgilinizin yüzündeki mutluluğun yanı sıra yüzündeki şaşkınlığına da şahit olacaksınız! Şimdi sorumuz şu: Sevgiliye hediye olarak bir kutu gül vermek isteyenler kimler? Bir adım öne çıksın!. Zira sevgiliye görselimizde ki gibi bir kutu dolusu gülleri nasıl hazırlayacağınızı birazdan detaylı bir şekilde anlatacağız. Yapımı oldukça kolay. Ayrıca bu harika sürprizi hazırlamak için çok fazla para harcamanıza da gerek yok. Bu arada sizlere küçük te bir tüyo verelim. Şimdi bu harika sürprizi yaparak hakkınız kullanmayın. Bize göre sevgililer günü için hazırlanabilecek harika bir sürpriz olabilir. Böylesi harika bir sürprizi sıradan bir gün için kurban etmeyin deriz. Tabi şaka bir yana siz ne zaman isterseniz sevgilinize bu harika sürprizi yapabilirsiniz. Bizden sadece minik bir tavsiyeydi. Evet, hazırsanız başlayalım.
Sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu

Bu el yapımı proje için gerekli malzemeler:


  • En az 10-12 kırmızı gül
  • Kare veya dikdörtgen sağlam bir kutu
  • Beyaz kalın kurdele
  • Sıcak silikon
  • Kalın bir sünger 
  • Bant ve makas

ADIM - 1: İşe öncelikle sağlam ve düzgün bir kutu bulmakla başlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken evde işinize yaramayan bir kutuyu devşirerek oluşturabileceğiniz gibi hediye kutuları satan marketlerden de satın alabilirsiniz. Veya kendinize güveniyorsanız kalın bir mukavva ile kendi kutunuzu kendiniz yaparsınız. Kutunuzu kendi istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Bu görsel hoşunuza gittiyse
Sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 2: Resimde gördüğünüz gibi siyah renk kutunun etrafı kırmızı renk kurdele tam bir tur sarıldıktan sonra bantla sabitlenir. Siz yine istediğiniz renklerde kurdele veya kutu kullanabilirsiniz.
Bayana, el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 3: Kutunun içini sudan korumak için plastik bir kılıf ile koruma altına alabilirsiniz. Bunun için siyah kalın çöp torbalarını kullanabilirsiniz. Bu şekilde kutunun herhangi bir sıvı temasından dolayı zarar görmesinin önüne geçmiş olacaksınız.
Sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 4: Şimdi ise kalın süngeri kutunuzun ölçüsüne göre kesin. Cetvel ile kutunuzun enini ve boyunu ölçtükten sonra elinizdeki ölçüye göre süngeri biçimlendirebilirsiniz. Sünger gibi elastiki malzemeleri keserken dikkat etmeniz gerekir. Çünkü sert bir malzeme olmadığı kesme işlemi esnasında kendinize zarar verme ihtimaliniz vardır. En mükemmel kesme işlemini maket bıçağı kullanarak yapabilirsiniz. Süngeri kutunun içine iyi bir şekilde yerleştirin. Önceden yerleştirdiğiniz plastik torbanın kutunun dışına taşan kısımlarını makas veya maket bıçağı yardımıyla kutunun ağız kısımlarını temel alarak fazlalıklarını kesebilirsiniz. Güllerin uzun süre canlılığını korumasını sağlamak amacıyla süngeri birazcık ıslatmanız yerinde olacaktır. Bu şekilde güllerimizi uzun süre aynı canlılıkta görünecektir.
Sevgililer günü için el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 5: Şimdiki sıra gülleri birer birer aynı ölçülerde saplarından kesmek olacak. Kesme işlemine geçmeden önce şunu netleştirmeniz gerek. Güllerinizin hangi uzunlukta kutunuzun içinde durmasını, görünmesini istiyorsanız önce buna karar vermelisiniz. Ardından cetvel yardımı ile elinizdeki gülleri birer birer belirlediğiniz uzunlukta saplarından kısaltınız. Güllerin saplarını verev bir şekilde yani kırk beş derecelik bir açıyla keserseniz sapların ucu daha sivri olacağından süngere saplaması da daha kolay olacaktır.
Özel gün için el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 6: Sıradaki işlem aynı ölçüde saplarını kısalttığımız gülleri kutunun içine ard arda dizmeye daha doğrusu saplamaya geldi.
Kız arkadaşa el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 7: Kutunun belirli bir noktasından başlayarak teker teker gülleri kutunuzun içine yerleştiriniz. Gülleri aynı hizada ve aynı yükseklikte yerleştirmeye özen gösteriniz. Benzetmek yerindeyse aynı muntazam bir şekilde sıralanmış askerler gibi görünmeliler.
Bayan sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 8: Gördüğünüz gibi güller hepsi aynı boyda ve aynı hizada sıralanmış vaziyetler. Şimdiden bile olağan üstü görünüyorlar sizce de öyle değil mi? Ancak bu romantik kutumuza daha da estetik katmamak için yapmamız gereken bir işlem daha kaldı. Şimdi sıra bu sürpriz kutusunu güzel bir hediye kutusu olacak şekilde bağlamaya geldi.
Sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 9: Beyaz ve kalın kurdeleyi öncelikle kutunun altından geçirip ilk olarak enine bir kez bağlayın. Bağlarken güllerin zarar görmemesi için fazlaca sıkmayınız. Sonrada kurdeleyi kutunun dikine olan tarafından dolayıp tekrar sıkı olmayacak bir şekilde bağlayın. Bildiğinizi fiyonk görünümünde bağlama işlemi yapabileceğiniz gibi, resimdeki gibi bağlama yöntemini biliyorsanız bu şekilde de bağlayabilirsiniz. Açıkçası 
Sevgiliye el yapımı romantik gül kutusu
ADIM - 10: İşte ortaya çıkan mükemmel görüntü bu!. Yazımın başında da değindiğimiz gibi bütün kadınlar çiçeklere karşı koyamazlar. Söz konusu aşkı en güzel anlatan kırmızı güller ise yaşayacakları mutluluk kelimeler ile anlatılamaz. İşte karşınızda sevgilinizin kalbinde sıcak hisler ile dolduracak romantizm yüklü gül kutusu duruyor. Bu harika kutuyu sevgilinize ne zaman vereceğiniz size bağlı. İstediğiniz bir günde sevgiliye hediye edebilir sürpriz yapabilirsiniz. Sevgiliye özel el yapımı hediyeler yazılarımıza yine devam edeceğiz. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top