z En İyi Kadın Parfümleri | En iyi Hediye Fikirleri

Kadın Parfüm modelleri
Parfüm birçoğumuzun hayatında önemli bir yere sahip. Nerdeyse herkes parfüm kullanıyor. Sonuçta herkes güzel kokmak ister. Kokunun insanlara ait bir meleke gibi hatırda kalma özelliği de vardır. Sevdiğimiz bir insanın parfüm kokusu onunla özdeşleşir ve o kokuyu nerde duysak aklımıza o kişi gelir. Acaba parfüm ismi nerden geliyor bir bakalım. Parfüm kelime olarak latince “perfumum” kelimesinden gelmektedir. Kullanım olarak tarihine bakılacak olursa orada da karşımıza her ilginç ve gizemli şey de olduğu gibi Mısırlılar çıkıyor. Birçok kozmetik ürünün çıkış noktası gibi parfümün de çıkış noktası Mısır. Günümüzden yaklaşık 5000 yıl önce Mısırlılar, Güneş Tanrıları “Râ” için güneşin doğduğu andan battığı ana kadar geçen süre boyunca kokulu otlar yakarlarmış. Ölülerini ise mumyalarken kokulu yağlar kullanırlarmış. Mezarlarına da parfüm şişeleri ve kokulu kremler koyarlarmış. Dönemin ilerlemesi sonucu 16. yy‘ da parfüm de gelişme göstermiştir. O dönemde parfümün en çok kullanıldığı ülke Fransa imiş. Fransızlar parfümün direk cilde sürülmesinin hastalık yaptığına inanıyorlarmış o yüzden elbiseler, eldivenler, mendiller hatta mücevherler bile parfümlenirmiş. Günümüzde ise parfüm çok rahatlıkla alınıp kullanılabilecek bir madde halinde üretilmektedir.

Kadınlar ve Parfüm

kadınlara özel parfümler
Parfümün ilk çıktığı antik çağlara baktığımızda parfümün genellikle bayanlar tarafından tercih edildiğini görüyoruz. Mısır kraliçesi olan Kleopatra da parfüme olan düşkünlüğü ile bilinen bir kadınmış. O kadar ki Kleopatra ve çevresindekiler tören alanına girmeden önce bile etrafa saçtıkları kokular ile insanları etkilermiş. Güzelliğin ve cesaretin timsali olan Kleopatra, Romalı General Marcus Antonius’u etkilemek için ylang ylang çiçeğinden yapılma bir parfümü kullanmış ve generali kendine âşık etmiştir. 
en güzel kokulu kadın parfümleri
Ylang ylang çiçeğinin baştan çıkarıcı mükemmellikteki kokusu aşk ve duygusallıkla eskiden beri ilişkilendirilmiştir. Çarpıcı ve baş döndürücü kokuya sahip olmak isteyenler ylang ylang çiçeğinden elde edilmiş parfümleri kullanabilirler. Kleopatra dışında mısır döneminde birçok kraliçe ve prenses güzel kokular ile banyo yapmışlar ve banyo sonrası çiçeksi parfümler kullanmışlardır. Roma döneminde ve Mısır döneminde hanımlar davetler de ziyafetlerde en etkileyici kokuları kullanmışlardır. Kadınlar olarak bizlerin de parfüme olan düşkünlüğü o zamanlardan beri süre gelmiştir. Parfüm tabi ki de sadece hanımların kullanmasını gereken bir şey değil. Günümüzde artık birçok erkekte parfüm kullanmaktadır. Sonuçta bakımlı olmak sadece kadınlara özel bir durum değil. 

Kadınlar için Parfüm Çeşitleri

kadın parfüm çeşitleri
Parfüm çeşitliliği gün geçtikçe artmaktadır. Eskiden beri kullanıla gelen ve üretilen parfümler genellikle doğada karşımıza çıkan bitkilerden, baharatlardan ve odunlardan elde edilmiştir. Kadınlar genellikler çiçeksi kokuları tercih etmektedir. Baharatlardan elde edilen kokuları ise genellikle erkekler kullanmaktadır. Bayanlar için parfüm modelleri arasında çiçeksi ve meyvemsi kokuların dışında baharatlı ve odunsu kokular da var. Önceden insanları ten rengine göre koku tercihleri ve tavsiyeleri farklılık gösteriyordu. Günümüzde ise herkes kendine uygun olacak ve hoşuna giden kokuyu seçmeyi tercih ediyor.

En İyi Kadın Parfüm Markaları

en iyi kadın parfüm markaları
Parfüm çeşitlerinde ise şöyle bir sınıflandırma ile parfüm seçimi yapabilirsiniz. Çiçekli kokular ferah, tatlı, zarif ve feminin bir hava verir. Ağaç kokuları, uyarıcı, sportif, sert ve dinamik bir hava katar. Amber kokuları, egzotik, sıcak ve derin bir görünüm sağlar. Yasemin kokusu, esprili ve zeki bir kadın olarak gözükmenizi sağlar. Misk sizi güçlü bir kadın olarak gösterecektir. Limonlu kokular da melankolik sevenler için daha uygun olacaktır. Parfümlerin bir de alkol kullanılmadan yapılanları var. Alkolsüz parfüm kullanmak isteyenler için bu parfümleri tercih edebilirler. 
en güzel kadın parfümleri
Bir de parfüm denerken bileğinize üç farklı parfümden fazlasını sıkmayın. Parfüm seçerken yanınızda mutlaka kahve bulundurun. Kahve burun nöronlarınızı sıfırlayarak seçeceğiniz kokuyu daha sağlam almanızı sağlayacaktır.

Yorum Gönder

 
Top