z El Yapımı Çivili Tablo | En iyi Hediye Fikirleri

Yaklaşan Anneler Günü için annenize el yapımı hediye vermek istemez misiniz? Yılların emeğini vermiş olan annelerimize onların gününde onları çok mutlu edecek özel bir anneler günü hediyesi fikrimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. El yapımı hediye fikirleri arasında yer alan çivili tablo hediyesinin yapımı oldukça basittir. Hediyeyi yapmadan önce ön bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu ön hazırlığımızda dilediğimiz boyutta bir adet tahtayı marangozlardan kestirmemiz ve cilalatmamız gerekiyor. Kesilmiş ve cilalanmış tahtanın dışındaki diğer malzemeleri evinizden veya ev eşyaları satan mağazalardan temin edebilirsiniz. Hediyenin yapım aşamasında çekiç kullanacağı için çok dikkatli olmanız ve mutlaka koruyucu eldiven takmanız gerekmektedir. Tabi bir de gecenin geç saatlerinde bu projeyi yapmak, komşularınıza rahatsızlık verebileceği için hiç de hoş olmayabilir. Siz en iyisi bu proje için uyuma saatlerin dışında kalan zaman dilimlerini tercih edin.

Çivili Tablo İçin Malzemeler:


• 1 adet istediğiniz boyutta kestireceğiniz tablo
• 1 kutu çivi
• Kırmızı kalın ip (dilerseniz yün de kullanabilirsiniz)
• 1 adet A4 kağıdı
• Makas
• Çekiç
• Pense

1. Adım: Alanı Belirleme

Anneler Günü’nde ne alsam diye düşünüyorsanız, el yapımı bir hediye için gerekli malzemeleri alarak hem maliyeti düşük hem de özel bir hediye tercihi yapabilirsiniz. Anneler gününe özel hediyeler arasında bulunan bu hediyenin ilk aşaması çivilerimizi çakacağımız alanı belirlemekten geçiyor. Bunun için bir adet A4 kağıdımızı kalp şeklinde çizip kesiyoruz. Kalp şeklinde keseceğimiz kağıt sadece bize kılavuzluk edecek. İşimiz bittiğinde onu tablodan çıkaracağız. Bu sebeple kağıt yerine herhangi bir karton parçası da kullanabilirsiniz. Tahtamızın boyutuna göre istediğimiz büyüklükte bir kalbi ister kağıt kullanarak isterseniz de karton kullanarak elde edebiliriz. Bu kağıdın/kartonun etrafını çivilerimiz ile kaplayacağız. Mümkün olduğunca büyük bir kalp yapmak tablonuzun daha güzel görünmesini sağlayacaktır. 

2. Adım: Çivileri Çakma

Bu hediyenin yapımında en tehlikeli ve zor aşama çivileri çakma aşamasıdır. Bu aşamada çekiç, çivi ve pense kullanacağız. Öncelikle çivilerimizi çakacağımız yerlere bir adet kurşun kalem yardımı ile noktalar koyuyoruz. Çünkü çivilerimizin eşit ve düzenli bir şekilde çakılması gerekiyor. Çivileri 1 parmak boşluğu olacak şekilde çakabiliriz. Bu daha hoş bir görüntü yakalamamızı sağlayacaktır. En iyi anneler günü hediyeleri arasında yer alan bu hediyeyi yaparken dikkatli olmak adına çivileri çakmadan önce mutlaka koruyucu eldiven kullanıyoruz. Tüm noktaları belirledikten sonra her noktanın üzerine çivimizi pense yardımı ile tutup çekiç ile çakıyoruz. Pense kullanmamızın amacı yine koruma amaçlıdır. Elimizin çividen uzak olmasını bu sayede kötü bir olaya maruz kalmamızı sağlayacaktır. Ayrıca yanlış çakılan çivileri tablodan sökmek için de pense kullanabilirsiniz. Ancak mümkün olduğunca yanlış işlem yapmamaya çalışın. Çünkü sökülen çivilerin yerleri tablonun bitiminden sonra çirkin bir görüntünün oluşmasına sebebiyet verecektir. 
Çivilerimizin hepsini çaktıktan sonra ortasında bıraktığımız kartondan veya kağıttan yapmış olduğumuz kalp şeklimizin işi de artık bitmiş oluyor ve çıkartıyoruz.

3. Adım: İpleri Yerleştirme

Çivili tablo hediyesinin yapımındaki en zevkli aşama ipleri yerleştirme aşamasıdır. Burada kullanacağımız ipin kalınlığı oldukça önemlidir. İnce ipler çabuk kopmalara, kalın ipler ise çirkin görünümler elde etmemize sebep olacaktır. Bu sebepler ne çok kalın ne de çok ince bir ip kullanmalısınız. Orta kalınlıkla bir ip yardımı ile bu hediyeyi oldukça güzel bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz renkli ipleri kullanarak ve ipleri birbirine bağlayarak rengarenk bir tablo elde edebilirsiniz. Hatta renkli ipleri ayrı ayrı kesip bağlamak yerine piyasada ebruli olarak satılan çok güzel ipler var. O renkli iplerden de satın alabilirsiniz.
İpimizi rastgele bir şekilde çivilerin etrafından dolayarak geçiriyoruz. İplerimizi yerleştirirken öncelikle her çivinin etrafından geçtiğimize emin oluyoruz. Çünkü çivilerin boşta kalması demek hem tablonun bazı bölümlerinin boş kalması hem de boşta kalan çivilerin göze batması demek olacaktır. İpimizin bitmesine gerek yok. Kalp şeklimiz iyice belirlenene kadar ip geçirme işlemine devam ediyoruz. 

4. Adım: Tabloyu Süsleme

Dilerseniz bu son adımı yapmayabilirsiniz. Ancak hediyenizin daha hoş bir görüntüye ve daha özel bir anlama sahip olması için tablonuzun boş kalan kısımlarına güzel sözler yazabilir veya annenizin sevdiği çiçeklerin yapay olanlarından alarak kenarlarına yapıştırabilirsiniz. Bu aşamayı yapıp yapmamak tamamen size kalmıştır. Dilerseniz tablonuzun arkasına ev aletleri satan mağazalardan bulacağınız tablo asma aparatlarından alarak, tablonuzun duvara asılmasını sağlayabilirsiniz. Süsleme aşamasında kullanacağınız malzemelere fotoğraf ekleyebilirsiniz. Hediyenizi geliştirmek ve güzelleştirmek size kalmıştır. Birçok kişi tablonun kenarlarına lazer ile yazı yazdırmaktadır. Bu işlem için fotoğrafçılardan yardım alabilirsiniz. Kolay gelsin!

Yorum Gönder

 
Top