z Mum Boyalardan Tablo Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Mum Boyalardan Tablo Yapımı
Her geçen gün değişik fikirlerle birbirinden farklı el yapımı hediyeler ile karşılaşıyoruz. İlginç hediye fikirlerinden biri olan mum boyalardan tablo yapımı ile değişik ve aynı zamanda bir o kadar da pratik bir hediye tasarlayabilirsiniz. Bu hediyenin yapımı ön hazırlık gerektirmektedir. Sadece boyayı yapacağınız alana bir bez sermeyi unutmazsanız tüm hazırlıklarınız tamam demektir. Tablo hediyemizi yapmak 15 ile 20 dakika arasında bir zamanınızı alacaktır. Oldukça zevkli bir yapıma sahip olan tablo hediyesini bir tek sevgilinize değil, annelerinize de anneler gününde yaparak hediye verebilirsiniz. Tabloların yapımında hayal gücünüze oldukça ihtiyacınız olacaktır. Aklınızdan geçen fikirleri ve kalbinizden geçen duyguları harmanlayıp değerlendirerek, kağıda yansıtma hüneriniz ile en güzel hediyeyi oluşturabileceksiniz. 

Seçeceğiniz mum boya renkleri ile birbirinden farklı tablo tasarımları yapabilirsiniz. Sonuç ise tamamen size özgü, sizin tasarımınız olan muhteşem ve eşsiz bir tablo görünümü olacaktır. Sevgililer günü hediyesi olarak tasarlayacağınız bu hediyeyi aynı zamanda doğum günleri ve yıldönümleri için de hediye edebilirsiniz. 

Mum Boyalardan Tablo Hediyesi İçin Malzemeler:


• 1 adet tablo
• Renkli mum boyalar
• Geniş bir koli bantı veya geniş bir tabak
• Saç kurutma makinesi
• Siyah keçeli kalem


1. Adım: Boyaları Tabloya Yapıştırma

Mum Boyalardan Tablo Yapımı
Bu hediyeyi yaparken fazlasıyla eğlenecek ve keyif alacaksınız. Hediyemizi yapmadan önce tablomuzu yapacağımız alana bez sermenizi bir kez daha hatırlatalım. Olası bir aksilik anında etrafın boya olmasını önlemek için bezimizi tablomuzu yapacağımız alana seriyoruz ki etrafa gelebilecek boyalar bezin koruması altında olsun. İlk adımımız mum boyalardan tablo yapımı için tablomuza boyalarımızı yapıştırmak olacak. Burada mum boyaların rengini tercih etmek tamamen size kalmıştır. İsterseniz rengarenk boyalar kullanabilir isterseniz sadece mavi, mor, yeşil veya hediyeyi yapacağınız kişinin sevdiği renklerin tonlarını kullanabilirsiniz. Tabloya boyaları aynı hizada yapıştırmaya özen gösterin. Bunun için bir cetvelden yardım alabilirsiniz. Boyaları tablonuza yapıştırdıktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

2. Adım: Çizimin Alanını Belirleme

Mum Boyalardan Tablo Yapımı
Mum yapımı tablo yapımındaki ikinci aşamamız, tablomuza çizim yapacağımız alanın belirlenmesini yapmak. Burada yapacağınız çizimde geniş bir tabak veya koli bandı kullanmanız gerekecektir. Tabağı veya koli bandını, tablonuzun çizim yapacağınız bölümüne bir bant yardımı ile sabitleyin. İlginç hediye fikirleri arasında olan mum boyalardan tablo yapımı hediyeniz için bu alana sevgiliniz ile sizi anlatan bir çizim yapacaksınız. Aynı zamanda bu hediyeyi annelerinize de yapabilirsiniz. Hediyenizin yaratıcılığı tamamen size ait olacaktır.

3. Adım: Boyaları Akıtma

Mum Boyalardan Tablo Yapımı
Mum boyalardan tablo yapımı hediyesinin en zevkli kısmı bu kısımdır. El yapımı hediye fikirleri arasında olan bu hediyeyi dilerseniz kendi evinizde de duvarlarınızı süslemek için kullanabilirsiniz. Tablonuzun üzerine sabitlemiş olduğunuz geniş koli bandı veya tabağın tam anlamıyla sabitlenmiş olduğuna dikkat edin. Eğer sabitlenmemiş ise istediğiniz görüntüyü elde edemeyebilirsiniz. Burada boyaları akıtma işlemi yapmak için saç kurutma makinesinden yardım alacaksınız. Mum boyaları eritmek için saç kurutma makinesini kullanabilirsiniz. Tablonuzu dik bir şekilde tutun ve tablonuzun üst kısmına yapıştırdığınız boyalarınıza saç kurutma makinesini gezdirmeye başlayın. Giderek boyaların aktığını, birbirine karışarak harika bir tasarım oluşturduğunu kendiniz de görebileceksiniz. 

4. Adım: Çizimi Oluşturma

Mum Boyalardan Tablo Yapımı
Boyaları akıtma işleminden sonra fark edeceksiniz ki adeta bir boya yağmuru tablonuzun üzerindedir. Bu nedenle çizimlerinizi yaparken şemsiye figürünü bolca kullanabilirsiniz. Bu tablonuzun daha hoş görünmesini sağlayacaktır. Tablonuza yapacağınız çizimi kullanmadan önce bir A4 kağıdına çiziminizi oluşturun. Tablonun arka kısmından bu çizimi yapıştırarak üzerinden geçebilir ve çiziminizi daha kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Çiziminizi siyah keçeli kalemle tablo üzerine çizdikten sonra siyah boya ile boyayın. Bu işlemden sonra tablonuzu kurumaya bırakın. Yaklaşık olarak 1 saat içerisinde tablonuz kuruyacaktır. Kuruma işleminden sonra dilerseniz bu tabloyu ev dekorasyonunuz için de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız tablo hediyesi bir tek sevgililer günü için değil doğum günü hediyesi olarak da sunulmaya son derece müsaittir.

NOT: Ortadaki figürü yaparken resimle arası iyi olanlar hiç zorlanmayacaklardır. Ancak resim özel bir kabiliyet gerektirir ve herkeste de bu yeteneğin olmaması gayet normaldir. Sizler de ‘çöpten adamı bile zor yaparım’ diyenlerdenseniz karbonlu kağıt ile hazır bir figürü kağıdınıza geçirebilirsiniz. Böylelikle en güzel resimleri biraz kopya ile de olsa elde edebiliriz.

Yorum Gönder

 
Top