z El Emeği Mum Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

yumurta kabuklarından mum yapımı
Sizler de bildiğiniz gibi, evlerimizde, iş yerlerimizde çok küçük hem de çok özel estetik denildiğinde mum akla gelmektedir ve bu yazımızda sizlere evde mum yapımı hakkında gerekli bilgileri aktarmaya çalışacağız. İstediğiniz gibi mum yapabilecek ve bu şekilde sevdiklerinize de özel günlerde tamamen kendi dizaynınız ve düzeniniz için güzel hediyeler sunabileceksiniz. Bir çok kişi için çok zor görülmektedir. Özellikle bir yere el emeği hediye olarak götürmek gerçekten de hem estetik hem de güzellik açısından önemli olmaktadır. Ancak, gel gelelim, bu mumların istediğiniz gibisini bulamadığınız zaman, o halde, bu konuda sıkıntılar yaşayabilmektesiniz. Bu tarz durumlarla yüzyüze kalmamak ve özellikle de hem kendi evleriniz için hem de sevdiğiniz insanların evleri için mum yapmak için haydi başlayalım, nasıl yapılacağını anlatalım.


Evde Mum Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

portakal kabuklarından mum yapımı
Sizler de evde mum yapımı ile güzel ve estetik bir mum yapmaya karar verdiyseniz bu durumda öncelikle malzemeleri bilmeniz gerekmektedir. Bizim yapacağımız mum için 100 gr. Stearin gerekmektedir. Bu maddeyi hobi malzemeleri dükkanlarından ve internet sitelerinden tedarik edebilirsiniz. 1 Kilo Parafin gerekmektedir. Bunu da aynı şekilde tedarik edebileceğiniz gibi, aynı şekilde aktarlardan da bulabilirsiniz. Renklendirici olarak, pastel boya, mum boyası ya da guaj boya kullanabilirsiniz. Mum fitili ya da saf pamuklu bir ip gerekmektedir. Ayrıca, bir de güzel koku için bir esans bulmanız gerekir. 

Evde Mum Yapımı Nasıl Oluyor?

el yapımı mum
Parafin katı haldedir. Bu katı halde bulunan parafin maddesini öncelikle bir cezve içerisinde ya da herhangi bir kap içerisinde eritmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken de şunu bilmelisiniz ki, eski bir kap seçin çünkü, kullanamayabilirsiniz. İçine bundan sonra stearin ekleyiniz. Sıvı hale gelene kadar hem ısıtacak hem de yavaş yavaş erimiş ve likit hale getireceksiniz. Bundan sonra içerisine renklendirici olarak kullanmak istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Ardından esans olarak ne esansı aldıysanız onu da eklerseniz, mumunuz harika bir koku da saçacaktır.
el yapımı mum
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra mumunuzu farklı bir tarzda yapmak için ona göre bir kap bulmalısınız. Daha doğru tabirle isterseniz düz olarak yapıp, bazı noktalarında kesmeler ve düzeltmeler yapabilirsiniz. Ancak, resmen heykel traşlık gibi çok zor bir işlem olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bunun yerine direkt olarak düz bir kap kullanırsanız bu durumda kesinlikle sıkıntı yaşamadan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 
el yapımı mum
Kabın şeklini alacak ve donduktan sonra çıkarttığınızda kabın şeklini de almış olacaktır. Bunun yanı sıra sizler de dilerseniz istediğiniz gibi farklı şekillerde kalıplarla çok özel ve çok Orijinal mumlara sahip olabilir ve ya bunun yanı sıra, aynı şekilde dostlarınıza da özel hediyeler verebilirsiniz. Evde mum yapımı ile ilgili olarak özellikle şimdi bir de malzeme bulmakta sıkıntı çekenler için bir şey anlatacağız. Bu biraz daha kolay malzeme ile yapılan bir düzendir. Eğer sizler de parafin ve stearin bulamazsanız bu durumda bakkaldan aldığınız mumu parçalayarak da aynı sonuçları alabilirsiniz. 
El Emeği Mum Yapımı

Yorum Gönder

 
Top