z El Yapımı Sünnet Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

el emeği sünnet hediyesi
Sünnet düğünü kutlamaları erkek çocuklar ve aileleri için önemli günlerden biridir. Bu özel gün arkadaşlar ve akrabalarla geçirilmek istenir. Ayrıca sünnet düğünlerinde çocuklar için hazırlanan hediyeler onları oldukça heyecanlandırmaktadır. Bu kapsamda hazır alınan hediyelerin dışında el yapımı hediye hazırlamak da mümkündür. Hem bu hediyeler onlar için daha değerli ve farklı olacaktır. Bu kapsamda sizin için hazırladığımız sünnet düğünü için el yapımı sünnet hediyeleri seçeneklerini inceleyip yakınınızın sünnet düğünü için hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazımızın devamını okumanız ve uygulamanız yeterli olacaktır. 

Kumaştan Zürafa Oyuncak

İlk hediyemiz sünnet çocuğuna hediye edilmek üzere hazırlayabileceğiniz bir zürafa oyuncak. Bu oyuncak oldukça sevimli bir sünnet hediyesi olacaktır. Kumaştan zürafa hazırlamak içinse biraz dikiş bilgisine sahip olmanız yeterli. Sonrasında bir metre kadar farklı desenlerde kumaşlar edinerek zürafanızı dikebilirsiniz. Ayrıca elyaf ve kurdeleye de ihtiyacınız olacak. İlk önce kumaşınızdan iki kat olarak zürafanın vücudunu daha sonra bacaklarını kesmelisiniz. En son aşamada ise kulaklarını artakalan kumaş parçalarının üzerine çizerek kesin. Böylece dikilecek her parça hazır hale gelecektir. Dikim aşamasında öncelikle zürafanın vücudunu birbirine dikin. Bu aşamada biraz açıklık bırakın ve elyafı buradan doldurup dikin. Daha sonra bacak kısımlarına da aynı işlemi uygulayın ve birbirine resimdeki gibi birleştirin. En son kulaklarını da baş kısımlarına iğne yardımıyla dikin. Son aşamada kurdelelerde sırtındaki tüyleri oluşturun. Böylece kumaştan zürafanız hazır olacak. 


El Yapımı Oyun minderi

el yapımı oyun minderi
Çocukların en çok sevdikleri şey şüphesiz oyun oynamaktır. Sıradaki hediyemizde çocukların dışarı çıkmadan ev ortamında oyun oynamalarına olanak sağlayan bir oyuncak olacak. Bu hediye çocukları oldukça eğlendirecek bir oyun minderi. Ayrıca zekâ geliştirici de bir oyun. Sadece kumaşlarla hazırlanabilecek bu hediyeyi kısa zamanda hazırlamak mümkün olacaktır. Öncelikle mavi, kırmızı ve siyah-beyaz üç renkte kumaşlar edinin. 
sünnetli çocuğa el yapımı hediyeler
Bunlardan birini yuvarlak, birini çarpı ve diğerini de oyun minderinin ölçülerinde kesin ve dikin. Burada dikkat etmeniz gereken minderin kare şeklinde olması diğer kumaşlardan hazırlanan parçaların minder üzerine sığabilecek boyutlarda dizayn edilmesi. Kare olan kumaşın dikilmesinden sonra üzerine beyaz bir kurdeleyle çizgiler yapın ve böylece oyun için bölmeler oluşturun. Sonrasında minderiniz ve diğer oyun malzemeleri hazır olacaktır. 
sünnet çocuğu için el yapımı hediyeler
İsterseniz birde oyun malzemeleri için çanta dikebilirsiniz. Böylece hepsini bir arada muhafaza etmek mümkün olacaktır. 

Sevimli Tavşan Kalemlik

Tavşan kalemlik çocuklar için oldukça kullanışlı olan bir hediye seçeneği. Bu hediye hem kalemlerin muhafazasını sağlıyor hem de tavşan şeklinde bir aksesuar olarak kullanılabiliyor. Bu kalemliği hazırlamak ise oldukça kolay ve pratik. Hediyenin hazırlama aşamasına geçmek için sadece çeşitli renklerde keçe kumaş ve yapıştırıcıya ihtiyacınız olacak. Sonrasında el yapımı hediyenizi hazırlayabilirsiniz. 
sünnet çocuğuna el emeği hediye
İlk olarak beyaz keçe kumaşın üzerine bir yuvarlak baş, iki kulak, iki göz kesin. Pembe keçeden ise iki kulak, birde burun için yuvarlak kesin. Siyah keçeden de bıyıkları ve gözün iç kısımlarını kesin. Son olarak yine beyaz keçeden dikdörtgen şeklinde iki parça kesin. Bunları boru şekline getirerek kalemlik kısımlarını oluşturun. 
el emeği sünnet hediyeleri
Tabanlarının büyüklüğünde de iki yuvarlak keçe kesip yapıştırmayı unutmayın. Sonrasında tavşanı oluşturacak parçaları bir araya getirerek tavşanı bitirin ve kalemlik kısımlarının ön kısmına yapıştırın. Böylece tavşan kalemlik son halini alacaktır.

Çoraptan Oyuncak Yapımı

el yapımı sünnet hediyeleri
Sıradaki hediye fikrimiz çoraptan hazırlanan sevimli bir kedi. Bu hediye için özel bir kumaşa ya da malzemeye ihtiyaç duyulmadığı için kullanmadığınız herhangi bir çorabınız yeterli olacaktır. Bunun dışında elyaf ve düğmeler de gerekecek. Bunları hazırladıktan sonra hemen hazırlama aşamasına geçebilirsiniz. İlk önce kedinin başını oluşturmanız gerekiyor. Bunun için çorabın tekinin topuk kısmını kullanmalısınız. 
erkek çocuğa el yapımı sünnet hediyesi
Çorabın topuğunu iyice elyafla doldurun. Kulak kısımlarını uygun bir şekilde kesin. Daha sonra büzme yöntemiyle kapatın ve dikin. Sonrasında çoraptan kedi için başının üzerindeki süslemeleri düğme ve ip yardımıyla yapabilirsiniz. Çorabın diğer tekini de kedinin vücudunu oluşturacak şekilde kesin. Bu aşamada kedinin ayaklarını düşünerek kesim ve dikim yapmalısınız. 
çoraptan kardan adam yapımı
En son kalan çorap parçalarıyla kedinin kuyruğunu kesin ve içini elyafla doldurarak hazır hale getirin. Sonrasında kedinin vücuduna monte edin. Bu son işlemle beraber kediniz son halini alacaktır. 

Parmak Kuklaları

el yapımı sünnet hediyeleri
Sünnet çocukları için diğer bir hediye seçeneği de parmak kuklaları olabilir. Parmak kuklaları birçok çeşidiyle çocukları eğlendirir. Sizde bunlardan birini hazırlayarak çocukları mutlu edebilirsiniz. Parmak kuklası hazırlamadan önce hangi hayvanı hazırlayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. 
El Yapımı Sünnet Hediyesi
Sonrasında hayvanın renklerine uygun renklerde polar kumaşlar edinin ve hazırlama aşamasına geçin. Öncelikle hazırladığınız kumaşın üzerine hayvanın şeklinde çizimler yapın sonrasında kesin. Bunu yaparken kulakları, kanatları gibi ayrıntıları göz ardı etmeyin ve buna göre bir kesim gerçekleştirin. Bunun dışında gözleri gibi diğer ayrıntılı kısımlarını da küçük kumaşlardan hazırlayarak bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştırabilirisiniz. En son olarak parmak kuklasının kenar kısımlarını da dikerseniz hediyeniz hazır olacaktır. 

Örümcek Adam Patiği

El Yapımı Sünnet Hediyeleri
Sıradaki hediyemiz özellikle erkek çocuklarının çok sevdiği örümcek adamın yer aldığı bir örme patik. Sünnet çocukları için oldukça uygun olacak bu hediye temel örgü bilgisini gerektiriyor. Bunun dışında fazla uğraş gerektirmeyecektir. Örümcek adam patiği için lacivert ve kırmızı renkte örgü ipi ve iplere uygun kalınlıkta tığ edinmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında örme işlemine geçebilirsiniz. Önce kırmızı iple patiğin ön kısmını örün. daha sonra lacivert kısımla patiğin arkasını ve boğaz kısmını örün. Bu işlemin tamamlanmasının ardından patiğin üzerindeki işlemeleri yapmak için siyah örgü ipi, iğne ve gözlerini oluşturacak kadar beyaz kumaşa ihtiyacınız olacak. 
Örümcek Adam Patiği
Öncelikle beyaz kumaşı göz şekline uygun şekilde kesin ve önce etrafını bir sıra tığ yardımıyla örün. Sonrasında patiğin üzerine monte edin. Ve buraya arkasından iplik vasıtasıyla sabitleyin. Son aşamada ise siyah örgü ipliğiyle kalan süslemeleri tamamlayın. Böylece patiğe tam bir örümcek adam şekli vermiş olacaksınız. Sonrasında örümcek adam patiği sahibine verilmek üzere hazır olacaktır.

Köpek Yastık

Son hediyemiz hem çocuk odalarını renklendirecek hem de çocukların hoşlanacağı bir hediye olacaktır. Köpek yastık bu özellikleriyle dekorasyon ve yastık amaçlı kullanılabilen oldukça şirin bir hediye. Bu hediyeyi çocukların sünnet düğünleri için hazırlayıp onları mutlu edebilirsiniz. Hediyenin yapım aşamaları ise oldukça kolay olacaktır. Kısa zamanda hazırlayabileceğiniz köpek yastık için biraz tek renk ve desenli kumaşlar edinmeniz gerekiyor. Ayrıca siyah işleme ipi de köpeğin burun, ağız ve gözleri için gerekli olacak. 
El Yapımı Sünnet Hediyeleri
Yastığın hazırlama aşamasında öncelikle köpeğin başını ve kulaklarını oluşturacak parçaları kesin. Bu aşamada her parçayı iki kat kesmelisiniz. Ancak kulakların bir katını desenli bir katını düz kumaştan kesmeyi unutmayın. Sonrasında dikme işlemi için sırasıyla parçaları birleştirebilirsiniz. Bir sonraki aşamada ise yuvarlak bir desenli kumaş parçasıyla köpeğin gözünün üzerine süsleme yapın. Bunu yaparken aplike tekniğini uygulayarak kumaşın etrafını temizleyebilirsiniz. Son olarak köpeğin yüzündeki işlemeleri de yapın ve yastığın içini elyafla doldurun. İsterseniz işleme kısımlarını makine yardımıyla da yapabilirsiniz. Böylelikle hediyeniz hazır olacaktır. 

Yorum Gönder

 
Top