z Cep Telefonu Tutucu Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı cep telefonu tutucu
Merhaba; Günümüz teknolojisi baş döndürücü bir şekilde ilerliyor. Bilimde ve teknolojideki bu akıl almaz ilerleyişi, yaşadığımız her alanda ve kullandığımız her cihazda fazlasıyla görebiliyoruz. Kısa süre öncesine kadar hayal bile edilemeyen cihazlara artık günümüzde şaşırmıyoruz bile. Özellikle cep telefonları için “En çok hayatımızın içinde olan cihazlardır” dersek yanılmış olmayız. Evde, iş yerinde, metroda, parkta, bahçede, okulda kısacası hayatın olduğu her yerde cep telefonları da bizlerle beraberler… Adeta vücudumuzun bir parçası gibiler. Bugünkü "El Yapımı Sürpriz" konumuz hayatımızın içine bu kadar giren cep telefonları ile ilgili olacak. Ama daha doğru bir ifade ile yazacak olursak; çok telefonlarının şarj aleti ile birlikte prize takılı durumu ile ilgili olacak. Siz de cep telefonu şarjının, prize takılı iken, şarj kablosunun görüntü kirliliğinden ve ulu orta her yerde şarj halindeki görüntüsünden sıkıldıysanız, bu yazımız sizi bu dertten kurtaracaktır. Gerçektende cep telefonları evlerde, genellikle zemine yakın tasarlanan elektrik prizlerine takılır ve genelliklede halının üstünde ya da komidin üzerinde şarj halinde bırakılır. 

Telefonun yere bırakılarak şarj edilmesi durumunda bazen yanlışlıkla üzerine basılması veya başka bir nesnenin üzerine düşmesi gibi durumlardan dolayı telefonların zarar görmesi oldukça muhtemel durumlardır. Belki bu satırları okuyan birçok ziyaretçimiz benzer durumlar yaşamış veya olası senaryoları düşünerek telefonlarını koruyacak önlemler almışlardır. İşte bugünkü yazımız şarj halindeki telefonların başına gelebilecek küçük kazaları önlemek amacı ile ve bu şekilde kurban giden milyonlarca telefona itafen kaleme alınmıştır. Bu şekilde nice canları (Telefonlar) pisipisine yitirdik. Belki “El Yapımı Cep Telefonu Ve Şarj aleti tutucu” yazımız çok basit bir öneri gibi görünebilir ama birçok telefonun hayatını kurtaracağı kesin. Üstelik yılan gibi ortalıkta dolaşan “şarj kablosu’da” artık gözünüzün önünden kaybolacak. Daha ne istiyorsunuz? Siz de kablo kalabalığından nefret ediyorsanız “El Yapımı Cep Telefonu Ve Şarj Aleti Tutucu” yapmanız için iyi bir sebebiniz daha olmuş oluyor. Hiçbir şekilde başka bir yerden satın alamayacağınız (bulamayacağınız), üstelik nerdeyse sıfır maliyet ile ortaya çıkaracağınız bu telefon tutucularından hazırlamak niyetindeyseniz; eliniz değmişken birden fazla yapmaya çalışın. Zira bu pratik ve oldukça işe yarar telefon tutucularını gören herkes sizden bir tanede kendisi için yapmanızı isteyecektir! Dolayısıyla onlar demeden, siz önceden hazırlayıp, kendilerine hediye edin de havanız olsun. Artık telefon bir lüks olmaktan öte bir ihtiyaç olduğuna ve ilkokul çocukları bile artık kullandığına göre, tüm sevdiklerinize harika ve aynı zamanda sevgiliye hediye olarak olağanüstü sürpriz olacaktır. Evet, lafı çok uzattık kabul. Hemen bu proje için gerekli malzemeleri sıralayalım.

Bu proje için gereken malzemeler;


• Boş pet şişe
• Renkli kumaş parçası
• Mod Podge (Şeffaf)
• Zımpara
• Makas
• Fırça

el yapımı cep telefonu tutucu
Gördüğünüz gibi, saydığımız malzemeler içinde bütçenizi çok sarsacak öyle aman aman bir şey yok. Hemen hepsi, evinizde her zaman olan elinizin altındaki malzemelere. Bir tek mod podge denilen şeffaf yapıştırıcıyı bulundurmanıza şaşırtıcı olurdu. Onu da internet üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz. Cep telefonu tutacağını içine koyacağımız plastik şişe için evinizdeki mevcut plastik şişeler içinde, cep telefonunuzun kolayca içine girebileceği bir şişe ayarlayabilirsiniz. Tabii sadece cep telefonunuz değil Şarj aleti kablosunun da içine girebileceğini düşünerek, ona göre plastik şişe tercihi yapmalısınız.
el yapımı cep telefonu tutucu
Ayrıca, plastik şişe seçimi yaparken çok ince veya çok kalın malzemeden yapılmış olmamasına ve elektrik prizinin üzerine asacağınız içinde elektriği iletmeyen bir malzemeden, yani plastikten olmasına mutlaka dikkat edin. İletken malzemelerle ile asla telefon tutucu yapmaya kalkışmayın.
el yapımı cep telefonu tutucu
Plastik şişe üzerine uygulayacağınız kumaş parçasının da çok kalın olmaması estetik açıdan daha iyi sonuçlar verecektir. İnce renkli bir kumaş parçası plastik şişenin her tarafını rahat bir şekilde saracağı için sonuç harika olacaktır.
el yapımı cep telefonu tutucu
Cep telefonu ile plastik şişe ebatları ölçülerek en ideal boydaki şişe tercih edilerek işe başlanır.
el yapımı cep telefonu tutucu
Plastik şişenin üzerini kurşun kalem yardımı ile çizmeye başlayın. Elinizdeki plastik şişenin şekline bağlı olarak telefonunuzun içine girebileceği en uygun şekli düşünerek çizim işlemini tasarlayın. Ayrıca telefon tutucunuzu şarj aletinin üzerine asacağınız için şarj aletinin içinden geçebileceği büyüklükte bir alanıda düşünerek çiziminizi tamamlayın. Mümkün olduğu kadar simetrik çizimler yapmaya çalışın. Çizim tamamlanınca kaliteli bir makas yardımı ile çok titiz bir biçimde çizdiğiniz yerlerden kesin. Kesme işlemi tamamlanınca, ince bir zımpara yardımı ile kestiğiniz plastik yüzeydeki pütürlü alanları yok edin. Ayrıca köşeleri oval kesmeye gayret edin. 
el yapımı cep telefonu tutucu
Şimdi sıra kestiğiniz plastik renkli kumaş parçası ile güzel bir şekilde kaplamaya geldi. Kumaşı kestiğiniz plastik şişenin yüzeyine göre yerleştirin ve mod podge yardımı ile kapatmaya çalışın. Kumaşı şişe yüzeyine kırışıklık veya potluk oluşturmayacak şekilde düzgünce yapıştırın. En son plastik şişenin dibini kumaş ile kaplayın.
el yapımı cep telefonu tutucu
Kenardan taşan kumaş parçalarını maket bıçak yardımı ile dikkatlice yok edebilirsiniz. Böylece daha pürüzsüz ve harika bir görüntü elde edebilirsiniz.
el yapımı cep telefonu tutucu
Ve işte Bu kadar… Hiçbir yerde bulamayacağınız,satın alamayacağınız, kendisi küçük ama işlevi inanılmaz harika bir cep telefonu tutacağı yaptınız. Tebrikler… Bu şekilde etraftaki çirkin kablo görüntüsünden ve her an ayağınız altında ezebileceğiniz telefonunuza zarar verme ihtimalinden kurtulmuş oldunuz. Nasıl sizce de harika bir fikir değil mi? Evet, evde yaşayan kişi sayısına göre cep telefonu tutacağı yaparak onlara çok beğenecekleri harika sürprizler yapabilirsiniz. Bu telefon tutacağını Sevgiliye hediye , Arkadaşa hediye , çocuklara hediye hatta tüm sevdiklerinize hediye ederek onları mutlu edebileceğiniz gibi oldukça işlerine yarayacak bir aparatta vermiş olacaksınız. Artık tercih sizin. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. Yeni bir el yapımı sürpriz projesinde daha görüşmek dileği ile hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top