z El Yapımı Renkli Gece Lambası | En iyi Hediye Fikirleri

Merhaba, bugünkü yazımızda çocuk odası için hazırlayabileceğiniz harika bir sürpriz önerimiz var. Çok kolay ve hızlı bir biçimde El yapımı Kavanozdan Rengârenk gece lambası yapımını anlatacağız. Tamamen el yapımı olacak. Bir çocuğun bile çok kolay bir şekilde yapabileceği harika bir Gece lambası projesi bu. Dilerseniz bu projenin yapımına çocuklarınızı da dâhil ederek, harika bir gün geçirmesini yardımcı olabilirsiniz. Ama çocuğunuza sürpriz yapmaktan hoşlanıyorsanız, bu projeyi kendi başınıza yapmanız gerekecek. Bilirsiniz, çocuklar küçük büyük fark etmez, bütün sürprizlere bayılırlar. Hatta öyle ki küçücük bir sürpriz bile onları dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetebilir. Onların yüzündeki o sıcak ve masum ifadeye şahit olmak gerçekten de her şeye bedel. Siz de çocuklara sürpriz yapmaktan ve onların mutlu olmasını görmekten hoşlanıyorsanız bu yazımız tam size göre.  Hazırsanız çocuklara El yapımı hediye Kavanozdan Rengârenk gece lambasının anlatımına geçelim. Ama öncelikle bu proje için gerekli malzemeleri sıralayalım.

 Bu proje için gerekli malzemeler

  • Mod podge
  • Şeffaf Mod Podge
  • Parlak simler
  • Mini kavanozlar
  • Fırça
  • LED mum 
Bu projeyi gerçekleştirmek için sizlere sıraladığımız malzemelerden her hangi birini bulmakta güçlük çekebileceğinizi açıkçası düşünmüyoruz.  Ancak bu konuda bazı hatırlatmalar yapabiliriz. Birçoğumuzun evinde her zaman biriktirdiği ilerde bir gün kullanırız düşüncesiyle biriktirdiği irili ufaklı birçok boş kavanoz bulunur.  Bu kavanozlar hiçbir zaman kullanılmaz her gördüğümüzde de atayım mı kalsın mı diye sorguladığımız ama yinede bir türlü atmadığımız kavanozlar var ya işte o lanet kavanozları kullanacağımız gün geldi çattı:)  O, gün bugündür. Yıllarca bıkmadan usanmadan biriktirilen o kavanozların hepsini bir masa üzerine çıkartın ve içlerinden Mümkün Mertebe küçük olan kavanozları seçerek bu projemizi gerçekleştirmek için ilk adımınızı atın. Biz küçük kavanoz diyoruz ama siz dilerseniz büyük kavanozlar ilerde projenizi gerçekleştirebilirsiniz. Tercih tamamen sizlere kalmış durumda.
gece lambası nasıl yapılır
Mod podge  denilen ürün (Bir çeşit şeffaf yapıştırıcıdır. Çok meşhur bir yapıştırıcıdır. neredeyse bütün el yapımı ürün anlatımında kullanılan bir malzemedir adeta elde yapılan ürünlerin vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Bu ürün hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız arama motoruna Mod Podge  nedir?  diye yazın öğrenin.)  ise birçok sanat malzemeleri satan marketler de mağazalarda kolaylıkla bulabileceğiniz bir ürün. Ancak yaşadığınız ilde veya ilçede bu tarz sanat malzemeleri satan bir market ya da mağaza yok ise, internet üzerinden çok kolay bir şekilde bu ürünü sipariş edebilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan çocuklar için sürpriz El yapımı Kavanozdan Rengarenk gece lambası anlatımına başlayalım. 
El Yapımı Renkli Gece Lambası
Yazımızın başında da değindiğimiz gibi biz bu El yapımı ürünü çocuklara sürpriz yapmak için planladık. Dolayısıyla  el yapımı olarak hazırlayacağımız gece lambası kavanozlarını ne kadar çok renkli yapabilirsek çocukların o kadar çok dikkatini ve ilgisini çekecektir. Ayrıca daha hoşlarına gideceği kesindir. Yine de bu konuda tercih size ait. Dilerseniz kavanozlarınızı rengârenk yapabilir veya tek renk de yapabilirsiniz. Eğer rengârenk yapmaya karar verdiyseniz yapacağınız ilk işlem kavanozun dış yüzeyini parça parça mod podge yapıştırıcı uygulayarak başlayacaksınız. Sonra henüz Mod Podge kurumamışken üzerine istediğiniz renkteki parlak simleri serperek başlayın. Önce hangi parlak  simi kullanacaksanız onunla başlayın. Daha sonra diğer parlak simler ide yine aynı yöntemle kavanoz üzerine serpeceksiniz.. Örnek resimler de yer alan projede toplamda dört farklı parlak sim kullanıldı. Siz dilerseniz bu sayıyı daha da arttırabilirsiniz. Kavanoz yüzeyinde açıkta bir alan kalmayıncaya kadar parlak simleriniz ile kapatma işlemine devam edin. Bu işlemi tamamlandıktan sonra kavanozları üzerindeki yapışkanı kuruması ve mukavemetinin artması için bütün gece kurumaya bırakın. Bu şekilde üzerine yapışmış simlerin kavanoz yüzeyinden dökülme ihtimali de ortadan kalkmış olacaktır.
El Yapımı Renkli Gece Lambası
Şimdiye kadar sizlere Rengarenk simlerle kaplanmış gece lambasını yapımını anlatmaya çalıştık. Yok ben gece lambasının rengarenk görünmesini istemiyorum tek renk görünmesi daha güzel olur diyorsanız işte şimdi yazının devamı sizin için. Tek renk gece lambasının yapılışı çok daha kolay.  Bunun için kavanozun bu defa iç yüzeyini Mod Podge uygulayarak, içine toz haldeki parlak simleri serpiştirerek ve kavanozun içinde açıkta boş bir alan kalmayacak şekilde bu işlemi devam ettirerek tamamlıyoruz. Ardından Birkaç saat kavanozun kuruması için beklemeye alacağız. 
El Yapımı Renkli Gece Lambası
Kavanozların Sinirlenme işlemi Tamamlandığına göre Şimdi artık test etme zamanı. Bakalım içinde LED mumlar yandığında nasıl görünecekler?
El Yapımı Renkli Gece Lambası
Gece lambaları harika görünüyor ve testimizi de geçtiler :) Evet çocuklar için hazırladığımız sürpriz gece lambalarımız tamamlanmış oldu. Hadi bakalım Geçmiş olsun. 
El Yapımı Renkli Gece Lambası
Bu tarz el yapımı ürünlerin hazırlığının kolay, maliyetinin ise düşük olmasından dolayı dilerseniz çok fazla sayıda renkli gece lambaları yapabilirsiniz. Bunun için bir çok sebebiniz olacak :) Örneğin kız Çocuğunuz var  kız çocuğunuz için sürpriz pembe tonlarda oluşan  bir gece lambası hazırlamanız gerekiyor. Yada Birde erkek çocuğunuz var. Erkek  çocuğunuz için ise mavi tonlarında bir gece lambası hazırlayabilirisiniz.  Fazla sayıda gece lambası hazırlayarak her gece farklı birini kullanarak çocuklarınızı şaşırtabilirsiniz. Sadece çocuklar için de değil kendinizi de unutmayın. Eşinizle ya da sevgilinizle geçireceğiniz romantik bir akşam için kafanızda tasarladığınız bir gece için o geceye  özgü tonlarda hazırladığınız gece lambaları ile gecelerinize  renk katabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki günün birinde lazım olur düşüncesiyle saklanılan lanet olası kavanozların tamam mı kullanılacak ve her biri geceye renk katan harika bir gece lambasına dönüşecekler.:)

Evet, Sevgili dostlar bu yazımızda çocuklara sürpriz hediye olarak hazırlanabilecek Kavanozdan renkli gece lambasını Nasıl yapabileceğinizi anlattık umarız bu yazımız hoşunuza gitmiştir tekrar görüşünceye dek hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top