z El Yapımı Kağıt Çiçek Modelleri | En iyi Hediye Fikirleri

kağıttan çiçek yapımı
Çoğu zaman sevdiklerimize hediye alırken çiçekleri tercih etmekteyiz. Ancak hiçbirimiz aldığımız her çiçeğin doğadan koparılmış bir canlı olabileceğini tahmin etmemişizdir. Hediye alırken sürekli çiçek almaktan vazgeçemiyorsak en azından canlı çiçek almamamız gerekmektedir. Plastik çiçeklerin ise yeterince güzel bir hediye olmadığını tahmin edebilirsiniz. Bu durumda ise tercih etmemiz gereken en büyük alternatif kendi el emeğimizle yapmış olduğumuz çiçeklerdir. Ama ben çiçek yapmayı bilmem ki diye söylendiğinizi duyar gibiyim hiç merak etmeyin el yapımı çiçekler oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Farklı yöntemler kullanarak çiçek yapmanız mümkündür. Kimi zaman bir kâğıt parçasıyla origami tarzı kimi zaman da yumurta kartonu yardımıyla çiçek yapabilirsiniz. Yazımı okumaya devam ederseniz siz de ne kadar kolay olduğunu anlarsınız.

Yumurta Kartonundan Gül Yapımı

kağıtlardan çiçek yapımı
Aldığımız yumurtaların kartonlarını her zaman çöpe atıyoruz. Fakat bu kartonlar aslında bizim için çok güzel bir hediye fırsatına dönüşme imkanı vardır. Bu kartonları değerlendirerek gül yapabiliriz. Yapımı çok basit olurken görünüşü ise mükemmel bir gül. Şimdi yapacaklarınızı sıra ile anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle yumurta kartonundan gül yapımına başlamadan malzemelerimizden bahsetmeye çalışalım. 

1. Yumurta Kartonu
2. Çöp şiş
3. Yeşil renkli el işi kağıdı
4. Yapıştırıcı
5. Bant
6. Makas
7. Maket Bıçağı

kağıtlardan çiçek yapımı
Şimdi ise yumurta kartonundan gül yapımına başlayabiliriz. Öncelikle yumurta kartonunu tek tek ayırarak parçalara bölelim. Ardından tüm tek parçaları aralarında ki eklerden ve köşelerinden kesmeye çalışın. Daha sonra ise biraz guaş, yağlı veyahut da sulu boya ile boyayarak kartonların renkli görünmesini sağlayın. Daha sonra her bir parçanın yaprakların uç kısımlarına beyaz boya sürerek bu alanın orta kısmını delici bir alet ile delin. Bu işlemin ardından ince bir kablo ya da çiçek teli yardımı ile her bir parçadan goncalar oluşturmaya çalışın. Bu işlemlerin sonucunda ise yumurta kartonunda çiçek yapma işleminin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş oluyoruz. İkinci bir aşamaya geçecek olursak şimdi sırada yapmış olduğumuz çiçeklerin yaprak kısımlarını yapmaya başlayacağız. 
kağıtlardan çiçek yapımı
Alt çenek yaprağı için hazır bir kalıp kullanarak çok zahmetli olan bu bölümü atlamış olabilirsiniz. Bu yaprakları bulma konusunda sorun yaşıyorsanız sizlere tavsiyem evlerinizde bulunan hazır plastik çiçeklerin yapraklarını kullanmanızdır. Yaprak kısmını da hallettiğimize göre çiçeğimiz hazır bir şekilde karşımıza çıkmıştır. Renk seçimini kırmızı seçmek zorunda değilsiniz dilerseniz çiçeğin üst kısmını istediğiniz bir renge boyayabilirsiniz. Önemli günlerde sevdiklerinize böyle bir el yapımı çiçeği hediye ettiğinizde sevdikleriniz onlar için emek harcadığınızı görünce oldukça mutlu olacaklardır.

Kartondan Origami Gül Yapımı


El yapımı çiçek modellerinden bir tanesi de kartondan gül modelidir. Origami sanatını birçok sefer duymuşsunuzdur. Bu sefer ise el yapımı gül konusunda duyuyorsunuz. Origami sanatını kullanarak çok güzel bir model oluşturacağız.

Model yapımına ilk olarak şablon çıkararak başlıyoruz. Bu şablon aşağıdaki fotoğraftaki gibi olmalı. 
kağıtlardan çiçek yapımı
Bu şablonu kullanarak renkli kartondan kalıbı çıkarıyoruz. İstediğiniz herhangi bir renk karton kullanabilirsiniz. Keyfinize göre hareket edin. Kalıbı çıkarmak için şablonu renkli karton üzerine koyun ve kartonu dikkatli bir şekilde makas ya da maket bıçağı yardımı ile kesin. Aşağıdaki gibi bir görüntü oluşacaktır.
kağıtlardan çiçek yapımı
Sıradaki fotoğraftaki gibi bir şekilde kartonu kıvırmaya çalışın.
Daha sonra kartonun dört köşesini de katlayın. 
kağıtlardan çiçek yapımı
Herhangi bir köşeyi iç kısma gelecek şekilde katlayın.
kağıttan çiçek yapmak
Diğer bir köşeyi hemen onun üstüne gelecek bir şekilde katlayın.
kağıtlardan çiçek yapımı
Son kalan üçüncü ve dördüncü köşe de onun üzerine gelecek şekilde katlanması gerekiyor.
evde çiçek nasıl yapılır
Sonuçta bu şekilde bir görüntü olacaktır. Kendi yaratıcılığınızı da katarak muhteşem modeller oluşturma imkanınız vardır.
kolay şekilde kağıttan çiçek yapımı
kolay şekilde kağıttan çiçek yapımı

İki Farklı Renk Kağıt Kullanarak Çiçek Yapımı

el yapımı kağıt çiçekler
Öncelikle olarak seçtiğimiz iki farklı renkteki kartondan 7’ şer adet farklı ton ve ebatlarda daire kesimi yapıyoruz. 
kolay şekilde kağıttan çiçek yapımı
Kesmiş olduğumuz daireleri tek tek ortadan iki parçaya ayrılacak bir şekilde katlayalım. Dairenin orta kısmına bir işaret koyuyoruz ve sonrasında alt kısmından orta kısmına kadar tekrardan katlıyoruz.
kolay şekilde kağıttan çiçek yapımı
Yapmış olduğunuz daireleri son olarak paralel bir şekilde katlayarak yaprak şekline getirmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz işlemleri tekrar ediyoruz. 
kolay şekilde kağıttan çiçek yapımı
Yaprakların hepsini iç içe yerleştiriyoruz ve arka kısımlarından yapıştırıyoruz. Ve en sonunda ise çiçeklerimizi üst üste getirip yapıştırıyoruz. 

Yorum Gönder

 
Top