z 5 Adımda Pratik Salon Temizliği | En iyi Hediye Fikirleri

Salon Temizliği Nasıl Yapılır
Hepimiz zaman zaman evimizin dağınıklığından ya da kirli oluşundan yakınıyoruz. Bu yazımızı aslında komple bir evin temizliği şeklinde genel olarak sürdürmeyeceğiz. Sadece salon temizliği konusunu ele alacağız. Peki sadece salon temizliği bizim ne işimize yarar? İnanın çok işimize yarayacak!

Aniden birinin size misafirliğe geleceğini öğrendiniz. Eviniz de misafir ağırlamak için hiç müsait değil. Oysa ki evinize gelecek kişi ile de görüşmeye ve onunla laflamaya belki de dertlerinizi paylaşmaya çok ihtiyacınız var. İşte bu noktada size 5 adımda pratik salon temizliği yazımız yardım edecektir. Sadece bir saat içerisinde salonunuzu hiç olmadığı kadar düzenli, temiz ve aynı zamanda da temizlik kokusu ile bütünleşmiş olarak bulabilirsiniz. Bunun için de sandığınız kadar büyük bir efor sarf etmenize de gerek kalmayacak. 

Bu yazımda bana ilham olan kaynağı açıklamamak olmaz. Youtube kanalları arasında rast gele gezinirken çok ilginç bir şey fark ettim. Gittigidiyor sayfasının kedisine ait bir kanalın olduğunu biliyor muydunuz? Şahsen ben bilmiyordum. Şans eseri rastlamış olduğum Gittigidiyor Youtube kanalı üzerinde ufak bir gezinti yaptım. 5 adımda pratik ev temizliği videosu oldukça ilgimi çekti. İzledikten sonra uygulamam gereken bu 5 adımı hemen hafızama kazıdım. Sizlerin de faydalanmasını isteyerek bu yazımı yazma kararı aldım. Ancak videoya katılmadığım te bir nokta var. Her ne kadar 5 adımla genel temizlikte başarı sağlanabilecekmiş gibi anlatılıyor olsa da videonun içeriğinin aslında sadece salon temizliği üzerine yararlı olacağını düşürüyorum. Bu sebeple sizlere de bu doğrultuda önerilerde bulunmak istiyorum. Yazının sonunda bahsettiğim videoya ait linki de bulabilirsiniz. İşte pratik salon temizliği önerilerimiz başlıyor. 

1. Bol Oksijen ile İşe Başlayın

5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Evin içerisinde bulunan yemek kokuları, havasızlığın vermiş olduğu basık hava, sigara içiliyorsa sigaranın dumanı gibi birçok etken, içerisinde bulunduğumuz ortamın sıkıcı hale gelmesine sebep oluyor. Sıkıcı bir ortamda canımız hiçbir şey yapmak istemez. Temizlik de dahil! O zaman hemen camları açıyoruz ve salonumuza mis gibi oksijenin girmesine imkan tanıyoruz. Oksijen içeri, içerideki kötü kokular ve basık hava dışarı… Havalar soğuk da olsa sadece 3-4 dakikalık bir oksijen girişi bile bizim motivasyonumuzu arttırmaya yetecektir. 

2. Salona Ait Olmayan Tüm Malzemeler Sepete

5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Elinize evinizde bulunan en büyük sepeti alın. Bu sepete salonda gördüğünüz, ancak salonda olmaması gereken her şeyi doldurun. Çocuğunuz varsa onların oyuncakları ya da çocuğunuz yoksa bile daha onlarca ilgisiz şeyler sizleri salonda beliyor olacak. Yatak odasından, mutfaktan ve hatta banyodan bile gelen o kadar çok şey ile karşılaşacaksınız ki şaşırabilirsiniz. Bu yüzden evdeki en büyük sepet seçimi çok doğru bir karar olacaktır. 

Salonda olmaması gereken tüm ıvır zıvırlar artık sepette olduğuna göre salonunuz biraz açıldı demektir. Bu da temizlik şevkinizin kuvvetlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. 

3. Salonun Süpürülmesi

5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Fazlalıklardan kurtulan salonumuz artık süpürmeye hazır. Elektrikli süpürge ile açılan alanları süpürmeye başlayabilirsiniz. Salonu süpürürken koltukların üzerinde biriken tozları ve kirleri de süpürme işlemine dahil etmeyi unutmayın. Aksi halde süpürmüş olduğunuz yerlere birkaç dakika sonra koltuk ya da sandalye üzerinden dökülen kirler gelecek ve tüm emekleriniz boşa gitmiş olacaktır. 
hediye
fiyat
Eğer süpürme işleminden sonra yerlere dökülen çay kahve döküntüleri gibi kirler varsa elinize vileda almanız gerekecek. Eğer leke yoksa ani konuklar için viledalama işlemine ihtiyaç duymayabilirsiniz. 

4. Salonun Tozunu Alalım

5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Salonumuz fazlalıklardan kurtuldu, süpürüldü. Şimdi sıra geldi tüm eşyaların üzerinde biriken tozları uzaklaştırmaya. Eşyaların üzerleri dezenfekte olduğunda özgür bir yaşam alanını da elde etmiş olacağız. Doğal yüzey temizleyici tariflerimizi, sitemizde ufak bir tur atarak bulabilirsiniz. Ya da pratik olarak bir yüzey temizleyici tarifi isterseniz hemen paylaşabiliriz. 

Doğal yöntemler ile temizlik denildiğinde olmazsa olmazımız olan sirke, su ve esans kullanacağız. Bir ölçü sirke için yine bir ölçü su ekleyin. Bir de içerisine evinizin kokmasını istediğiniz esanstan birkaç damla da eklediniz mi işte size mükemmel bir yüzey temizleyicisi… Hazırlamış olduğumuz bu karışımı spreyli bir şişeye koyarsak toz alma işlemimiz çok daha kolay bir hal alacaktır. Püskürt, sil ve lekelere elveda de!

Bu aşamada küçük detayları atlamamaya özen gösterin. Gün içerisinde en çok elimiz ile temas haline olan kapı kolları, ışık açma kapama düğmeleri ve kumandalar gibi küçük ama önemli yerlerin de tozunu alıp kirini temizlemeniz gerekiyor. 

5. Temiz Salon Temizlik Kokmalı

5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Temiz olan bir mekana girdiğinizde o mis gibi temizlik kokusunu duyarız. Ananelerimizin, babaannelerimizin evlerindeki gibi mis gibi bir temizlik kokusunu kendi salonumuza da taşımamız mümkün.
hediye
fiyat
Salonunuza uygulayacağınız temizlik kokusu uzun süre kalsın istiyorsanız, bu da size vereceğimiz tavsiye ile son derece kolay! Bunun için yapmanız gereken tek şey, doğal parfüm hazırlarken içerisine karbonat eklemek. Sitemizde birçok doğal parfüm tarifleri bulabilirsiniz. Ancak yine en kolay olanından bir örnek vermek istiyoruz. 

Elma sirkesi ile suyu yine eşit miktarlarda bir kaba ekliyoruz. Yaklaşık bir kavanoz için bir çorba kaşığı karbonatı da bu sirkeli suya ilave ediyoruz. Ve tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlıyoruz. Suyu burada ılık kullanırsanız karbonatın sirkeli su ile daha çabuk karışmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bir uyarıda bulunmamız gerek. Karbonatı eklediğiniz an sirkeli su ile tepkimeye girecek ve hazırladığınız karışım kabarmaya başlayacaktır. Bunun için kesinlikle mümkün olduğunca büyük bir kap içerisinde çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Durun daha bitmedi!
5 Adımda Pratik Salon Temizliği
Doğal temizlik kokusu dedik. Şimdi sıra geldi karışımımızın içerisine esans eklemeye. Sizin için temizlik denildiğinde burnunuza ya da aklınıza gelen koku her ne ise onu esans olarak satın alın. Bu esanstan bolcana karışımınızın içerisine ekleyip yine karıştırın. İşte size evinizin günlerce temizlik kokmasını sağlayacak olan mucize karışım hazır. 

Hazırladığımız doğal kokuyu perde, halı ve koltuklara püskürtün. Kumaş üzerinde daha uzun süre boyunca etkisini sürdürecek olan temizlik kokusu ile misafirlerinize artık hazırsınız. Sadece siz değil. Hem siz hem de eviniz artık misafir ağırlamaya hazır!

Yazımızın başında söz verdiğimiz videoyu paylaşmak istiyoruz. Gittigidiyor Youtube Kanalı yayını olan 5 Adımda Pratik Ev Temizliği isimli videoya buradaki linki kullanarak ulaşabilirsiniz. 

Temiz evlerinizde, huzurlu ve mutlulukla kalın. Sağlıcakla kalın. Esen kalın. 

Yorum Gönder

 
Top