z Ahşaptan Fotoğraflı Küp Puzzle Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı güzel hediyeler
Merhabalar! Sizlerle yine şahane bir el yapımı hediye fikrini paylaşacağız. Bu hediyeyi dilediğiniz kişi için yapabilirsiniz. Annelerinize, sevgilinize, eşinize, dostunuza, akrabalarınıza… Aklınıza kim geliyorsa onlar için bu hediyeyi tasarlayabilirsiniz. Kalbinizde yer edinen herkesi bu hediyemiz ile kolayca mutlu edebilirsiniz. 

Özel günlerde el yapımı hediye armağan etmenin ne kadar anlamlı olduğunu daha önceki yazılarımızda da paylaşmıştık. El emeği göz nuru olarak anılan bu hediyeleri bir tek özel günlerde değil dilediğiniz herhangi bir günde de yaparak hediye edebilirsiniz. Kolay malzeme temini, zevkli yapım aşamaları ve hızlı bir şekilde ortaya çıkarılabilir olmalarını ön planda tutarak, her gününüzü özel bir gün olarak kutlamanızı temenni ediyoruz. Sizler de farklı el yapımı hediye fikirleri yazılarımızı takip ederek sıradan günlerinizi unutulmaz kılabilirsiniz. 

Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak oluşturacağınız bu hediyelerde kendi isteklerinize uygun bir şekilde değişiklikler yapabilir ve çeşitli alternatiflerle hediyelerinizin yapımına eklemeler katabilirsiniz. Dilerseniz sizlere sunmuş olduğumuz bu el yapımı hediye fikirlerini kendiniz için de tasarlayabilir, evinize yeni dekorasyonlar ve dizaynlar ekleyebilirsiniz. Evlerinizdeki fazlalık olan ya da kullanılamayan malzemeleri birlikte işe yarar ürünlere dönüştürmeye çalışmaya devam edeceğiz. Hazırsanız başlayalım mı?

Gerekli Malzemeler:

el yapımı güzel hediyeler
• 9 adet ahşap küp (küplerinizin boyutunu marangoz yardımıyla ayarlayabilirsiniz. Biz burada 2x2 küp boyutu kullandık.)
• Bir adet fotoğraf çıktısı
• Farklı renkte ahşap boyalar
• Boyama için sünger fırça
• Tutkal
• Maket bıçağı

1. Adım: Fotoğrafı Çıkartın

el yapımı güzel hediyeler
Bir yazıcı yardımıyla ahşap küpünüzün üzerinde yer alacak olan fotoğrafı çıkartmanız gerekiyor. Bunun için kırtasiyeye gidebilir ya da fotoğrafçıya giderek çıkarttırabilirsiniz. 
hediye
fiyat
Bütçeniz kısıtlıysa yazıcı aracılığıyla kırtasiyeden çıkartmanızı öneriyoruz.

2. Adım: Ahşap Küpleri Boyama

el yapımı güzel hediyeler
Dilerseniz küplerinizi boyamak zorunda değilsiniz. Fakat hediyenizin renkli bir görünüme sahip olması daha hoş bir görüntü yaratacak ve dikkat çekecektir. Dilediğiniz renkte satın alacağınız iki ya da üç farklı ahşap boyasını kullanabilirsiniz. Fotoğraf bir yüzeyi kaplayacağı için kalan 5 adet yüzeyi farklı renklerde boyayabilirsiniz. Bunun için 5 adet farklı renkte ahşap boyası satın almanız gerekecektir. 

Bizler hediyemizin yapımında kırmızı, sarı, yeşil, mor ve mavi olmak üzere 5 adet farklı renkteki ahşap boyasını kullandık. Akrilik boya da kullanabileceğinizi unutmayın. Sünger fırça yardımıyla ahşaplarınızı boyayın. Sünger fırça kullanımı yaparken baskılama tekniği uygulamalısınız. Bunun için sürekli olarak fırça darbeleriyle küplerinizi boyamaya özen gösterin. 

Boyamış olduğunuz küplerin her bir yüzeyini kurumadan diğer yüzeyini boyamaya geçmeyin. Boyanız kuruduktan sonra boyamadığınız yüzeyleri aynı yönde çevirin.

3. Adım: Fotoğrafların Almak İstediğiniz Alanlarını Belirleyip Kesin

el yapımı güzel hediyeler
Yazıcıdan çıkartmış olduğunuz resmi küplerinizin üzerine koyun ve cetvel ile kurşun kalem yardımıyla keseceğiniz alanları belirleyin. 

Belirlediğiniz alanları makas yardımıyla kesin. Her bir küp üzerine kare şeklinde fotoğraf parçası gelmesi gerekiyor. Bu karenin büyüklüğü sizin ahşap parçalarınızın, dolayısı ile de puzzle hediyenizin büyüklüğüne göre değişecektir. 
el yapımı güzel hediyeler
Ardından tutkal ve yine sünger fırça yardımıyla fotoğraflarınızı küp üzerine yapıştırın. Yapıştırma işleminden sonra kurumasını bekleyin.

4. Adım: Hediyenizi Süsleme

el yapımı güzel hediyeler
Süsleme işlemini tamamen isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Dilerseniz boyamış olduğunuz her bir yüzeye özel mesajlarınızı ekleyebilirsiniz. Alfabetik harfler yazarak özel mesajınızın küpler birleştirildiğinde okunmasını sağlayabilir ve hediyenizin daha anlamlı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Simli boyalar ile süslemeye devam edebilirsiniz. 
el yapımı güzel hediyeler
Hatta dilerseniz her bir küpün ortalarından delik açarak hepsini bir kurdele ile birleştirebilirsiniz. Puzzle parçalarını bir arada tutacak olan kurdele ile aynı zamanda daha özel bir görünüm de elde edebilirsiniz. 
el yapımı güzel hediyeler

Yorum Gönder

 
Top