z El Yapımı Yılbaşı Şapkası | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Yılbaşı Şapkaları
Yılbaşı, her yaştan insanın çeşitli aktiviteler ile kutlama yaptığı en güzel ve eğlenceli günlerden birisidir. Sevdiklerinizle beraber kutlayacağınız yılbaşı günleri, diğer günlerden daha güzeldir. Bu özel günü kutlarken çeşitli süslemeler yapmak isteyebilirsiniz. Sofralarınızı süsleyebileceğiniz gibi çam ağacınızı süsleyebilir ya da geri sayım yaparken takacağınız yılbaşı şapkası ile sevdiklerinize tebessüm ettirebilirsiniz. Yılbaşı denilince akla bir de şık kıyafetler, kostümler gelmektedir. Kostüm parçalarından birisi olarak takılan Noel Baba şapkalarını kendi el emeğinizle yapabilirsiniz. Her yerden kolayca bulunan ve her yerde satılan bu şapkaları evinizdeki malzemelerle tasarlayabilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça basit olan bu şapkaları sevdiklerinize özel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yılbaşının en önemli aksesuarlarından biri olan yılbaşı şapkası için ihtiyaç duymuş olduğunuz malzemeler evinizde yoksa kırtasiyeden ihtiyacınız olan malzemeleri hemen alabilirsiniz. Hazır satılan şapkaları tercih etmek yerine herkesin zevkine ve sevdiği renge göre bir yılbaşı şapkası yapmak daha güzel olacaktır. Partilerin vazgeçilmezi haline gelen kutlama şapkalarından yapmaya hazırsanız başlayalım mı?

Yılbaşı Şapkası İçin Gerekli Malzemeler:


• Çeşitli renklerde karton
• Renkli el işi kağıtları
• Pamuk
• Renkli boya kalemleri
• Makas
• Yapıştırıcı
• Süsleme eşyaları
• Sim
• Kurşun kalem
• Cetvel


1. Adım: Kartonları Hazırlama

kağıttan yılbaşı şapkası yapımı
Kartondan yılbaşı şapkası yapımına kartonlarınızı hazırlayarak başlamalısınız. Çeşitli renklerde tercih etmiş olduğunuz kartonların üzerine kurşun kalem ve cetvel yardımıyla ağız, göz, burun çizerek makas yardımıyla kesin. Ardından şapkanız hangi renkte olsun istiyorsanız büyük bir kartonu önünüze alarak büyük bir çember çizin ve makasla bu çemberi kesin. Bu kartonu koni haline getireceksiniz. Dilerseniz kafa ölçünüzü mezura yardımıyla alarak bu ölçünün yarısı kadar çemberin yarıçapını cetvel yardımıyla çizebilirsiniz. El yapımı yılbaşı şapkası hediyesinin bu aşamasını tamamladıysanız, ikinci aşamaya geçebilirsiniz.

2. Adım: Şapkayı Oluşturma

El Yapımı Yılbaşı Şapkası
Çember halinde kesmiş olduğunuz kartonu elinize alın. Bu kartonu koni haline getirmeden önce çemberin yanlarına yapıştırıcı sürün ve koni haline getirerek katlayın. Kartonunuzun kuruması için yaklaşık olarak bir 10 dakika bekleyin. Ardından diğer karton renklerinden kesmiş olduğunuz gözleri, ağız ve burun detaylarını yapıştırabilirsiniz. Aynı şekilde bu aşamada el işi kağıtlarını da kullanarak şapkanızın üzerine istediğiniz tasarımı yapabilirsiniz. Tüm yaptığınız tasarımları şapka üzerine yapıştırdıktan sonra kurumasını bekleyin. Ardından süsleme aşamasına geçebilirsiniz.

3. Adım: Şapkayı Süsleme

El Yapımı Yılbaşı Şapkası
Şapkayı süslemek için renkli boya kalemlerinden, simlerden ve çeşitli süsleme eşyalarından yararlanabilirsiniz. Noel Baba figürünün yer aldığı bir şapka tasarlamak istiyorsanız pamukları kullanarak şapkanıza Noel Baba sakalı yapabilirsiniz. Noel baba şapkası olarak hazırlayacaksanız şapkanızı tercih etmeniz gereken karton renkleri olarak kırmızı, yeşil, siyah, sarı ve beyaz olarak yer almalıdır. Şapkanız kırmızı renkten olmalı ve diğer yapacağınız tasarımlar yeşil, siyah, sarı ve beyaz renkte olmalıdır (ilk görsel örneğindeki gibi). 

Yorum Gönder

 
Top