z Mandallarla Yapabileceğiniz 3 Farklı Hediye | En iyi Hediye Fikirleri

mandalla yapılabilecek hediyeler
Evinizde var olan tahta mandallar ile el yapımı yılbaşı hediyeleri yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu hediyeleri dilerseniz kendi eviniz için de yapabilirsiniz.  El yapımı hediyelerin değeri daima bir başka olmaktadır. Kendi hayal gücünüzü ortaya koyarak tasarımını yapacağınız bu yılbaşı hediyesi olarak da tasarlayabilirsiniz. Sevdiklerinizin yüzünde bir tebessüm oluşturmak istiyorsanız aşağıda sizlere sunacağımız 3 farklı mandallarla hediye yapma fikrini deneyebilirsiniz. Üstelik bu hediyeleri yapmak için üstün bir el becerisine sahip olmanıza da gerek yoktur. Çünkü yapımı oldukça basit olan bu hediyeler için ihtiyacınız olan sadece mandallar ve yapıştırıcı olacaktır. Basit ve kolay yapımları ile sevdiklerinizin evini süsleyecek olan hediyeleri yaptıktan sonra bizlerle fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Bu sayede sizlerden gelen modelleri de internet sitemizde yayınlayabiliriz. O halde hazırsanız başlayalım mı?

1. Mandallardan Gece Lambası Yapımı

Karanlıkta uyumayı herkes sevmez. Eğer sizler de sevdiklerinizin gecelerine gün ışığı gibi doğmak istiyorsanız onlara özel bir gece lambası hazırlayabilirsiniz. El yapımı gece lambası ile onlara hoş bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Bu hediyenin yapımı için gerekli olan malzemeler:

• Tahta mandallar
• Silikon tabancası
• Led ışık
• Metal levha

Öncelikle tahta mandalları demirlerinden ayırmanız gerekiyor. Tahta mandalları demirlerinden ayırdıktan sonra metal levhayı daire şekline getirin. Metal levhayı silikon yardımıyla birleştirin. Birleştirdikten sonra üzerine metallerinden ayırdığınız mandalları sırasıyla yapıştırmaya başlayın. Metal levha aynı zamanda lambanızın daha güçlü bir şekilde ışık vermesini sağlayacaktır. Fakat metal levha bulamazsanız başka bir şeyin etrafına da mandallarınızı yapıştırabilirsiniz. Örneğin pet şişe kullanabilirsiniz. Mandallarınızı tüm levhayı kaplayacak şekilde silikon yardımıyla yapıştırın ve altına led ışığınızı koyun. Gece lambanız hazır!

2. Mandaldan Askılık Yapımı

Evinizdeki portmantolar yetersiz geliyorsa mandallardan şık bir askılık yapabilirsiniz. El yapımı askılık ile sevdiklerinizin evine hoş bir ambiyans katacak dekoratif bir askılık armağan edebilirsiniz. Üstelik bu hediyenin yapımı da oldukça basittir. Bu proje için gerekli olan malzemeler:

• Dikdörtgen tahta parçası
• Tahta mandallar
• Yapıştırıcı (ahşap yapıştırıcısı kullanırsanız daha iyi olur)
• Farklı renklerde akrilik boyalar
• Boya fırçası
• Maskeleme bandı

Öncelikle dikdörtgen şeklinde yer alan tahta parçanızı maskeleme bandıyla asimetrik şekiller olacak şekilde bantlamanız gerekiyor. Tahta parçasını bulamıyorsanız bir marangozdan yardım alabilirsiniz. Maskeleme bandını akrilik boyalar yardımıyla farklı renklerde boyayabilirsiniz. Dilerseniz mandallarınıza da farklı renklerde boyama işlemi yapabilirsiniz. Boyanız kuruduktan sonra kaç adet askılık yapmak istiyorsanız ya da eşit aralıklar ile tahtanızın üzerine kaç adet mandal sığıyorsa ahşap yapıştırıcısıyla mandallarınızı yapıştırın. Tahtanızın arkasına da bir ip yapıştırarak askılık haline getirebilirsiniz.

3. Mandallardan Nihale Yapımı

Annelerinizin nihaleleri çok eskidiyse onlara kendi el emeğinizle yapabileceğiniz bir nihale hediye edebilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan mandaldan nihale yapımını geliştirerek kendi tasarımlarınızı ekleyebilir ve hayal gücünüzü ortaya çıkarabilirsiniz. Bu proje için ihtiyacınız olan malzemeler ise:

• Tahta mandallar
• Silikon yapıştırıcı olacaktır. 

Hediyenizin yapımına mandallarınızı demirlerinden ayırarak başlamalısınız. Ayırmış olduğunuz mandalların tüm yüzleri birbirinin içine bakacak şekilde silikon yardımıyla yapıştırın. Her yapıştırma işleminden sonra yaklaşık olarak bir 10 saniye kadar mandalınıza baskı uygulayın. Silikon hızlı kuruyan bir yapıştırıcı olduğu için hediyenizi yapmak 10 dakikalık bir zamanını alacaktır. Sırasıyla mandallarınızı iç içe bakacak şekilde yapıştırın. Yarım daire olana kadar bu şekilde yapıştırmaya devam edin. Ardından mandallarınızı yarım daireden sonra ters bir şekilde yapıştırmaya devam edin. Bu sayede nihaleniz hazır olmuş olacaktır. Dilerseniz farklı şekillerde de nihaleler tasarlayabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top