z Ahşaptan Buzdolabı Magnet Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Ahşaptan Buzdolabı Magnet Yapımı
Buzdolaplarının üzerine koymaktan hoşlandığımız mıknatıslar neden daima plastikten ya da metalden oluşur? Bazı insanlar ahşap eşyalardan daha çok hoşlanır. Eğer çevrenizde ahşap eşyalardan hoşlanan birileri varsa ve ona özel günlerde el yapımı hediye oluşturmak istiyorsanız buzdolabına yapıştırabileceği ahşaptan magnetler yapabilirsiniz.

Doğadan ilham alarak yapabileceğiniz mini ahşap magnetler, buzdolaplarının ve doğal olarak mutfakların daha hoş görünmesini sağlayacaktır. Bu sayede sevdikleriniz için kendi el emeğinizle yaptığınız ve sevginizi kattığınız yaratıcı bir hediye oluşturabilirsiniz. Tamamen özgün bir hediye arayanlara mini ahşap buzdolabı magnet yapımını öneriyoruz. Kişiye özel hediye seçeneğini de tasarımınıza dahil ederek çok daha özgün ve sadece kullanıcısına özel bir hediye tasarımı yapabilirsiniz. Örneğin hediye sahibinin isimlerinin baş harflerini ekleyebilir hatta dilerseniz seçtiğiniz fotoğrafları boyutlandırarak ahşap magnetlerinizin üzerine bile ekleyebilirsiniz. Böylelikle çok daha anlamlı bir hediye etmenin haklı gururunu doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Ahşap, doğanın bizlere sunmuş olduğu çok yönlü bir malzemedir. Sanatsal çalışmalar için oldukça uygun olan ahşaptan birçok dekoratif ev eşyası oluşturabilirsiniz. Bir marangozdan yardım alarak ahşap disklerinizi oluşturabilir ve kendi magnetlerinizi tasarlayabilirsiniz.

Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak hazırlayacağınız bu hediyeyi Sevgililer Günü, Anneler Günü, yılbaşı kutlaması ve daha nice özel gün için tasarlayıp, oluşturabilirsiniz. Küçük ama dikkat çekici bu hediyelerin tasarımını yaptıktan sonra bizlerle paylaşabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler: 


• Küçük ahşap diskler 
• Ahşap boyama kalemleri
• Ahşap yapıştırıcısı
• Küçük mıknatıs parçaları
• Ahşap cilası (isteğe bağlı)
• Farklı renklerde keçeli kalemler
• Kurşun kalem

1. Adım: Mıknatısları Yapıştırma

Ahşaptan Buzdolabı Magnet Yapımı
Ahşap magnetlerinizi oluşturmadan önce oluşturacağınız ahşap disklerin arkasına küçük mıknatısları yapıştırarak işe başlayabilirsiniz. El yapımı hediye fikirleri içerisinde oldukça tercih edilen bu fikri yaparak evinizi güzelleştirebilirsiniz. Sevdiklerinizin de evlerini güzelleştirmek için ahşap magnetler yapıp onlara hediye edebilirsiniz.

Küçük mıknatıs parçalarını, ahşap yapıştırıcısı yardımıyla ahşap disklerin arkasına yapıştırın. Ardından disklerinizin kurumasını bekleyin. Ahşap diskleri nereden bulacağınızı düşünüyorsanız, dekoratif ev ürünleri satan mağazalara bakabilirsiniz. Direkt olarak istediğiniz boyutlarda yer alan ahşap diskler istiyorsanız, marangozdan yardım alabilirsiniz. Bu sayede ahşap disklerinizi oldukça makul bir fiyattan elde edebilirsiniz.

2. Adım: Diskleri Boyama


Ahşap disklerinizin arkasına yapıştırmış olduğunuz mıknatıslar kuruduktan sonra süsleme ve boyama işlemine geçebilirsiniz. Seyahat etmekten hoşlanan bir sevdiğiniz varsa ahşap disk üzerine seyahatle ilgili sözler yazabilir ve boyama yapabilirsiniz. Eğer Anneler günü için annenize hediye yapıyorsanız ahşap disk üzerine annenizle birlikte olan fotoğrafınızı yapıştırabilir ve birkaç farklı sözün yer alacağı disklerle birlikte hediyenizi verebilirsiniz. 

Disklerinizi boyarken yapacağınız boyama işleminden önce kurşun kalem yardımıyla boyama yapacağınız şekilleri çizebilirsiniz. Ahşap boyalar, boyama kalemleri ve çeşitli keçeli kalemler bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Boyama işleminden sonra dilerseniz magnetlerinizin üzerini ahşap cilası ile bir kez boyayabilirsiniz. Bu sayede cila boyanızın dökülmesini, magnetlerinizin eskimesini önleyecektir. Daha sağlam magnetler için cila kullanmanızı öneriyoruz.

Annelerinize, babalarınıza, akrabalarınıza, eşlerinize, sevgililerinize ya da arkadaşlarınıza hazırlayacağınız bu magnetleri güzel bir kutu içerisinde hediye edebilirsiniz. Yazımızın alt kısmında bulacağınız el yapımı hediye kutusu fikrinden ilham alarak kendi hediye kutularınızı da yapabilir, hediyenizin daha şık bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. 
yılbaşı hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top