z Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Yılbaşı geliyor ve yepyeni bir yıla merhaba demeye çok az bir zaman kaldı. Şimdiden yılbaşı hediyesi için telaşlar da başladı. Yeni yıla girerken içimizde yaşattığımız umutlarımızla birlikte sevdiklerimizi sevindirebilmek hepimizin ortak arzularından biri.

Sevdiklerinize sunacağınız hediyenin en özel olmasını istediğinizi biliyoruz. Bu sebeple farklı farklı projeler hazırlayarak sizlere bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. El yapımı hediye arşivlerimizi gezerek size en uygun olanına kolayca karar verebilirsiniz. Ya da bugünkü projemiz olan yılbaşı için deniz kabuğu ve kum küresi yapımı için hemen kollarınızı sıvamaya başlayabilirsiniz. 

Resimden de göreceğiniz üzere oldukça şık ve dekoratif bir ürün olan kum küresi gerek kolay malzeme temini gerekse de yapımındaki zevkli dakikalar ile sizi kendisine çekecektir. Eğlenerek yapacağınız bu projeden ortaya çıkan ürün ise sevdiklerinizi sevindirerek, sizi maçınıza ulaştıracaktır.
Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Yazın deniz kenarında geçirdiğiniz süre zarfında biraz gezinmeyi seviyor ve gezinirken de deniz kabukları toplamayı bir hobi haline getirdiyseniz, şimdi topladığınız bu güzel ürünleri sergilemenin zamanı geldi. Eğer kendi toplamış olduğunuz deniz kabuklarınız yoksa da dert etmeyin. Günümüzde aynı boyda makine üretimi olarak elde edilip satılan çok farklı tarzlarda deniz ürünü süsleri mevcut. Onlardan da satın alarak şimdi sunacağımız hediyeyi hazırlayabilirsiniz.
Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı

Kum Küresi İçin Gerekli Malzemeler

• Deniz kabukları,
• Plaj kumu, (ya da akvaryum için satılan kumlardan satın alabilirsiniz.)
• Temiz bir cam kavanoz, (yuvarlak küçük boy akvaryumlardan satın alabilir ya da plastik bir kap da kullanabilirsiniz.) İsteğe bağlı olarak kullanabileceğiniz malzemeler;
• Simli süsler,
• Küçük dekoratif süsler.

Kum Küresi Yapımı


1. Cam Kavanozu Hazırlama ve Kumu Ekleme

Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Cam kavanozun tamamen temiz olduğuna emin olun. Bunun için kolonya veya diğer alkollerden faydalanabilirsiniz. Camsil ya da kolonya ile temizlediğiniz cam kavanozun tamamen kurumasını bekleyin. Aksi halde ekleyeceğiniz kumlar cama yapışarak çalışmanızı zorlaştıracaktır.
el yapımı hediye
fiyat bilgisi
Eklemek istediğiniz kum miktarını siz belirleyebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz kavanozun yarısını geçmemesi. Hatta süslemeniz yeterli miktarda varsa kavanozunuzun sadece dörtte birini kum ile doldurarak daha gösterişli ve dekoratif bir kum küresi elde edebilirsiniz.
Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Kumu ekledikten sonra isteğe bağlı olarak dileyenler parıltılı tozlardan da ekleyebilir. Burada beyaz parıltı kullanıldı. Ancak sizler yılbaşı hediyesi olarak tasarlayacaksanız altın sarısı ya da gümüş rengi parıltıları da tercih edebilirsiniz. 

2. Süslemeleri Kum Küresine Ekleme

Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
İşte kum küresi yapımı içerisindeki en zevkli ana gelmiş bulunuyoruz. Cam kavanozunuzun içerisine elinizdeki deniz kabuklarını ya da diğer minik süslerinizi ekliyorsunuz. Kullanacağınız malzemeler gibi tasarım da tamamen size ait. 

3. Kavanozun Kendisini Süsleme

Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Kavanozu dileyenler sade olarak bırakabilir elbette. Ancak daha gösterişli bir hediye elde etmek isteyenler için biz birkaç süsleme tüyosu paylaşmak istedik. Bu yapım aşaması isteğe bağlı olup, size sunacağımız alternatiflere ilaveten daha yüzlerce farklı fikirli de projenize dahil edebilirsiniz. 
Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Plastik yapay çiçekler, boncuklar ve inciler bu aşamada oldukça işinize yarayacak.
Deniz Kabuklarından Kum Küresi Yapımı
Cam kavanozun içerisindeki görüntüyü kapatmadan, isterseniz renkli sprey boyaları da kullanabilirsiniz. Camın dış taraflarına parça parça ya da sadece üst taraflarına sprey boya ile süsleme yapabilirsiniz. Fırça ve normal cama uygulanabilen boyaları da kullanmak bir diğer alternatif. Fırçalar ile baskı tekniği uygulayabilir ve değişik modellemeler ile cam kavanozunuzu süsleyebilirsiniz. Ancak aşırıya kaçmamaya dikkat etmeniz de fayda var. Özene bezene hazırlamış olduğunuz cam kürenizin içerisinin görünmeyecek kadar boyalar ile kapanmış hale gelmesini eminiz ki istemezsiniz. 

Kaynak: theornamentgirl.com
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top