z Yumurta Kolisinden Vazo Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Yumurta Kolisinden Vazo Yapımı
Yumurta kolilerini, içerisindeki yumurtaları buzdolabına dizdikten sonra atıyor olabilirsiniz. Fakat çiğ yumurtaları tüm darbelere karşı koruyan bu koliler, harika birer dekorasyon malzemesidir. Hediye paketi olarak da kullanabileceğiniz yumurta kolilerinden el yapımı yılbaşı hediyeleri oluşturabilirsiniz.

Oluşturabileceğiniz hediyelerden birisi de yumurta kolisinden süs eşyası yapımıdır. Yılbaşı hızla yaklaşırken halen daha anneleriniz ya da sevdikleriniz için bir hediye bulamamış olabilirsiniz. Dekoratif ev eşyalarını seven tüm sevdikleriniz için bu hediyeyi tasarlayabilirsiniz.

Biraz sprey boya ve biraz hayal gücü ile birçok çeşitte el yapımı süs eşyası tasarımı oluşturabilirsiniz. Sevdikleriniz için özel renkler tercih edebilir ve içerisine ufak tefek hediyeler koyabileceğiniz bu kolileri daha da anlamlandırabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

• Birkaç adet farklı boyutlarda yumurta kolisi
• Farklı renklerde sprey boyalar
• Süsleme eşyaları
• Yapıştırıcı

1. Adım: Kolileri Boyama

Yumurta Kolisinden Vazo Yapımı
Farklı renklerde satın almış olduğunuz sprey boyaları kullanmadan önce çevrenizi kirletmemek adına boyama işlemi yapacağınız alana gazete kağıdı sermenizi öneriyoruz. Naylon poşetleri bölerek de işlemlerinizi bu alan üzerinde yapabilirsiniz. Boyama işleminden önce elinize eldiven geçirmeniz de elinizin boyanmasını önleyecektir.

Farklı boyutlarda yer alan kolilerin önce içerisini ardından dışını sprey boya yardımıyla boyayın. Sprey boyanızı çok yakın mesafeden sıkmamalısınız. En az 20 ile 30 cm. uzaklıktan sıkmanız kolinin pürüzsüz bir şekilde boyanmasını sağlayacaktır. Kolilerin içerisini boyadıktan sonra kurumasını bekleyin. Ardından dışını boyamaya geçin. 

2. Adım: Süs Eşyalarını Boyama

Yumurta Kolisinden Vazo Yapımı
Koliniz bir vazo gibi görüneceği için vazonuzun üzerine hangi süsleme eşyasını koymak istiyorsanız, bu süsleme eşyalarını da sprey boya yardımıyla boyayın. El yapımı yılbaşı hediyesi olarak yapacağınız bu işlemde tercih edebileceğiniz süs eşyaları yapma çiçekler, çeşitli küçük plastik oyuncaklar olabilir. Bu çiçekleri ve oyuncakları sprey boya ile boyadıktan sonra kurumasını bekleyin. Süs eşyalarını altın ya da gümüş rengi sprey boyayla boyamanızı sizlere öneriyoruz. Bu sayede daha hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Annelerinizin ya da sevdiklerinizin baş harflerinin yer alacağı vazolar da yapabilirsiniz. Bunun için sert mukavvadan makas yardımıyla keseceğiniz baş harflerini kullanabilir ya da kırtasiyeden hazır halde olan baş harflerinden satın alabilirsiniz. Bunları da sprey boyayla boyayabilirsiniz.

3. Adım: Eşyaları Koli Üzerine Yapıştırma

Yumurta Kolisinden Vazo Yapımı
Hediyenizin son işlemi olarak sprey boyayla boyadığınız ve kurumasını beklediğiniz süs eşyalarını kolinizin üzerine yapıştırabilirsiniz. Bu işlem de bittikten sonra hediyeniz hazır olacaktır. Yapıştırdığınız süs eşyalarının iyice kurumasını bekleyin. Ardından kolinizin içerisini sevdiklerinizin çok sevmiş olduğu şekerlemeler ve çikolatalarla doldurabilirsiniz. Dilerseniz özel mesajlarınızın yer alacağı küçük notlar da yazabilir ve koli içerisine yerleştirebilirsiniz. Bu aşama tamamen size ait bir aşama olacaktır. Tüm işlemlerinizi tamamladıktan sonra kırmızı bir kurdele ile hediyenizin etrafını da sarabilirsiniz. Hayal gücünüzü serbest bıraktığınız müddetçe hediyelerinize şıklık katmak sizin elinizde olacaktır!
yılbaşı hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top