z Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Kavanoz kapakları ile hazırlanabilecek resimli bu harika el yapımı projemizi gördüğünüzde eminiz ki daha evvel çöpe attığınız kavanozlar için çok hayıflanacaksınız. Ancak bardağın dolu tarafından bakacak olursak, bundan böyle artık boş kavanozlarınızı güzel projeleriniz için biriktirmeye başlayacak ve boş kavanozlarınızı bundan böyle çöpe atmaya kıyamayacaksınız. Dolayısıyla üzülmeye gerek yok. Kavanoz kapağı ile yapılabilecek bu güzel dekoratif el emeği hediye ile sevgilinize bu 14 Şubat'ta son derece romantik bir sevgililer günü hediyesi verebilirsiniz. Sevgililer günü yaklaşıyorken sevgiliniz için, eşiniz için veya nişanlınıza özel bir hediye tasarlamak isteyebilirsiniz. İkili ilişkilerde özel gün veya haftalarda hediye hazırlamak ve el yapımı bir hediye ile ilişkiye sevginizin gücünü dahil etmek çok önemlidir. Hem sevgilinizi bu vesileyle fazlası ile mutlu edebilir; hem de onun el emeğine sahip bir hediye alarak kendisini daha da özel hissetmesini gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz bu armağanı bir tek sevgililer günü hediyesi değil yaş günü ve başka bütün özel zamanlarda alabileceğiniz bir hediye olarak da tasarlayabilirsiniz.

Not: Hediyenizin yapımına adım atmadan evvel ilk önce 6. Adımı okumanızı öneriyoruz. Zira 6. Adımın uygulanması zorunlu olmamakla birlikte seçebileceğiniz bir aşamadır. Şayet rengarenk bir görünüm elde etmek istiyorsanız 6. Adımı uygulamanız gerekiyor. Hatta 5. Aşama öncesinden 6. Adımı gerçekleştirmiş olmanız gerekiyor. Bu nedenle kavanoz kapağından bardak atlığı yapımına adım atmadan evvel bütün işlemlere göz gezdirmenizde yarar var. Ayrıca hatırlatmak gerekirse bu tarz el yapımı hediye projeleri yaparken lütfen dikkatli olunuz ve çocuklarınızın gözetiminiz dışında evde tek başına bu tarz projeleri yapmasına müsaade etmeyiniz. Bu projenin hazırlanmasından doğacak kaza, zarar veya hasarlardan yalnızca uygulayıcı kişi sorumludur. Sitemiz sorumlu tutulamaz.

Bu Proje İçin Gereken Malzemeler


  • En az 3 adet kavanoz kapağı
  • Beyaz renk sprey boya
  • Printerden alınmış siyah beyaz ya da rengarenk resimler. 
  • Makas. 
  • Kurşun kalem
  • Pvc yapıştırıcı. 
  • Plastik bardak. 
  • Yapıştırıcıyı karıştırmak için aparat
  • Çakmak. 

1 Aşama Resimlerinizi Printerden Çıkartın. 

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
El emeği hediye önerileri arasında bulunan kavanozdan bardak altlığı yapımına resimlerimizi printerden çıkartarak başlıyoruz. Ne kadar bardak altlığı yapacaksanız o kadar fotoğraf çıkartmanız gerekiyor. Her fotoğraf bir bardak altlığı için kullanılacak. Hatta resimlerinizin çıktısını almadan önce kavanoz kapaklarınızın boyutlarına uygunluğuna önem vermeniz gerekiyor. Şayet beğendiğiniz fotoğraf kavanoz kapaklarınıza göre büyükse küçültebilir ya da tam tersi olarak kavanoz kapaklarınıza göre çok mini bir fotoğraf ise büyüterek isabetli boyutları yakalayabilirsiniz.

2 Aşama Resimlerinizin Ölçülerini Belirleyin

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Bu noktada kurşun kalem makas ve kavanoz kapaklarını kullanacağız. Kavanoz kapaklarının ebadında fotoğraflarınızı küçültmeniz gerekiyor. Bunun için printerden çıkartmış olduğunuz fotoğraflarınızdan dilediğiniz alanlara kavanoz kapağınızı yerleştirin ve çevresinden kurşun kalem ile geçin. Kurşun kalem suretiyle çizdiğiniz alanı makasla kesin.

3. Aşama Pvc Sıvı Yapıştırıcıyı Hazırlama

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı

Bu noktada elinizin pvc sıvı yapıştırıcıya değmemesine özen gösterin. Pvc sıvı yapıştırıcıyı kutu üstünde yazan yönergeye uygun bir biçimde hazırlayın. Hazırladığınız pvc sıvı yapıştırıcının kurumaması için devamlı şekilde rastgele bir aparat suretiyle tutkalınızı karıştırın.


4. Aşama Pvc Sıvı Yapıştırıcıyı Bardaklara Boşaltın

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Her bir kavanoz kapağının içerisine hazırladığınız fotoğraflardan birini koyun. Şayet fotoğraf tam olarak sığmıyorsa makas suretiyle bu alanları düzeltin. Fotoğrafınızı yamuk kesmemeye dikkat edin. Arkasından her bir kapağa yaptığınız pvc içecek yapıştırıcıyı dökün.
Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Bir yemek kaşığı suretiyle tutkalınızı düzeltebilirsiniz. Bu işlemi her bir kavanoz kapağına uyguladıktan sonra kavanoz kapaklarınızın 5 dakika kadar kurumasını ve oturmasını bekleyin.

5. Aşama Pvc Yapıştırıcıyı Kurutma

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Kavanoz kapaklarına dökmüş olduğunuz pvc içecek yapıştırıcının iyice kuruması gerekiyor. Kurumaması halinde bardaklarınız kavanoz kapaklarına yapışabilir. Bu sebeple çakmak suretiyle tutkalınızı kurutmaya çalışın. Çakmağı yapıştırıcının üstünde gezdirerek kurutma işlemi yapın. Aynı nokta üstünde çakmağı uzun müddet bekletmeyin. İsterseniz çakmak kullanmadan da bir gece süresince kapaklarınızın kurumasını bekleyebilirsiniz. Daha hızlı netice elde etmek isteyenler için çakmakla kurutma işlemini tavsiye ediyoruz.

6. Aşama Kavanoz Kapağı Süsleme 

Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Bu adım her şeyi ile beklentiye bağlı bir aşamadır. Satın almış olduğunuz sprey boyayla kavanoz kapaklarınızı boyama işlemi yapabilirsiniz. Kapakları pvc içecek yapıştırıcı suretiyle kaplamadan önce bu adımı gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Evde Resimli Kavanoz Kapağı Yapımı
Lütfen Dikkat: Uygulamalarınızı yaparken lütfen çok dikkatli olunuz ve çocuklarınızın tek başına bu tarz projeleri yapmasına müsaade etmeyiniz. Bu projenin hazırlanmasından doğacak kaza, zarar veya hasarlardan yalnızca uygulayıcı kişi sorumludur. Sitemiz sorumlu tutulamaz.
sevgiliye hediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top