z 5 Adımda Kolay Kanvas Tablo Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Güzel günlere önem veren birçok insan o, gün gelmeden en güze ve l en iyi sürprizi yapabilmek için büyük bir çaba içine girer. Önceki yıllarda özel günlerde hazırlanmış olan sürprizler tekrar kullanılmak istenmediği için hep daha yeni ve daha özel sürpriz arayışları günlerce sürer. İlk defa sürpriz yapacaklar için ise tatlı bir telaş, hatta abartacak olursak panik durumu söz konusudur. Bunu için teknolojinin en son nimetlerinden yararlanılır. Adeta internetin altından girilir üstünden çıkılır ve en güzel hediye ve sürpriz araştırmaları yapılı. Tabii söz konusu “Sevgili” olunca ve hediye de sevgiliye hediye olunca yapılabileceklerin her zaman daha fazlası yapılmak istenir. Çünkü hediyeyi ve vereceğimiz kişi “sevgilidir” O’ ki yeryüzünün en sevilenler ve en çok değer verilenler listesinde en üst sıralarda yer alanıdır. Doğaldır ki bu kadar önem atfedilen kişiye de her zaman en güzeli ve en kıymetlisi verilmek istenir. Peki, durum böyleyken sevgilisine her zamankinden farklı bir hediye arayışı içinde olan okurlarımız bu satırları okuyor ise onlara güzel bir haberimiz var! Madem elimizden gelenin en güzelini yapmak istiyoruz o zaman elimizin değdiği, yani kısacası el emeğimiz ile yapılabilecek bir hediye yapalım!

Evet, çoğu zaman sevgilimiz, hatta bütün sevdiklerimiz için hediye seçimlerimizi bir mağazadan veya son dönemlerde popülaritesi oldukça artmış olan internet siteler üzerinden alıyoruz. Evet. Aldığımız bu şekilde temin ettiğimiz hediyelerin hepsi de oldukça güzel ve anlamlıydı. Bu yazımızda satın alınarak temin edilmiş olan hediyeleri küçümsemek gibi bir yaklaşımı söz konusu değil. Ancak el emeği göz nuru ile hazırlanmış olan bir hediyenin, satın alınarak temin edilmiş olan bir hediyenin yanında değeri kat be kat daha fazladır. Bunu da iyi anlayabilmemiz adına minik bir örnek verecek olursak; Diyelim ki sevdiğinizin veyahut ta sevgiliniz size kendi emeğiyle ve yeteneği ile ortaya koyduğu bir hediyeyi verdiğini düşünün... Hediyenin her santimetre karesinde sevgiliye ait bir dokunuş, sevgiliye ait bir iz var... Böylesi kıymetli bir hediyeye sizin gözünüz gibi bakacağınızı ve onu sonsuza kadar saklayacağınıza eminiz. İşte bu sebeple emek harcanarak ortaya konmuş bir hediye çok daha anlamlıdır. Ve sizde her zamankinden farklı olarak bu defa para ile satın alınmış bir hediye almak yerine kendi çabalarınız ve alın terinizle ortaya koyabileceğiniz bir hediye hazırlayacaksınız. 

Defaatle belirtiğimiz gibi kesinlikle çok da anlamlı ve unutulmaz bir hediye hazırlamış olacaksınız. Evet, siz de bizim gibi düşünüyorsanız ve el yapımı hediyeler konusundaki düşüncelerimiz sizi etkilediyse, gelin bu defa O dünyalar kadar sevdiğiniz biricik sevgilinize, sizin için önemli olan özel gününüz öncesi el yapımı bir hediye hazırlayalım. Kesinlikle el yapımı hediyelerin gücüne inanın. Bir defa El yapımı hediyeler hazırlamaya başladıysanız bunu sadece sevgiliye özel değil, bütün Sevdikleriniz için hazırlamayı düşünürsünüz. Bazı okuyucularımızın “Benim el becerim yok ki.” ya da “Bu tarz hediyeleri hazırlamak için vaktim yok ki” dediklerini duyar gibiyiz... Bir defa lafı hiç eğip bükmeden söyleyelim. Vakit konusunu bahane eden okuyucularımıza hiç katılmadığımızı baştan söyleyelim. Allah aşkına bir düşünün. Gün içinde gereksiz yere boşa ne kadar çok vakitler harcadığınızı... 

Şöyle bir gününüzü değerlendirdiğinizde gereksiz onlarca şeye vakit ayırabiliyoruz. Haksız mıyız? Lüzumsuz şeyler için harcadığımız zamanı farklı bir iş için harcadığımızda bir müddet sora Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi söz konusu hediyeyi vereceğimiz kişi dünyada en çok sevdiğimiz insan. Ayrıca Onun için birazcık zahmete katlanamayacak mıyız? Evet! Dediğinizi Duyar gibiyiz. Demek ki mesaj alındı ve o halde bu kadar uzun bir girizgâh paragrafın dan sonra hadi iş başına, tembellik yapmak yok diyoruz. 
Sevgili okurlarımız internet sitemizde sevgiliye özel hazırlayabileceğiniz yüzlerce el yapımı hediye seçeneği mevcut. Bu yazılarımız içinde, sizin yapabileceğiniz ya da dikkatinizi cezp edebilecek onlarca konu mevcut. Bu yazımızda önerdiğimiz “Kendin yap projesi” kısacası “DIY” projesi sizin için zor veyahut ta masraflı ise, diğer yazılarımızı da inceleyebilir, kendi dişinize göre ve bütçenize göre uygun olanları hazırlayabilirsiniz. Bu konuda sizlere oldukça fazla seçenek sunuyoruz, eminiz ki içlerinden bazıları sizin dikkatinizi çekecektir. Minik hatırlatmamızı da yaptıktan sonra bugünkü yazımızın konusuna artık başlayabiliriz.

Evet, sevgili dostlar bugün çok kolay bir şekilde herhangi bir resmi bir tuval üzerine nasıl kolayca uygulayabileceğinizi resimler eşliğinde anlatacağız. Bu proje belki de internet sitemizde şimdiye kadar anlatımını yaptığımız en kolay ve en kısa sürede tamamlayabileceğiniz kendin yap projesi olacak. Maliyet olarak da oldukça uygun olduğunu da söyleyebiliriz. Sizin, sevgilinizin ya da sevdiklerinizin, istediğiniz büyüklükteki resimlerini, yine istediğiniz büyüklükteki bir “kanvas tuval “üzerine çok kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Böylece hazırlayacağınız bu kanvas tuvaller en güzel mekânlar için harika dekoratif ürünlere dönüştürebilirsiniz. Bu tuval üzerine uyguladığınız resimler en fazla 10 dakikalık bir işlem sonrasında hazır bir hale gelmiş olacak. Bu şekilde dilediğiniz kadar kanvas tablo hazırlayabilir ve sevdiklerinize hediye etmeyi düşünebilirsiniz. Bu proje için gerekli malzemeleri önce sizlere sıralayalım

Bu proje için gerekli malzemeler

  • 8 x 10 fotoğraflar (İsteğe bağlı olarak ebatları değiştirebilirsiniz.)
  • 8x10 tuval (İsteğe bağlı olarak ebatları değiştirebilirsiniz)
  • Sünger Fırça
  • Mod Podge
  • Akrilik Boya (fotoğrafınıza göre dilediğiniz renkte seçim yapabilirsiniz.)
Adım 1: İstediğiniz renkte akrilik boya kullanarak, tuvalinizin dış kenarlarını sünger fırça yardımı ile boyayın. (Boyanı rengi kullanacağınız fotoğrafla uyum içinde olmasına dikkat edin). Sadece tuvalin kenar kısımlarını ve fotoğrafınızın büyüklüğüne göre kanvas tuvalinin görünen kısımlarını da boyayabilirsiniz.
Adım 2: Boyama işlemini tamamladıktan sonra bir müddet kuruması için bir kenarda bekletin. Akrilik boya Oda sıcaklığına bağlı olarak ortalama on veya on beş dakika içinde kuruyacaktır. Boyanın İyice kuruduğundan emin olduktan sonra şimdi sıra boyalı alanların üzerine ince bir kat mod podge katmanı uygulayacağız. Mod podge nin ne olduğunu bilmeyen ziyaretçilerimizin internette kısa bir araştırma yaptıktan sonra nasıl mucizevi bir ürün olduğunu öğreneceklerdir. 
Adım 3: Şimdi ise kanvas tuvalinin bütün yüzeyine yeni bir köpük fırça yardımı ile mod podge uygulayın. Bu yapıştırıcının üzerine yazıcıdan çıktısını aldığınız fotoğrafı uygulayacaksınız. Yapıştırıcının tüm yüzeye uyguladığınızdan emin olduktan sonra şimdi öteki adıma geçebilirsiniz.
Adım 4: Fotoğrafınızı, yapıştırıcı uyguladığınız tuval üzerine güzelce yapıştırın. Hava kabarcıklarının olmadığından ve fotoğrafınızın tuvale iyice oturduğundan emin olarak fotoğrafınızın orta noktasından kenarlarına doğru arkası düz herhangi bir cisim (Plastik veya tahta bir cetvel olabilir) ile hafif bastırarak, varsa aradaki hava kabarcıklarını kenarlardan atarak devam edin.
Adım 5: Bu defa kanvas tuvalinin üzerine uyguladığınız fotoğrafın üzerine de bir kat mod podge uygulayacaksınız. Bunu yapmamamızın sebebi malzemesi kâğıt olan fotoğraf kâğıdının su ve nem gibi zarar verecek olumsuzluklardan korunmasını sağlamak olacaktır. Bir diğer sebebi ise fotoğrafınız yapıştırıcı kuruduktan sonra neredeyse boyalı veya dokulu bir görünüm kazandıracak olmasıdır. Bu yapıştırıcının en büyük işlevi de budur zaten.
Mod podge kuruduktan sonra fotoğrafınız kanvas tuval üzerinde natürel bir görüntü olarak ortaya çıkacaktır. Artık işin sonuna gelmiş bulunmaktasınız.
Artık hazırladığınız bu kanvas tabloları sergileme zamanı… Bu şekilde istediğiniz kadar kanvas tablo hazırlayabilirsiniz. Evinizin en güzel köşesinde bir yer seçin ve hazırladığınız bu kanvas tabloları birer birer duvarınıza asın! Ve o anın tadını çıkarın. Hatta böyle harika eserler ortaya çıkardığınız için kendiniz ile gurur duyun. Artık kanvas tablo hazırlayabildiğinize göre sadece sevgiliniz için değil, bütün sevdikleriniz içinde hazırlayabileceğinizi söylememize gerek yok. Evet, anlatması bizden yapması sizden.

Bugünkü yazımızda sizlere el yapımı dekoratif Fotoğraflı kanvas tabloları nasıl yapabileceğinizi anlattık. Bir sonraki el yapımı sevgiliye hediye yazımızda daha buluşmak üzere…

Yorum Gönder

 
Top