z Basit Şekilde Kutlama Kartı Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

adım adım doğum günü kartı yapımı
El emeği yaş günü kartı yapmak için kullanabileceğiniz birkaç değişik metod kullanabilirsiniz. Bir hayli kolay hazırlayabileceğiniz bu kartlar için çok fazla zaman harcamayacak fakat hediye ettiğiniz kişiyi el emeğinizden dolayı da bir hayli sevindirebileceksiniz. Birçok hobi dükkanında kolaylıkla rastlayabileceğiniz bu kartları kendiniz yapıyor olmanız karşınızdaki kişiye de ne kadar önemsediğinizin bir göstergesi olacak. Yazdığınız notlar ile de bu anı daha da kıymetli hale getirebilirsiniz. 

Metot -1 Kolay Şekilde Yaş Günü Tebrik Kartı Yapmak 

adım adım doğum günü kartı yapımı
Öncelikli olarak kartın kim için yapılabileceğine göre ne şekilde süslenmesi gerektiğine karar vermeniz gerekiyor. Yanı sıra yazacağınız notların içeriğinde belirleyici olacağından notlarınıza bir karar vermenizde yarar olacaktır. Sevdiklerinizin yaşına göre değişik çıkartma etiketleri kullanabilir veya özel süslemelerde bulunabilirsiniz. Kim için hangi süslemeler ile kart yapacağınıza karar verdikten sonra hangi malzemelere gereksinim duyacağınıza da bir karar vermeniz gerekiyor. Burada bütün araçları tek bir dükkandan tedarik edebilir veya çoğunluğuna evinizden de temine debilirsiniz. 

El emeği yaş günü hediyesi tebrik kartı için temelde ihtiyacınız olacak malzemeler şöyledir. 

  • İstediğiniz renk tonlarında kağıtlar. 
  • Renk renk kalemler boya kalemleri ve fosforlu kalemler. 
  • Yapıştırıcı. Çıkartmalar. 
  • Glitter. Şerit. 
  • Arzunuza göre ekleyeceğiniz magnet veya yapışkanlar. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
El emeği yaş günü kartı yapmak için öncelikli olarak malzemeleri temin ettikten sonra renk ve kart seçiminizden hareket etmelisiniz. Yüzlerce değişik kağıt veya renk içerisinden beğendiğiniz bu kartınızı istediğiniz boyutta kesip değerlendirebilirsiniz. Burada açık renk tonlarını kullanmanız sizin açınızdan daha pratik olacaktır. Şayet mürekkepli kalemler ile çok fazla yazı veya süsleme yapılması düşünülüyorsa kağıdınızın hamurunun kalın olmasına dikkat etmelisiniz. Beğendiğiniz kağıt veya karton ile hangi biçimde bir kart yapacağınıza bir an önce kararlaştırmalısınız. Bunun için kartınıza dilediğiniz şekilleri verebilir veya fazladan kağıtlardan da yardım alabilirsiniz. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Şayet printer kağıdı olarak nitelendirilen A4 boyutundaki kağıtlardan yararlanacaksanız bu kağıt ince olacaktır ve katlanması ile birlikte işinizi daha da basit hale getirecektir.
adım adım doğum günü kartı yapımı
Şayet daha kalın hamurlu bir kağıt kullanma düşüncesindeyseniz bu da kartınızın bir kartpostal havasında olmasına katkı sağlayacaktır. Kağıt yapımına başlarken öncelikli olarak kağıdınızı katlayarak bir şablon oluşturmalısınız. Burada kağıdınızın büyüklüğü ve dilediğiniz forma göre katlama uygulaması yapabilirsiniz. Yukarıdaki fotoğrafta de görüleceği gibi kağıdınızın kenarlarını hizaladıktan sonra kıyı kısımlarını mümkün olduğunda dengeli bir şekilde tutarak sakince katlayabilirsiniz.
adım adım doğum günü kartı yapımı
Şayet istiyorsanız katlama işlemi akabinde bir basamak daha atabilirsiniz. Bunun için sağ ve sol köşeleri birleştirmeniz çalışmanızı daha sağlam hale getirecektir.
adım adım doğum günü kartı yapımı
Şayet fotokopi kağıdı kullanıyorsanız katlama işlemi akabinde cetvel vasıtasıyla köşelerine bastırmalısınız. Şayet kartpostal tarzında yapmayı planlıyorsanız bir cetvel kullanmanız gerekmektedir. Burada dilediğiniz kart ebatlarına göre çizim işlemi yapmalısınız. Belirli ölçülerde kartpostal boyutları ekseriyetle 20 cm ve 15 cm boyutlarında olacak. Burada kartınızın boyutunu çok iyi ayarlamalısınız. Ufak olduğunda istediklerinizi yapamayabilir büyük olduğunda da boş alanlar kalabilecektir.
adım adım doğum günü kartı yapımı
Bilhassa yaş günü gibi özel bir günde kendi hayal gücünüz ile yapacağınız kartpostal sevdiklerinizi çokça sevindirecektir. Kağıdınızı ortadan katladıktan sonra bunu gerçekte bir zarf gibi kullanmış olacaksınız. Kartınızın dışına de özel günün niteliğine göre doğum günün kutlu olsun şeklinde bir not yazabilirsiniz. Burada yazı işlemi için özel şekiller kullanabilir veya bu da daha karakteristik olacaktır. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Bunun için fosforlu kalemlerden yararlanabilirsiniz. Açık rengarenk bir kart kullanmışsanız yazı için mutlaka koyu bir renk kullanacak olmanızda yarar söz konusudur. Sözcükleri büyüklü küçüklü yazarak görsellik yönünden bir güzellik temin edebilirsiniz. Hatta kabartmalı likitler de burada görsellik yönünden iyi bir durum meydana getirecektir. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Bu aşamaya gelindiğinde yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi pasta çıkartmaları kullanabilir veya bu çıkartmaların yerine fotoğraf yeteneklerinize güveniyorsanız kendiniz çizim uygulaması yapabilirsiniz. Bunun öte yandan esas mesajın öte yandan özel sözlerden de ekleme yapabilirsiniz. Örnek verecek olursak. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Ümit ediyorum bugün her şey dilediğin gibi geçer zira bugün senin doğum günün. 
İyi ki doğdun. Seni çok seviyorum. 
Bugün şahane bir gün. Zira bugün senin doğum günün. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Kartınızı katladığınızda iç kısım için özel bir mesaj yazmanız gerektiğini belirtmiştik. Burada doğrudan katladığınız kartın iç yüzeyine yazabileceğiniz gibi fotoğrafta fark edeceğiniz gibi ek bir kağıda yazarak da işleminizi yapabilirsiniz. Burada en önemlisi renk uyumu ekleyeceğiniz kartın tam anlamı ile ortalanmış olması ve mesajın içeriğidir. İç bölüme ekleyeceğiniz mesajda hem neşeli; hem de mutlu edici sözler ekleyebilirsiniz.
adım adım doğum günü kartı yapımı
Onun her daim kafanızda olduğunu anımsatıcı sözler yazabilirsiniz. İç kısımlara yazacağınız sözlerin öte yandan görseldeki gibi veya arkadaşınız ile olan resimlerinizden de eklemeler yapabilirsiniz. Şayet arkadaşınız karikatürlere veya çizgi romanlara meraklıysa buraya özel çıkartmalar da ekleyerek mutluluktan onun ayaklarını yerden kesebilirsiniz. En önemlisi vereceğiniz mesajın onu nasıl etkilemiş olduğu ve ekleyeceğiniz çıkartma veya resimlerin ne gibi bir anısı olduğudur. Bütün eklemeleri tamamladıktan sonra kartınızın sağ alt tarafına kendi imzanızı eklemelisiniz. Burada doğrudan isminizi yazabilir veya karşıdaki kişinin size hatırlayacağı bir kısaltma da ekleyebilirsiniz. 

Metot -2 Yaratıcı ve Orijinal Dokunuşlar. 

adım adım doğum günü kartı yapımı
Bütün adımları tamamladığınızda bundan böyle kartınız gönderime hazır olacak. Fakat kimi eklemeler yaparak el emeği yaş günü kartı için daha yaratıcı fikirler de somut olarak oluşturabilirsiniz. Bunun için kartınızın yan taraflarında delgeç vasıtasıyla delikler açabilir bu deliklerden de şeritler geçirebilirsiniz. Şayet isterseniz kartınızın her köşesinden bu biçimde delikler açarak süsleme yapabilirsiniz. Delgeç çok kolaylıklla bulunabilecektir. Fakat delme işlemi önceden meydana gelebilecek her türden neticesi planlamalı ve delmeden önce şerit ile görsellik yönünden bir netice elde etmeye çalışmalısınız. 
adım adım doğum günü kartı yapımı
Şayet kartınızı delmek istemiyorsanız süslemek için dış bölüme özel parçalar ekleyebilir ve yapıştırabilirsiniz. Kartınıza görsellik yönünden daha iyi durması için kimi ek katmanlar ekleyebilirsiniz. Rengarenk kağıtların üstüne değişik şekiller çizerek bunları kesebilir ve görsellik yönünden bir bütünsellik temin edebilirsiniz. Şayet elinizde fazladan kağıtlar var ise bunları değerlendirebilmek ismine değerlendirebilirsiniz. Şayet kartın teslim edileceği zamana henüz var ise ve görsel olarak daha güzel bir sonuç almak isterseniz kartınızı küçük bir grafik romana dönüştürebilirsiniz. Bunun yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi hazır süsleme araçlarından yararlanabilirsiniz. Kartın ne gibi bir görselliğe sahip olacağı gerçekte her şeyi ile sizlerin hayal etme yeteneğinize endekslidir.

KAYNAK: hediyetavsiyeleri.com

Yorum Gönder

 
Top