z El Yapımı Aşk Alfabesi | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye aşk defteri yapma
Yaklaşmakta olan sevgililer günü için henüz daha bir sürpriz planlamadıysanız kaygı etmenize hiç lüzum yok. Sizler için hem erkek arkadaşlarınız hem de kız arkadaşlarınız için yapabileceğiniz pratik ve hazırlanması pek de zor olmayan bir hediyeden söz edeceğiz. Her geçen gün büyüyen sanal dünya bizlere birçok yeni fikir hakkında fikirler kazanmamızı sağlıyor. El emeği hediye önerileri için küçük bir analiz yapmak önümüze birden çok hediye yapım düşüncelerini sunuyor. Bu hediyeler içerisinde sevgiliye yapılabilecek hediyeler ise bir hayli ilgi çekiyor. Göz dolduran ve hissettiklerinizi ifade edebileceğiniz armağanlardan bir tanesi olan aşkımın alfabesi hediyesi ile sevgililer gününe ya da sevgilinizin doğum gününe küçük bir sürpriz yapabilirsiniz. Sevginizi göstermenin bir yöntemi olan bu armağanın hazırlanması bir hayli basittir. Burada en önemlisi alfabeyi kriter alarak hissettiklerinizi gösterme biçiminiz olacak. Armağanın yapımında kullanacağınız malzemeler ise kırtasiyelerden kolaylıkla temin edebileceğiniz objelerdir. Hadi  O zaman kollarınızı sıvayın da bu projelerin neler olduğuna birlikte bir göz atalım. 

El Yapımı Aşk Alfabesi İçin Gereken Malzemeler

  • Bir adet not defteri. 
  • Stickerlar. 
  • Rengarenk keçeli kalemler. 
  • Rengarenk tükenmez kalemler. 
  • Kurşun kalem. 
  • Silgi. 

İpucu: Not defterinin içini nasıl süslerle süslediyseniz dışını süslemek de sizin tercihiniz. Sevgiliye yapılacak sürprizler içinde en özel armağanlardan bir tanesi olan not defteri hediyesi, her şeyi ile kendi yaracılığınıza bağlı bir hediye olacaktır. Süslemeleri yapmanızın neticesinde beğeninize göre şekillendirerek çok özel bir hediye hazırlamış olacaksınız. Not defterinin dışına kurdele sararak süsleyebilir, aşk sözlerinizle daha anlamlı kılabilirsiniz. Hatta karton kağıtlardan küçük küçük kalpler yaparak, defterin kapağına yapıştırabilir ve bu şekilde daha süslü bir form yakalayabilirsiniz. Kısaca bu proje tamamen hayal gücünüzün bir eseri olacak. İsterseniz kapağına bir tutkal ve sim vasıtasıyla kalp çizebilir ve daha cıvıl cıvıl bir görünüme sahip not defteri hazırlayabilirsiniz. 

Genelde çoğu kimse özel zamanlarda şatafatlı hediyeler satın almayı düşünür. Şatafatlı hediyelerin daha kıymetli olduğunu aklınızdan geçiriyorsanız, burada büyük bir yanılgı içindesiniz. Her zaman en önemlisi, anlamı yüksek olan hediyelerdir. Kendi el becerilerinizle yapacağınız hediyeler yüksek meblağlı armağanlardan daha anlam dolu olacaktır. Zira somut olarak çabanızı emeğinizi ve sevginizi işin içine dahil etmiş olacaksınız. 

Aşk Alfabesi Nasıl Yapılabilir? 


Bu armağanı isterseniz tüm özel günler için de hazırlayabilirsiniz. Bir tek sevgiliniz için değil; yaşamınızdaki en sevdiğiniz kişiler için bu ürünü hazırlayabilir ve hediye verebilirsiniz. 


1 Aşama alfabetik olarak sayfaları hazırlama. 

sevgiliye aşk defteri yapma
Hediyenizin genelde hatlarını oluşturmak için en başta defteri hazırlamanız lazım. El emeği aşkımızın alfabesi hediyesinin yapımına her sayfaya tamamen denk gelecek biçimde, sıra sıra alfabetik olarak harfler çizin. İlk sayfayı boş bırakmayı da unutmayın. İsterseniz bunun için internette bulununan alfabetik şablonlardan da yararlanabilir veya bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurşun kalemle her sayfaya şablonlarınızı ve süslerle güzelleştirme yapacağınız şekilleri çizmeye çalışın. "Ğ" ve "J" harflerini kullanmak mecburiyetinde değilsiniz. Ancak "J" harfi olarak Fransızca da je t’aime (Yani: seni seviyorum) anlamına gelen lafı yazabilirsiniz. 

Sevgililer günü hediyesi hazırlayabileceğiniz aşkımızın alfabesi hediyesi manevi kıymeti çok yüksek bir hediyedir. Bu armağanı yaparken ufak bir not defteri olarak da değerlendirebilirsiniz. Hediyenizi etkileyici kutunuza koyabilir ve kutunuzun içini çiçekler ve hatta fotoğraflarınız ile bile doldurabilirsiniz. Not defterinin içerisinin doldurulmasında rengarenk kuru boya kalemler ve keçeli kalemlerden şekiller çizerek renklenmesini sağlayabilirsiniz. Yine içerisinde hatıralarınızı anlatabilir ya da tek kelimelik aşk sözleri yazabilirsiniz. En önemlisi her sayfaya 1 adet alfabedeki harfin gelmesi ve bu harf ile başlayan bir cümle ya da sözcük kullanmanız olacak. 

2 Aşama Her Harfe Uygun Söz 

sevgiliye aşk defteri yapma
Her sayfaya denk gelecek biçimde alfabetik sıralamanızı yaptıktan sonra her harf ile başlayan bir anlamlı söz düşünmelisiniz. Bu özlü lafı da, harfin aşağısına güzel bir yazı karakteri kullanarak yazmalısınız. Mesela. 

A harfi aşkımızın bir gün dahi, bitmesini istemiyorum. 
B harfi benim olduğun için benimle olduğun için her güne dua ederek başlıyorum. 
C harfi canım kavramı çok güzel bir kelimedir. Can anı ve canımdan oluşur. Sen benim canım ve en özel anılarımsın. 

Bu biçimde her harf için birer anlamlı söz düşünmelisiniz. Kendi hissettiklerinizi sözleri de yazabilirsiniz. Bu vesileyle el emeği hediye olarak vereceğiniz aşkımızın alfabesi defteriniz daha anlamlı olacak. Hele hele kitap okumayı ilgi duyan bir sevgiliniz var ise, romantik sözler yerine onun sevmiş olduğu kitaplardan da beğendiklerinizi defterinizin sayfalarına alabilirsiniz. 

3 Aşama Defteri Süslerle Güzelleştirme. 

sevgiliye aşk defteri yapma
Resim yazısı ekle
Bu adım da somut olarak yaratıcılığınızı ve hayal etme potansiyelinizi çıkartmayı aklınızdan çıkartmayın. Rengarenk tükenmez kalemler ve keçeli kalemlerle defterinizin sayfalarını süsleyebilirsiniz. Her harfin içerisini keçeli kalemlerinizle boyayabilirsiniz. Bu şekilde hediyeniz aşkınız gibi renkli ve canlı bir hüviyete bürünecektir. Hediyenizi daha da ilgi çekici hale getirmek ve özelleştirmek sizlerin elinizde. Hayal etme potansiyelinizi özgür bıraktığınız zaman sevdiğiniz kişiyi somut olarak çok etkileyici hediyeler ortaya çıkartabilirsiniz. 

Sayfamızda bulunan sevgililer günü armağanları için yazılarımızı okumaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Sayfaları doldurma biçiminiz tamamen size aittir. Dilediğiniz gibi süsleyebilir ve renkli hale getirebilirsiniz. Kadınlara hediye olarak alabileceğiniz bu armağanı beylere de yapabilirsiniz. Defter tercihiniz ve üzerindeki süslerle güzelleştirme alternatifleri ile cinsiyete uygun aşkımın alfabesi hediyesi meydana getirebilir. Ayrıca anneler günü hediyesi dahi, çok güzel bir hediye önerisi olabilir. Annelerin alışveriş listeleri yemek tarifleri için karalamaları ve düzenlemeleri hiç bitmez. O zaman aşkımızın alfabesi yerine çok havalı ve tatlı bir annemin alfabesi oluşturulabilir. Abartıdan uzak bir defterden böylesine anlamlı bir hediye somut olarak çıkarmak hünerden daha fazla sevgi gerektirir. Yaşamınızda hep sevdiğiniz ve sevdiğinizin de sizi hoşlandığı insanlar ile mutlu mesut geçmesi temennileriyle.

Yorum Gönder

 
Top