z Zeytin Yağlı Sabun Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

El yapımı zeytin yağlı sabun
Sabah, öğlen akşam her gün temizlenmek ve mikroplardan arınmak için sabunlarla işimiz olmaktadır. Kimi zaman sadece ellerimizi, kimi zamansa da yüzümüzü yıkadığımız sabunlar en önemli ev temizlik maddelerinden bir tanesi. Market ve bakkallarda satılan bazı sabunlar, yüksek koku ihtiva ettiği için kimyasal maddeler de içermektedir. Bu da cilt sağlığımız için olumsuzluklar teşkil etmektedir. Peki neden kendi sabunumuzu kendimiz yapamıyoruz? Aslında evde sabun yapmak oldukça kolay bir işlem. Siz de bu yazımızı okuduğunuzda göreceksiniz ki bir kaç saat içerisinde sabun yapabileceksiniz. Hem de sabununuzu zeytin yağı ile yapabileceksiniz. Bu yazımızda sizlere doğal ve sağlıklı bir yağ çeşidi olan zeytin yağı ile nasıl kolay şekilde sabun yapabileceğinizi anlatacağız. Evet yanlış duymadınız! Pratik bir şekilde evinizde zeytin yağlı sabun yapılışını öğreneceksiniz. Zeytinyağlı ev sabunu yapmak hem sizler için ekonomik hem de oldukça sağlıklı bir işlem olacaktır. Ancak evde sabun yapabilmek için bazı malzemelere gereksinim duyacaksınız. Sabun yapmak için en başta sodyum hidroksite ihtiyacınız vardır. Ayrıca; zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı ve soya fasulyesi yağı ihtiyaç duyacağınız olan malzemelerden. Kendiniz için yapabileceğiniz veya sevdiklerinize ev hediyesi olarak da götürebileceğiniz el yapımı zeytin yağlı sabun yapılışı adım adım resimleri ile bu yazımızda sizlerle. 

Zeytin Yağlı Sabun Nasıl Yapılır

El yapımı zeytin yağlı sabun
1 Aşama: Öncelikle, bu DIY projesi ile ilfgili olarak yaşanacak kazalardan veya olumsuzluklardan dolayı sorumlu tutulamayacağımızı belirtmek isteriz. Evinizde yapacağınız tüm DIY projelerimiz için önlem almak veya tedbirli davranmak sizlerin sorumluluğundadır. Bu minik uyarıyı yaptıktan sonra şimdi sizlerle zeytin yağlı el sabununu nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatmaya geçelim. Yağınızı ocakta 55 derecede ısıtın. Bu işlemi fırında ya da ocakta yapabilirsiniz.
2. Aşama: Tüm işlemler öncesinde sağlığınızı koruyucu önlemlerinizi muhakkak alınız. Bu yüzden de eldivenlerinizi, koruyucu gözlüklerinizi ve maskenizi mutlaka takın. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
3. Aşama: Bir bardak içerisine su koyun. Örnek resimdeki kola bardağının 1/2'si dolacak  şekilde su doldurun. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
4. Aşama: Sodyum Hisroksit'i dikkatli bir biçimde suya ilave edin. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
5. Aşama: Hem yağ hem de Sodyum Hisroksit çözeltisinin sıcaklığı 43 dereceye düştüğünde, devamlı karıştırarak yağlarınıza usul usul lye çözeltisi ilave edin. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
6. Aşama: Karışımı karıştırmaya devam edin: Spatula ya da kaşıkla karıştırabilirsiniz. Karıştırma süresi tahmini olarak bir saat kadardır. Fakat çubuk bir karıştırıcı kullanırsanız on dakika kadar bir müddet yetecektir. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
7. Aşama: Bu noktada arzuya göre renk ve uçucu yağlar eklenebilir: kahve, kakao tozu ya da laboratuar renkleri gibi natürel renk pigmentleri değerlendirebilirsiniz. Hatta lavanta yağı, sandal ağacı yağı ve sair esansiyel yağları güzel bir koku oluşturması için değerlendirebilirsiniz. Eklediğiniz malzemeleri de güzel bir biçimde karıştırın. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
8. Aşama: Hazırladığınız Karışımınızı şekil alması için silikon kaplara boşaltın. 
Ev yapımı zeytin yağlı sabun
9. Aşama: Elde ettiğiniz kalıpları karton ile örtün ve çevresini sıcak bir bezle sarın: 24 saat çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. 
Zeytin Yağlı Sabun Yapımı
10. Aşama: 24 saat sonra sabunlarınızı kalıplardan çıkarın ve en az 4 hafta süresince kürlenmelerini sağlayın. 
El yapımı zeytin yağlı sabun
11. Aşama: İşte karşınızda ev yapımı zeytin yağlı sabununuz.
Zeytin Yağlı Sabun Yapımı

Yorum Gönder

 
Top