z Geri Dönüşüm Metaryellerinden Hediye Önerileri | En iyi Hediye Fikirleri

Geri Dönüşüm Metaryellerinden Hediye Önerileri
Hediyeler sevdiklerimizi mutlu etmek, verdiğiniz değeri gösterebilmek adına alınan ürünlerdir. Hiç hesapta yokken ya da özel günlerde vereceğiniz hediyeler kuşkusuz, sevdiklerinizi oldukça mutlu edecektir. Hediye seçiminde karşınızdaki kişinin ilgi alanları ve zevklerine göre ürünler seçmek çok önemlidir. Doğru hediye seçimi sürekli kullanabilmesi ve karşınızdakinin hediye içeriğini beğenmesi açısından büyük önem taşır. İlgi alanlarını bilmediğiniz, hediye seçiminde çok kararsız kaldığınız yakınlarınız için size farklı bir hediye önerimiz var. Son yıllarda özellikle DIY olarak da bilinen kendin yap tasarımları ön plana çıkmaya başladı. Özellikle artık kullanılabilir olmayan eşyaları kullanılabilir hale getirmek, başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyor. Geri dönüşüm adı verilen bu ürünler, yeni halleri ile oldukça dekoratif bir görünüme bürünebiliyor. Tam olarak bu noktada atık ürünlerden hediye yaparak, hediye edeceğiniz kişiye farklı ve şık bir hediye içeriği sunabilirsiniz.

Geri Dönüşümün Öne Çıkan Parçası: Şişelerden Dekoratif Obje Hediyeleri

Şişelerden Dekoratif Obje Hediyeleri
Dışardan aldığımız hazır içeceklerin birçoğu cam şişelerden oluşturulmuştur. Biz size içindeki içeceği içtikten sonra onu atmamanız için bir fırsat sunuyoruz. Maliyeti neredeyse hiç olmayan bu ürün, şıklığı ile hediye olarak vereceğiniz kişinin evine farklı bir ambiyans katacaktır. Yapacağınız bu ürünün, şişe boyutu tam olarak size kalmış. İstediğiniz kadar şişe kullanabilir, büyük küçük her boyut ve şekilde şişe kullanabilirsiniz. Şişenin yanı sıra süslemek için kurdele, yapay çiçek gibi ayrıntılar kullanabilirsiniz. En önemli malzememiz ise; cam boyası olacaktır. Cam boyasında istediğiniz rengi kullanabilirsiniz.
geri dönüşüm hediyeleri
Geri dönüşüm hediye anlatımımıza başlıyoruz. Öncelikle şişelerin içini ve dışını güzelce yıkayıp kurulayın. İyice kuruduğundan emin olduğunuzda, fırça yardımı ile güzelce cam boyasıyla şişelerin hepsini boyayın. Şişeleri isterseniz aynı renk, isterseniz de farklı renklere boyayabilirsiniz. Bir katı kuruduktan sonra, 2. Kat boyayı tekrar uygulayın. Bu şişenizin daha şık görünmesini sağlayacaktır. Sonrasında süsleme olarak ne kullanmak isterseniz, özgürsünüz. İsterseniz kurdele bağlayabilir, cam boyası ile farklı tasarımlar yapabilir ya da görseldeki gibi harfler yapıştırabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun el yapımı hediyeler arasında en şık tasarımlardan biri olacağının garantisini verebiliriz.

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Duvar Süsü Tasarımı

Tuvalet Kağıdı Rulosundan Duvar Süsü Tasarımı
Kendin yap hediyeler yapmak isteyenler tuvalet kağıdı rulolarını atmasın! Şıklığı ile herkesi kendine hayran bırakacak bu tasarımın, tuvalet kağıdından olduğuna kimse inanmayacak. İddia ediyoruz ki, bu geri dönüşüm hediyesi karşınızdaki kişiyi çok memnun edecek. Yalnızca bunun için olabildiğince çok, tuvalet kağıdı rulosuna ihtiyacınız olacak. Bu konuda yakınlarınızdan ya da komşularınızdan yardım alabilir, sizin için biriktirmelerini isteyebilirsiniz.
geri dönüşüm hediyeleri
Tuvalet kağıdı rulolarının bazılarını guaj boya ile boyayın. Sonrasında kalın bir mukavva kartonundan çok kalın olmayacak şekilde kalp tasarımı kesin. Tutkal yardımı ile özenli bir şekilde her bir ruloyu diğerine güzelce yapıştırın. Bu şekilde devam ettiğinizde, giderek kalp şekli ortaya çıkacaktır. Tamamen kalp şeklini alıp mukavvayı doldurduğunda yapıştırmayı sonlandırın. İşte size mükemmel bir hediye önerisi! Şıklığı ile bu kendin yap hediye tasarımları, evlerin baş köşesine kurulacak.

Kasalardan Şık Bir Duvar Rafı

Kasalardan Şık Bir Duvar Rafı

Hediye etmek istediğiniz kişi çok yakınınız ise, hediye içeriğini biraz büyüterek daha göz alıcı geri dönüşüm hediye önerileri tercih etmelisiniz. Marjinal bir hediye oluşturabilmek için, kasaları kullanmaya ne dersiniz? Kasalar sebze, meyve satılan her yerde fazlasıyla bulunan ve sıklıkla çöpe atılmaya mahkum olan ürünlerdir. Bu ürünler çöpe gitmesin, sevdiklerimin evlerinde şık bir görüntü sunsun derseniz, doğru yerdesiniz!
geri dönüşüm hediyeleri
Öncelikle kasaların aynı tasarıma ve aynı ebada sahip olması gerektiğini belirtmek isteriz. Bu noktada kasaları boyayıp boyamamanızı size bırakıyoruz. Güzel renge sahip şık bir görünümleri varsa öyle kullanabilirsiniz. Ancak vernik atarak daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Sonrasında bu kasaları yan yana getirerek monte edin. Matkap ve vidalara bu noktada ihtiyaç duyabilirsiniz. Birbirine sabitlenen kasaların hediye götüreceğiniz kişinin kullanacağı yere de sabitlenmesi gerekiyor. Bu şık geri dönüşüm rafı, duvara sabitlenerek mükemmel bir kullanım alanı yaratacaktır. Kişiler salon aksesuarı, çocuk odası aksesuarı hatta mutfak aksesuarı olarak bile kullanabileceklerdir.

Dallardan Çerçeve Tasarımı

Dallardan Çerçeve Tasarımı
Şunu biliyoruz ki, anılar her evde kendine yer bulacaktır. Anıları en anlamlı ve dekoratif olarak sunmanın yolu ise, şüphesiz çerçeve tasarımlarıdır. Size dallardan bir geri dönüşüm proje fikri sunmak isteriz. Her yerden bulabileceğiniz bu basit dal parçaları, birleşerek mükemmel bir anıyı tamamlarken, dekoratif görünümü ile de evleri süsleyecektir. 
geri dönüşüm hediyeleri
Bu tasarımı yapabilmek için büyük, şekilli ya da şekilsiz dal parçaları toplamalısınız. Sayıca ne kadar fazla olursa, daha şık bir tasarım elde edebilirsiniz. Hemen hemen aynı ebatlarda olan dal parçalarını ikili ikili şekilde, birbirlerine bağlayarak sağlam bir görünüme ulaşmalarını sağlayın. Tamamen sağlam olacak hale gelene kadar ipleri dallara dolamalısınız. 
geri dönüşüm hediyeleri

İsterseniz dalların üzerine vernik atabilir, parlak bir görünüme ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Geri dönüşüm hediye önerileri arasında olan bu tasarımı, ahşap, mukavva ya da sert bir cismi çerçevenin alt ve üstüne çivi yardımı ile sabitleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra ipler bağlayarak da farklı bir tasarım içeriği üretebilirsiniz. Sevdiklerinizin neşe dolu anılarınızı da koydunuz mu, işte bundan daha güzel bir hediye içeriği olamayacaktır.

Teneke Kutularıyla Şık Bir Vazo Tasarımı

Teneke Kutularıyla Şık Bir Vazo Tasarımı
Teneke kutuları yaşamımızın her yerinde fazlasıyla görebilmek mümkündür. Konserve kapları genellikle içerik kullanıldıktan sonra çöpe atılır. Ancak onları biriktirerek, farklı tasarımlara imza atabilirsiniz. Kendin yap hediye tasarımları arasında olan bu tasarım şıklığı ile göz dolduracaktır.
geri dönüşüm hediyeleri
Bunun için öncelikle farklı boyutlarda istediğiniz kadar, teneke kutular edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra istediğiniz kalınlıkta halat ipine de ihtiyaç duyacaksınız. Çok kalın olmayan halat ipleri kullanım için ideal olacaktır. Öncelikle bir silikon tabancası yardımı ile tenekeyi sararak yapıştırmayı başlayın. Düzenli bir şekilde sarmak ve yapıştırırken, silikonun dışarı taşmasını engellemek şık görünüm açısından oldukça önemlidir. Tamamen çevirdikten sonra, istediğiniz gibi süslemesini yapabilirsiniz. Bu konuda sizin zevkinize güveniyoruz. İçine yapay çiçekler koyabileceğiniz gibi, kalemlik olarak da sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Dergi ve Gazetelerden Dekoratif Kutu Tasarımı

Dergi ve Gazetelerden Dekoratif Kutu Tasarımı
Yine çöpe sıklıkla atılan aslında, kendin yap hediye modelleri ile geri dönüşüme katkı sağlayan ürünlerin başında gazeteler geliyor. Oldukça basit bir görünüme sahip olan bu ürün, şıklığı ile inanın göz dolduracak. Bu ürünün yapımında şekli tamamen sizin zevkinize kalmış bir kutu gerekecektir. Kalpli, dikdörtgen, küçük ya da büyük kutular gazetelerle harika bir görünüme ulaşabilir. Bunun için yapmanız gereken gazeteleri ve dergileri belli ebatlarda keserek, rulo haline getirmeniz. 
geri dönüşüm hediyeleri
Rulo haline getirilen gazeteleri özenli bir şekilde kutunun tamamını kapatacak şekilde silikon tabancası ile yapıştırın. Özellikle renkli sayfaları kullanmak, tasarladığınız kutunun da renkli görünebilmesi açısından iyi bir fikir olacaktır. Tamamını özenle kapladıktan sonra tasarımın büyük bir bölümü bitmiş olacak. Yine gazeteleri belli ebatlarda keserek rulo şekline getirip çiçek, yıldız gibi figürler oluşturabilirsiniz. Takıldığınız yerde DIY videoları, emrinize amade olacaktır. Bu nefis hediye önerisi, sevdiklerinizin adeta gönlünü fethedecektir.

Yorum Gönder

 
Top