z İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları | En iyi Hediye Fikirleri

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
İnsanlık tarihinin gizemi çözülememiş olayları hala çözülemediği için insanların ilgisini çekmeye devam etmektedir. İnsanlık var olduğundan bu yana bilinmeyenin peşine düşmüştür. Buna bilinmeyenin tutkusu denmektedir.


UFO Diye Bir Şey Var mı?

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
Bu olaylardan bir tanesi de Roswell’de yaşanan UFO vakasıdır. ABD’nin New Mexico eyaletinde yaşanan bu olay hala gizemini korumaktadır. Tarih 8 Temmuz 1947’yi gösteriyordu. Roswell kasabası yakınlarında orman servisi için kurtarış pilotluğu yapan Kenneth Arnold dört metre yükseklikte, hızla giden dokuz tane disk şeklinde uçan daireler gördüğünü iddia eder. Bu olaydan birkaç hafta sonra bir uzay gemisi ele geçirildiği duyurulur. Ancak ertesi gün ABD bu ordusu bu haberi yalanlar. Bunun bir doğa olayı olduğunu söyler.

Neden Öldükleri Asla Çözülemedi

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
Gizemli olaylar tarihler boyunca insanlığı korkutmaya devam etmektedir. Bu gizemli olaylardan birisi de Mansiler tarafından “Ölüm Dağı” olarak adlandırılan bu dağda arkalarında onlarca soru bırakarak hayatlarını kaybeden dağcılardır. Olay 2 Şubat 1959’da meydana geliyor. Bir grup dağcı Ural Dağları’nın eteklerindeki bu bölgede soğuktan kaskatı kesilmiş bedenlerinin yanı sıra hiçbir darp izi olmamasına rağmen kırık kaburga ve kafatasının yanı sıra koparılmış dilleriyle ölü olarak bulunmuşlardır. Bu olayın da gizemi hala daha çözülebilmiş değil.

Bu Heykel Ordusu Neden Yapıldı?

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
Ancak insanlık sadece korkunç değil, tuhaf olaylar dayaşıyor. 1974 yılında bir çiftçi 2000 yıl boyunca yerin altında kalan bir heykel ordusuna rastlıyor. Eksiksiz bir ordu olmasıyla dikkat çekiyor. Öyle ki okları, kılıçları, atları ve arabalarıyla tam takımlar! Bu heykellere Terra-Cotta Ordusu adı veriliyor. Ancak hassas bir yapıya sahip olmaları nedeniyle uzmanların inceleme yapması zorlaşırken kim tarafından ve neden yapıldığı hala çözülemeyen olaylar arasındaki yerini koruyor.

Sadece Uzaydan Görülebiliyor

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
İnsanlık ilginç olaylar konusunda da birçok durumla karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan bir tanesi de GolanTepeleri'nde bulunan Rujm El Hiri. Bu yapı 40 bin bazalt kayadan oluşmasının yanı sıra ilginç kılan özelliği ise kim tarafından ne için yapıldığı bilinmemesi. Ancak bu olayı daha da ilginçleştiren bir yanı daha var. Yeryüzünde hiçbir şekilde dikkat çekmiyor. Sadece uzaydan görülebiliyor. Bu sebeple birtakım bilim insanları bu yapıya astronomik bir anlam yüklüyor. Yapı hakkında tek uzlaşılan tek konu ise M.Ö 3500 yılında yapıldığı; yapımınınsa 70 yıl sürmüş olduğu. Eldeki veri yetersizliği daha fazla bilgiye ulaşılmasını engelliyor.

Elleri Neden Güneşe Dönüktü?

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
Tarihte korkunç olaylar da yaşanmıştır. Bu olaylardan bir tanesi de 1947 yılında yaşanıyor. Sumatra açıklarında Hollanda bandıralı bir gemi yardım çağrısı gönderir. İlk yardım çağrısında kaptan dahil herkesin öldüğü söyleniyor. Çok kısa bir süre içerisinde gelen ikinci mesajda da ölüyorum sözü duyuluyor. Ancak SS OurangMedan'da işler aslında hiç de umulduğu gibi gitmemiştir. Gemide bulunan hayvanlar dahil bütün mürettebatın öldüğü görülüyor. Ancak bu ölümleri anlaşılmaz kılan detaylar ise daha korkutucu. Bütün mürettebatın elleri güneşe dönük ve yüzlerinde korkutucu bir ifadeyle ölü bulunuyorlar. Bu gemi çok kısa bir süre sonra da bir patlamayla tarihin dibine gömülüyor.

“Tamam Shud”

İnsanlık Tarihinin Gizemi Çözülmemiş Olayları
Gizemi çözülmemiş olaylar silsilesinde aktaracağımız bir olay da en az bu bahsettiklerimiz kadar garip. Avustralya’nın bir sahil kasabasında kıyıya vurmuş bir erkek cesedi görülüyor. Olayın yaşandığı tarih yaz mevsimini gösteriyor olsa da kalın giyimli oluşuyla dikkat çekiyordu. Bunun yanı sıra olayı ilginç kılan bir nokta ise giysilerin hiçbirinde etiket yoktu. Otopsi sonucunda zehirlenerek öldüğü anlaşıldı. Ancak olayı ilginç kılan nokta ise bu adamın ceketinin gizli cebinde bulunan Tamam Shud yazılı bir kağıt parçası olmasıydı. Ancak ortaya çıkan başka bulgular bir hemşireye götürdü. Bu notu 2. Dünya Savaşı’nda bir askere verdiğini söyledi. Ancak asker o değildi.

Yorum Gönder

 
Top