z Anlamlı Uzun Sözler | En iyi Hediye Fikirleri

Anlamlı Uzun Sözler

Eğer hislerinizi daha iyi anlatmanızı sağlayacağını düşündüğünüz anlamlı sözlere ihtiyacınız varsa buyurun, doğru yerdesiniz. Biliyoruz ki sadece birkaç kelimeden oluşan tek cümlelik sözlerden sıkıldınız ve her yerde onlardan görmekten bıktınız. Artık daha anlamlı uzun sözler istiyorsunuz çünkü biliyorsunuz ki hisleri ifade etmek için sadece birkaç kelimeden çok daha fazlasına ihtiyacınız var. Biz de bu isteğin farkındayız size tam da aradığınız gibi bir liste hazırladık. Bu listede hemen herkese hitap edeceğinden neredeyse emin olduğumuz çok sayıda uzun söze yer verdik. Her birini özenle seçtik ve sizin için bir araya getirdik. Eğer aradığınız şey gerçekten buysa listeye göz atmayı ihmal etmeyin. Ancak bizden size bir tavsiye, hiçbir sözü atlamadan okuyun çünkü belki de gözden kaçırdığınız o söz sizi en iyi tanımlayacak veya hislerinizi anlatacak söz olabilir.

Listedeki anlamlı uzun sözleri okurken yapmayı unutmamanızı istediğimiz bir şey daha var, o da bunları kaydetmeniz. Bir not defterine, telefonunuza veya bilgisayarınıza fark etmeksizin en beğendiklerinizi kaydedebilirsiniz. Hatta bunu sevdikleriniz ile paylaşmanız çok daha iyi olacaktır. Sosyal medya hesaplarınız sitenin linkini paylaşabileceğiniz gibi sözü doğrudan oraya yazarak da paylaşabilirsiniz. Hatta en yakın arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinizden oluşan gruplarınız var ise oralarda da paylaşabilirsiniz. Sizin için özenle derlediğimiz anlamlı uzun sözler listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Uzun Anlamlı ve Manalı Sözler - Resimli

# Karşındaki tepeye konan kuşları görüyorsun, uçup gittiler. Tepeye bir daha bak, o tepede ne bir eksilme ne de bir fazlalık var.

# Büyüklenmek nasıl bir küçülmektir öyle! Yukarı kaldır kafanı bir bak; ağaç ne kadar yüksek olursa olsun, yaprakların kaderidir yere düşmek.

# Kendi içinde ki boşlukları doldurmadan, eksiklikleri ve kusurları ile yüzleşmeden sevmeye çalışan insan, başkalarının hayatı için sadece hayal kırıklığı olur.

# Dünyadaki en bilgili insan en alim insan değildir. Önemli olan bilginin hangi amaçlarla ve ne doğrultuda kullanıldığıdır.

# Biz hiç kimseyi yarı yolda bırakmadık, onlar ilk durakta kendileri indiler.

# Uçmayı seviyor isen düşmeyi de göze alacaksın. Korkarak yaşadığında yalnızca hayatı seyredersin.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hayatının anlamını arayan bir insan için zaman en gerekli olgudur. Çünkü hayat yaşadığımız her anda gizlidir ve anlam arayışımız ölene kadar devam eder.

# Güvenmek istiyorsan dön bak seni hayatın boyunca koruyana. On kilitli kapıdan daha güvenilirdir bir babanın evde oluşu.

# Duygularınıza sahip çıkın! Hayatta sahip olabileceğiniz en güzel şey duygularınızla büyüyüp, duygularınızla ölebilmektir.

# Kalbin içinde iman ve sevgi olduktan sonra korkmayın o kalbi sevin. Bir erkeğin merhameti kalbinde yatar.

# İnsan kaç yaşına gelirse gelsin, içinde ki çocuğu öldürmemeli. İçimizde ki çocuk, saflığı ve iyiliği temsil eder, o ölürse geriye sadece saf kötülük kalır.

Anlamlı Uzun Sözler

# İnsanoğlu mutluluğu hep uzaklarda arar, hâlbuki mutluluk hep ayağının dibindedir, göremez. Bizde olmadığını düşündüğümüz tüm güzel şeyleri, hep uzakta ararız.

# Eğer bir tünele giriyorsanız, karşılaşabileceğiniz sonuçlara hazır olmanız gerekir. Tünelin sonundan size doğru yaklaşan ışık umudun değil bir kamyonun farı olabilir.

# Gülün; dünyadaki en samimi devrimdir gülümsemek. Gülümseyen insanlara gülün, somurtan insanlara gülün, ağlayanlara yaklaşarak tebessüm edin. Bu dünyanın en güzel duygusu içten gelen bir gülümsemeye şahit olmak. Ölüm gerçek, gülün!

# Bilimin ve sanatın olmadığı yerde, ahlaki kavramlar gelişmez ve insanın değeri olmaz.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hem kötü, hem iyi insan yoktur. Ya iyi insansındır ya da kötü. İyiliğin olduğu yerde kötülük, kötülüğün olduğu yerde iyilik yaşayamaz.

# İnsan masum doğar ve büyüdükçe kirlenir, her ortamda farklı maskeler takmaya başlar, kendini korumak veya çıkar elde etmek için. Ama maske ile yaşanan bir hayat ancak sahte ve geçici mutluluklar getirir.

# Sen artık benim en sevdiğim manzara değil, herkesin izleyebileceği bir kıyısın.

# Hissettiğin çoğu şeyi bildiğini sandığın sözcüklerle açıklığa kavuşturamazsın. Genellikle en yakın anlamı taşıyan sözcüğü tercih edersin, ancak aradığın sözcük aslında farklıdır.

Anlamlı Uzun Sözler

# Mükemmel değilim; çillerim var, kollarımda benlerim, yüzümde kırışıklıklar, bacaklarım kalın, ayaklarım büyük ama kalbim temiz. Güzel değilim ama insanım, zengin değilim ama insanım, zayıf ya da ince değilim ama insanım, yüzümdeki lekelerle insanım. Kalbimdeki sevgiyle, dilimdeki güzellikle, kilolarımla ve kalın bacaklarımla insanım. Kadın olmaktan önce ben insanım!

# Yaşamı anlamlı kılan sadece hayatta kalmak değil, başkalarının da hayatlarına dokunmak, onları yaşatmaktır.

# İnsanların ne istediklerini anlayabilmek için, hayallerine bakmak gerekir. Zira hayalleri olmayan insanların ne istedikleri belli değildir.

Anlamlı Uzun Sözler

# Herkes ektiğini biçiyor. Bir yaşam seçiyorsun ve seçtiğin yaşamı bedelini ödüyorsun.

# İnsan aklının alamayacağı kadar tehlikeli oyunlar var bu hayatta. Kimi kolunu, kimi bacağını, kimi gözünü kimi insanlığını kaybediyor.

# Düşünceler adeta birer çiçek gibidir, şafak vakti toplanan çiçekler en uzun süre taze kalanlardır. Çiçeğin dalında güzel olduğunu düşünenlerse, bu dünyada rastlanmayacak kadar saf kalmayı başaranlardır.

# Sana söyleyecek ağır sözlerim var elbet, ama dudaklarım senin kalbin kadar vicdansız değil.

Anlamlı Uzun Sözler

# Bazen her şey üstüne geliyordur, birden fark edersin ki aslında yanlış yolda olan senmişsin.

# Bu hep böyleydi. İyi insanlar yanlış duraklarda bile güzel günler beklerken, kötü insanlar doğru durakta bile kıymet bilmediler.

# Aşk bir kelimeden ibarettir, ta ki ona anlam yükleyen biri gelene kadar.

# Ben düştüğüm her çukurdan kendim çıktım, simdi kimseye eyvallahım yoksa en zor zamanımda elimi tutan olmamasındandır.

Anlamlı Uzun Sözler

# Sana yazdığım satırlardan hiç yorulmadım ama en azından birinden de haberin olsaydı.

# Eski sen olsan ördüğüm bütün duvarları ellerimle yıkardım. Ama yeni sen buna değmezsin.

# İnsanların gerçek yüzlerini göremediğin için kendine kızıyorsun. Ancak onların gerçek yüzleri her zaman yerli yerindedir. Nasıl baktığın ve nasıl gördüğün değil midir bütün olay?

# Bir şeye sahip olmak ne kadar meşakkatli ve zor ise, onu kaybetmek o kadar kolay ve acı vericidir.

Anlamlı Uzun Sözler

# Seni üzmek istemiyorum diyenler, genelde sizi en çok üzenler ve hayatınızın ortasına “bırakıp” gidenlerdir.

# Dünyayı değiştirmek istiyorsan, ilk değişimi kendinden başlatmalısın. Kendini değiştiremeyen kişi, hiçbir şeyi değiştiremez.

# İnsanları anlamak için her gece bir insan daha yaratıyorum kendi başına buyruk ve biraz sığ. Hiç biri dönmüyor yanlışlardan, sonuç hepsi insan görünümlü şeytan.

# Medeniyet egonun gelişimi değil, düşünce ve eğitimin gelişmesi demektir.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hangi ağaç bir diğerini ‘yaprakları eğri’ diye dışlar? Hangi balık bir diğerini “farklı yüzüyor” diye yasaklar? İnsan her şeyi bildiğini düşünüp, kendini asla bilemeyecek tek varlıktır.

# Hayatta ki en büyük ironilerden biri, cahil insanlar garip bir şekilde mutlu iken, bilgili ve sorgulayan insanların ölümüne mutsuz olmasıdır.

# Eğer bir kadın gözleri yerinden çıkacakmışçasına ağlıyorsa, onu ağlatan adamın başına geleceklerin imzası kadının gözyaşları olacaktır.

# Kalbin aynasını gözler olarak kabul eden kişiye sesleniyorum, artık kalbin aynası yok! Kırıp döktüler, gözler de kalpler de kör artık.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hep aynı sen olarak kalacağını mı düşünüyorsun. İnsanların neredeyse tamamı değişir. Çoğunlukla asla dönüşmeyeceklerini söyledikleri şeyin kendisi olurlar.

# Öyle bir insan olmalısın ki, başına ne gelirse gelsin, omurgalı davranmaktan vazgeçmemelisin. Omurgası olmayan bir insanın, tek hücreli canlılardan farkı yoktur.

# Evrendeki en temiz kişi olduğunu savunan insanlar, gerçekte şeytanı bile kandırabilecek kapasiteye sahip olan kişilerdir. Eğer bir insan gerçekten saf ise, bunu dillendirme yoluna gitmez.

# Uzak kalmanın hüznü içime sığmıyor. Ama bana gelmeyen insana gidemiyorum da.

Anlamlı Uzun Sözler

# Bir yol düşüyorsun önce. Ama ne başındasın bu yolun ne de sonunda. Üstünde bile değilsin hatta ama içinden çıkamıyorsun.

# Yaşam dediğimiz şey nasıldır bilir misiniz? Dörtte biri güzel vakit geçirdiğimiz anlar, geri kalanı ise o güzel anları anımsamak.

# Hatasını kabul etmeyen insan kadar kedine zarar veren başka kimse yoktur. Kısacık hayatı, doğru bildiği yanlışları yaşayarak, zaman kaybı ile hatalar ile dolu geçer.

# Eğer bir kişi size “seni asla affetmeyeceğim” diye çıkışıyorsa, bu cümlenin içinde gizli bir “seni asla unutmayacağım” olduğu görülecektir.

Anlamlı Uzun Sözler

# Ne istediğin ile ne yapabileceğin arasındaki farkı ancak kendinden vazgeçtiğinde kapatabilirsin.

# Hayatta çok net bir bilgi vardır kadınlar hakkında. Bir kadının aklındakini yapmasını sadece erteleyebilirsin asla engelleyemezsin.

# Gönlünde sadece kötülüğe yer olan insanın ağzından iyi bir şey çıkmaz. İnsan her zaman elinde ki malzemeyi kullanır.

# Önceleri haklı olduğumu düşündüğümde karşımda ki anlayana kadar anlatırdım, artık yoruldum haklı olduğumu anladığım an susuyorum.

Anlamlı Uzun Sözler

# Yaşadığın yeri cennet yapmaktır önemli olan; yaşadığın yeri cennet yapamıyorsan, kaçtığın her yer cehenneme döner velhasıl kelam.

# Bazı insanlar ne yaşadıklarını, nasıl yaşadıklarını hiçbir zaman anlayamaz. Oysa gerçek anlamda yaşamak istiyorsanız birkaç defa ölmeniz gerekir.

# Bazı durumlarda fazla söz etmeye gerek yoktur. İnsanlar kimliklerini ceplerinde, karakterlerini yüreklerinde taşır. İkisinin de belli bir ağırlığı ve bedeli bulunur.

# Fazlasıyla dürüstsen, yeterince aşık olmuşsan, saf bir sevgiye sahipsen, kendinden başka hiçbir şeyden korkmuyorsan tamamsın demektir. Artık mutsuz olabilmek için hazırsın.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hayatta en kahpe insan, kendisine yapılan iyiliklere karşılık kötülük eden nankör insanlardır.

# Beden güzelliğine verdiğiniz önemi gönül güzelliğine verseydin, gönlü güzel insanları bu kadar üzmez idiniz.

# İnsan beyni her zaman mükemmel bir çiftçi. Durmadan her şeyi ekip biçiyor. Sonunda ise her şeyi anlıyorsun. Anlamak… Anlamak çok tehlikeli bir şey.

# Sevebilen insan için cennet, sade bir mekândan ibaret değildir. Sevdiklerinin yüreğidir.

Anlamlı Uzun Sözler

# Hangi yaşta ölürsek ölelim tamamlanmayan cümlelerimiz olacak. (Ferruhzad)

# Bir insanın nasıl güldüğünden o insanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlayacak kadar iyi bir gözlemci misin? Hiç tanımadığınız insanlar, sizi hiç tanımadığınız mutluluklara götürebilir.

# İnsan bir kere yalnız kalmaya görsün hemen alışıyor yalnızlığa. Yolun sonunda kimseye ihtiyacı olmayan, güçlü ama hissiz bir insana dönüşüyorsunuz.

# Başımıza gelen kötü şeylere kızar ve isyan ederiz. Hâlbuki bu kötü olaylar, savunma mekanizmamızı güçlendirip hayatın zorlukları karşısında kendimizi daha iyi korumamıza neden olur.

Anlamlı Uzun Sözler

# Dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü düşünen insanlar, aslında kibir zehrinin girdabında döndüklerinin farkında değillerdir.

# Ve gün gelir avuç açarak istediğiniz ne varsa ellerinizin içinde bulursunuz. İnanın. İnanmaktan vazgeçmeyin!

# Yaşamak, ölmekten daha zor, öyleyse sizin için ölenleri değil, yaşayanları daha çok sevin.

# Çok tuhaftır; bazı insanlar yağmurun kokusunu ve bilhassa kendisini hissedebiliyorken bazıları sadece ıslanır.

Anlamlı Uzun Sözler

# Seni gösterip. “Bakın! Bu da benim hayattaki tek limanım!” demek istiyorum.

# Üst dudağın gökyüzüm, alt dudağın yeryüzüm olsun. En sevdiğin ad olayım arasında.

# Gitmek istediğim herhangi bir kent yok. Ama nefes almak istediğim yer bu kent de değil.

# Çalışmak sizden 3 büyük şeyi uzaklaştırır. Can sıkıntısını, kötü alışkanlıkları, fakirliği!

# Yüreği parçalamaya tek bir söz yeter, fakat paramparça olan yüreği eski haline getirmeye ne bir özür, ne de bir yaşam yeter.

Anlamlı Uzun Sözler

# Herkes saf ve iyi doğar, önemli olan hayatın tüm kötülüklerine rağmen, iyi olma mücadelesi sergileyebilmektir.

# Yüzümüzün ve gözlerimizin rengi ne olursa olsun gözyaşlarımızın rengi aynıdır

# Başladığın cümleyi sonlandıramaz virgüllerle uğraşırsan, noktayı koyan başkası olur!

# İnsan binlerce yaratılan canlı içerisinde, egosu için öldüren tek varlıktır. İnsan dışında ki tüm canlılar, sadece doğaları gereği hayatta kalabilmek için öldürürler.

# Başka kişilerin sizin hakkınızda ne düşündüklerini niye bu kadar umursuyorsunuz? Ben bunları umursamayarak yaşamımı beş yıl daha uzatmayı başardım.

Anlamlı Uzun Sözler

# Her şeyi açıklığa kavuşturmak mı istiyorsun? Yalnızca bir sözcük bütün her şeyi açıklayacaktır, niye söylemeye cesaretin yok?

# Bazı insanlar yaralandıkları zaman kendilerini iyileştirmek zorundadır. Hiç kimseye yardıma muhtaç olduklarını söyleyemezler, çünkü muhtaçlık bir zincirdir.

# Kendi kafasının içinde yaşayan insanlar için başka biriyle bir ilişkiye başlamak, başka birini yaşamak oldukça zordur. Dünya, insanın kafasında kurduğu kadar büyüktür.

# Ara sıra aynaya bakması gerekir insanın; güzel miyim sorusunu değil insan mıyım sorusunu sormalı.

# Dostlarını kaybetmek istiyorsan, onlarla para alış verişine gir. Bir dostu kaybetmenin en kısa yolu, onunla ticarettir.

# Herkesten önce kendine güvenmeli bir insan. Başkalarına güvenip yola çıkanlar, yarı yolda ışıksız kalırlar.

# Ben o öfkeyle dünyayı oynatırdım ama eve gittim. İşte büyümek diye buna deniyor.

# Başkasının acılarını anlamayan kişiler de empati olmaz, empati sahibi olan kişiler asla başkalarının canını yakmaz.

# Sadakat parayla satın alınabilecek bir erdem değildir. Ancak gerçekten sevebilen insanların, doğal refleksidir.

# Milyarlarca galaksi içinde bulunan, trilyonlarca yıldızın içinde sadece denizde ki kum tanesi kadarsın. Varlığından kâinatın çoğunun haberi yoktu, yokluğundan da olmayacak. O yüzden hayatın tadını çıkarmaya bak.

Anlamlı Uzun Sözler

# Yamuk ağaçtan düz baston çıkarmak öyle kolay değil. Bu yüzden insan ilk önce söylediklerinin arkasında durmalı. Tutamayacağı sözlerle ne başkasını ne kendini kandırmalı.

# Aşkı öğrenmekle vakit kaybetme! Yalnızlığı iyice tanı ve onu öğren. Çünkü hayatının büyük bir kısmında yalnızlığına gereksinim duyacaksın.

# Sevilmeyi beklemek için severseniz, bunun adı ticaret, karşılık beklemeksizin fedakârca severseniz, bunun adı gerçek sevgidir.

# Eğer açlıktan ölmek üzere olan yardıma muhtaç bir hayvana sahip çıkar ve onu beslerseniz size asla saldırmaz. Sizi koruyabilmek için canını ortaya koyar. İnsan ve hayvan arasındaki fark budur.

# Benim olsunlarım vardı, onun olmazları. Benim hadi deyişlerim vardı, onun dur bir sabret deyişleri. Hayat tempomuz farklıydı; ben hayatı hiç zamanım kalmamış gibi panikle yaşardım, o ise sanki sonsuzmuşçasına erteleyerek...

Yorum Gönder

 
Top