z Düğüne Gönderilebilecek Çiçekler | En iyi Hediye Fikirleri

Düğüne Gönderilebilecek Çiçekler

Pek çok kişi bir yakının, arkadaşının, akrabasının ya da herhangi bir tanıdığının özel günü olan düğünlerde kendisine çiçek yollamaktadır. Bu çiçekler kişinin düğünü için kendisini tebrik ettiğinizi ve evliliğini kutladığınızı ifade eder. Bu anlamda özel günlerde kişiler birbirine hediye almakta ve bu hediyeler arasında genel olarak çiçekler çok sık tercih edilmektedir. Düğün alanlarında gördüğümüz gibi pek çok çiçek evlilik kutlamalarında kendisine yer edinmiştir. Bu anlamda belli başlı çiçekler düğüne gönderilebilmesi açısından en sık tercih edilen seçenekler arasındaki yerini almıştır. Denk geldiğiniz düğünlerde dikkat ederseniz çiçeklerin daha gösterişli ve büyük olduğuna şahit olacaksınız. Kişiler genel olarak gidemediği düğünlerde kendisinin iyi dileklerini karşıdakine iletmek için bu tarz hediyeler alırlar. Bu da karşıdaki kişinin özel gününde onu hatırladığına ve yanında olmasa bile kendisinin mutlu gününe eşlik ettiğini ifade eder.

düğüne gönderilebilecek çiçekler

Kişinin dünya evine girdiği için duyduğu mutluluğu çiçek alarak ifade etmek isteyenler bu konuda farklı seçeneklere sahiptir. Çiçek konusunda etrafta birçok farklı çeşit olduğu gibi düğüne gönderilen çiçekler arasında da model ve renk açısından ayrım vardır. Bazı çiçekler daha büyük ve gösterişli olmasıyla beraber bazıları daha sade ve küçüktür. Bu çiçeği yollayan kişinin tercihiyle alakalı bir durumdur ve kişiden kişiye değişir. Bazı çiçekler tek renkten oluşurken bazıları birden fazla renkteki çiçeği bir bütün halinde karşıdakine yollamayı tercih eder. Bu da yine kişilerin kendi zevkiyle alakalı bir durum olup konuyla ilgili herhangi bir kural söz konusu olmamıştır. Kişiler bu konuda farklı ve düz renkteki çiçekleri başkasına hediye ederek kişinin mutlu olmasına destek olurlar. Düğüne yollanan çiçekler karşıdakini düşündüğünüze ve ona değer verdiğinize işaret etmektedir. Bu da evlenen kişiyi ve onun yakınlarını mutlu eden ince bir davranış olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Düğüne Gönderilebilecek Çiçekler

Sizi temsil edecek olan çiçeğin güzel olması önemli bir konudur çünkü gidemediğiniz düğünlerde sizin yerinize çiçeğiniz yer alacaktır. Bu sebeple çiçeğin modeli ve rengi oldukça önem verilmesi gereken bir konudur. Genel olarak çelenklerin yer aldığı düğünlerde cam vazoda bulunan ya da şık bir buketten oluşmuş çiçekler de bulunabilmektedir. Çiçek seçimi yaparken düğünün nasıl olacağı hakkında bilgi sahibi olmanız önemli bir konudur çünkü çiçeğin konseptle alakalı olması daha hoş bir hediye olur. Hangi çiçeğin yollanacağı konusunda düğünün yapıldığı mekan da çok önemlidir. Örneğin düğün bir salonda gerçekleşiyorsa bu salona uygun bir çiçek yollamanız akıllıca olacaktır. Beyaz zambaklar bu konuda tercih edilebilecek çeşitler arasında kendisine yer edinmiştir. Şık ve zarif bir düğün salonunda beyaz zambaklardan oluşmuş bir buketin varlığı dekorasyonla bütünleşecektir. Ortamın havası ve konseptiyle uyumlu olan bu çiçek türü çiçek aldığınız kişiyi de kesinlikle memnun edebilecektir.


Düğün için uygun çiçekler

düğüne gönderilebilecek çiçekler

Orkideler düğün tarzı günlerde en sık tercih edilen zarif görünümlü çiçekler arasında yer almaktadır. Beyaz bir orkide bu günlerde oldukça sık tercih edilmekte ve risksiz bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer düğün yine bir salon içerisindeyse  bu şıklığı orkideyle tamamlamanız mümkündür. Aynı şekilde beyaz renkli olan zambak da oldukça uyumlu bir tercih olacaktır. Zambaklarınızı beyaz ya da pembe renginde tercih ederseniz samimi bir hediye olmasına destek olursunuz. Eğer gül seviyorsanız ve gül almak istiyorsanız yine tamamı kırmızı olmayan ve aralarına beyaz serpiştirilmiş güller tercih edebilirsiniz. Düğünlerde beyaz rengi hakim olduğu için sizin de hediye aldığınız çiçekte beyaz rengi seçmeniz daha doğru bir tercih olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak çiçeklerin tamamının beyaz olması zorunlu değildir bu yüzden aralarda farklı renkleri de kullanmanızda bir sakınca yoktur.

 düğüne gönderilebilecek çiçekler

Düğün bir nikah ve sade bir şekilde gerçekleşecekse burada çelenk yollamanız ve daha çok ayakta duran çiçekleri tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Bu yüzden çiçek seçiminde ortamın nitelikleri ve düğünün hangi konseptte gerçekleşeceği son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkacaktır. Eğer düğün zariflikten ziyade daha süslü bir konsepte sahipse siz de cıvıl cıvıl bir çiçek yollayabilirsiniz. Ancak daha sade ve gösterişten uzak bir şekilde düğün gerçekleşiyorsa siz de asil bir görünüm olması açısından çiçek tercihinizi bu yönde kullanmalısınız.

Düğüne Gönderilebilecek Çiçekler

Yorum Gönder

 
Top