z Sevgiliye El Yapımı Çikolata Kaplı Badem | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiliye Hediye Fikirleri
Erkek sevgilinize sevgililer günü hediyesi olarak el yapımı ve aynı zamanda da oldukça lezzeti bir hediye hazırlamaya var mısınız? Üzeri çikolata kaplı bademlerden oluşan son derece lezzetli atıştırmalıklar, erkek sevgilinizin asla hayır diyemeyeceği çok özel bir lezzet! Yapımı ve hazırlanması son derece pratik olan El Emeği Çikolata Kaplı Bademler, sevgilinize evde kendinizin hazırlayıp verebileceği en güzel hediye seçeneklerinden biri! Hem erkeklerin, hem de bayanların çok beğeneceği Kavanoz içerisinde Çikolata Kaplı Bademleri isterseniz fındıkla da yapabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış. 

Bir kadının kalbine uzanan yolun her ne kadar dikenli güllerle bezeli olduğu iddia edilse de, bir erkeğin kalbine giden yolun da kesinlikle midesinden geçtiği söylenebilir. Erkeğe alınabilecek hediyeler içerisinde yiyecek ve içeceklere apayrı bir parantez açmak gerekiyor. Eğer bir erkeği mutlu etmeyi, O'na sürprizler yapmayı kafanıza koyduysanız, kesinlikle kekler, tatlılar, çikolatalar, kuru yemişler üzerine ihtisas yapın derim. Çünkü erkeklerin büyük bir çoğunluğu kendilerini yemek yerken daha mutlu, daha özel ve daha romantik hissediyor. Şimdi dönelim asıl konumuza. Bir önceki yazımızda sizlere Sevgiliye Dondurmalı Çikolata Sürpriz hediyesinden bahsetmiştik. Bu yazımızda da yine hazırlanması oldukça keyifli ve sevgilinizi damağında bayram keyfi yaşatacak çok özel bir tatla karşınızdayız. Şimdi eğer hazırsanız, buyurun sizi şöyle mutfağa alalım:) Hadi bakalım artık daha az konuşup, sözü maharetli ellere bırakalım.

Sevgilinize Çikolata Kaplı Badem Kavanozu hazırlamak için Gerekli Malzemeler;


Sevgiliye evde yapılabilecek sürprizler
  • 1 Su Bardağının tamamı veya 3/4'ü kadar Badem. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu özel lezzeti dilerseniz Fındık ile de hazırlayabilirsiniz. Bu tamamen sevgilinizin damak lezzetine bağlı.
  • 230 gr. Bitter Çikolata
  • 50 Gram Margarin
  • İsteğe bağlı olarak 1/3 Fincan Kakao Tozu, Hindistan cevizi veya Kahve

El Yapımı Çikolata Kaplı Badem Hazırlanışı


Evde Çikolata Kaplı Badem Yapımı
1.Adım: Malzemelerinizi temin ettikten sonra şimdi adım adım ilerleyelim. Çikolatalı Badem Yapımı için bitter çikolata ve margarini bir tava veya tencereye alıp, benmari usulü eritin. Benmari usulu nedir diye merak edenler ya da bilmeyenler için hemen belirtelim; dışında sıcak su bulunan bir tava. 230 gr. Bitter çikolataları ufak parçalar şeklinde kırıp, kısık ateşteki içi margarinli tencere/tava içerisine boşaltın ve karıştırın. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey; çikolatayı yakmamaya özen göstermek. Tencere içerisindeki çikolatayı, ahşap veya plastik bir yemek kaşığı ile yavaş yavaş karıştırın. 

Sevgiliye tatlı sürprizler
2. Adım: Kısık ateşte erimiş bitter çikolata içerisine bademleri boşaltın ve karıştırmaya devam edin. Bademlerin üzerine tamamen çikolata ile kaplandıktan sonra ocağın ateşini söndürün ve bu lezzetli karşımı soğumaya bırakın! Soğuma işlemini hızlandırmak için tabağınızı buzdolabına koyabilirsiniz.

Sevgiliye tatlı sürprizler
3. Adım: Buzdolabında soğuyan çikolata kaplı bademleri alüminyum folyo üzerine yayın ve üzerine zevkinize göre ister Türk Kahvesi, ister renkli şekerlemeler, isterseniz de Hindistan Cevizi dökebilirsiniz.

Sevgiliye sürprizler
4. Adım: Şimdi ise hazırladığınız bu muhteşem lezzetin şık bir hediyeye dönüştürülme zamanı! Bunun için güzel ve gösterişli boş bir kavanoz kullanabilirsiniz. Erkek sevgilinize kavanoz içerisinde çikolata kaplı badem drajeler armağan ederek hem ne kadar hünerli bir sevgili olduğunuzu gösterecek, hem de damağında lezzet cümbüşü yaşamasına neden olacaksınız. Afiyet Olsun.
Erkeğe ne hediye alınır

Yorum Gönder

 
Top