z El Yapımı Sallama Poşet Çay | En iyi Hediye Fikirleri

Ev yapımı çay
Çayınızı nasıl almak istersiniz? Eğer çay içmeyi seviyorsanız bu yazımız tam da size göre. Neden derseniz, sizlere bu yazımızda istediğiniz bitki çayı ile evde kendi kendinize hazırlayabileceğimiz sallama poşet çay yapımını anlatacağız! İsterseniz ucuna romantik mesajlarınızı da iliştirebileceğiniz sallama poşet çaylarla annenize, babanıza, sevgilinize, eşinize romantik sürprizler yapabilirsiniz. El yapımı sallama bitki poşet çaylarınızı ister seyahatlerinizde çantanızda taşıyın, ister sabah kahvaltısında eşinize küçük romantik sürprizler için hazırlayın, isterseniz sevgilinize hediye olarak verin! En sevdiğiniz çaylarla hazırlayabileceğeğiniz ev yapımı poşet sallama çay işte karşınızda.

Sallama Poşet Çay İçin Nelere İhtiyacınız Olacak?
  • Küçük kase
  • Beyaz Kahve filtre Kağıdı
  • Limon veya portakal kabukları
  • Çeşitli baharatlar veya kuru otlar
  • Makas
  • Zımba
  • Pamuk dizesi
  • Kağıt ve kalem
Poşet Çay Yapımı
İstediğiniz bitki çaylarıyla kendi aromanızı hazırlayabilirsiniz! Mesela limonlu, ada çayı, papatya, siyah veya yeşil çay karışımları! İster tek çay türü ile isterseniz sevdiğiniz çaylarla çeşitli çay kombinasyonları oluşturabilirsiniz. En sevdiğiniz çay konbinasyonlarını küçük bir kaseye doldurup iyice karıştırın. Çayınıza hoş bir aroma kokusu ya da özel lezzetler katmak içinse ince rendelenmiş portakal veya limon kabuğu kullanabilirsiniz. Tercih edenler için bir tutam tarçın ya da karanfil de kullanılabilir. Kahve filitre kağıdını resimde gördüğünüz gibi ikiye katlayın.
el yapımı poşet çay
Filitre içine bir çay kaşığı hazırladığınız karışımdan koyun! Ardından düz bir zemin üzerine koyarak poşet çayın açık tarafını katlayarak kapatın! 
Sallama Çay
Şimdi kağıdın merkezine doğru üst köşelerini katlayın, Daha sonra ise açık olan bölümlerini zımba ile kilitleyin! Bardağın içerisine metal zımbanın temas etmesini istemiyorsanız ince bir dikiş ipliğiyle de dikmeyi tercih edebilirsiniz.
Sallama Çay ev Yapımı
Şimdi de işin en eğlenceli tarafına geldi! Size özel bir çay markası oluşturmak ister misiniz? Mesela sallama poşet çayın ucuna kalpli kağıtlar üzerine kendi el yazınızla markanızı yazabilirsiniz:) Ya da sevdikleriniz için sevimli notlarınızı yazabilirsiniz. Bunun için sallama poşet çay üzerine kalpli mesaj kağıtlarını iple tutturmanız gerekiyor. 
adım adım sallama çay yapımı

Yorum Gönder

  1. Kahve filtre kağıdı ve zımba çok akıllıca olmuş, hangi zeki şahsın fikriydi acaba!!

    YanıtlaSil

 
Top