z El Yapımı Kokulu Banyo Bombası | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı Banyo kokusu
Yorucu geçen bir günün sonrasında şöyle bol köpüklü ve mis gibi kokular eşliğinde rahatlatıcı bir sıcak banyo, vücudumuzu ve zihnimizi dinlendirmek için galiba yapılabilecek en güzel şey. Çünkü günün biriktirdiği tüm stresi ve ağırlığı ancak köpüklü bir banyo sonrasında üzerimizden atabiliriz. Hele bir de nostaljik Türkan Şoray - Kadir İnanır ya da Tarık akan - Gülşen Bubikoğlu aşk filmlerini izlerken kanepe üzerinde uykuya dalmak; işte bu inanılmaz rahatlatıcı oluyor:) Özellikle de soğuk kış aylarında açıkçası bu, benim benim de en çok tercih ettiğim şeylerden biri. Eğer Siz de kış mevsiminde vücudunuzu ısıtmak için bol bol sıcak duş veya banyo yapıyorsanız, işte karşınızda küvet keyfinizi ikiye katlayacak, mis kokulu el yapımı banyo koku bombaları! Evinizde dilediğiniz esanslar ya da en sevdiğiniz kokularla hazırlayabileceğiniz el yapımı koku bombaları ile banyo saatleriniz kesinlikle çok daha eğlenceli ve keyifli geçecek! Lavanta, papatya, karanfil, leylak, gül veya Siz nasıl olmasını istiyorsanız istediğiniz kokularla hazırlayacağınız koku bombalarıyla, kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Ayrıca el yapımı koku bombaları, sevdiklerinize de verebileceğiniz en güzel hediyelerden biri olacaktır. Üzerini kurdele ile bağlayarak alımlı bir kavanoz içerisinde şık bir şekilde sunumla tamamlayabileceğiniz el yapımı küvet bombaları işte bu yazımızın konusu. Koku bombalarının yapımı için gerekli olan malzemeler ise, öyle aman aman paralar ödemeniz gereken şeyler değil. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz El Yapımı Banyo kokuları, özellikle sevgililer günü hediyesi olarak kız arkadaşına el yapımı hediye düşünenlerin de tercih edebileceği güzel bir armağan seçeneği. İşte karşınızda adım adım resimleriyle anlattığımız güzel kokulu el yapımı banyo koku bombaları.
banyo koku bombası
Mis gibi kokan güzel bir banyo ve koku bombası yapmak için sabırsızlandığınızı tahmin edebiliyorum. Bu proje için gerekli malzemeler aşağıda listelenmiştir. Ancak tariflere sadık kalmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz oranlarda az veya fazla kokulu karışımlar hazırlayabilirsiniz. 

GEREKLİ MALZEMELER
  • Cam kase 
  • Karbonat veya mısır nişastası
  • Sitrik asit (limon tuzu)
  • Parfüm yağı (Kuru lavantayı tavsiye ediyorum.)
  • Nemlendirici Sprey
  • Renklendirici
  • Pipetler 
  • Bir miktar Su
  • Mini muffin kalıp tava 
  • Balmumu kağıt 
  • Etiket Kağıdı ve Asetat ambalaj kutuları
evde banyo için koku bombası nasıl yapılır
Cam kase içerisine yarım ölçek (Resimde görüldüğü şekilde) sitrik asit ve kasenin 4/1'i oranında kabartma tozu ekleyip iyice karıştırıyoruz. (Bu karışım oranları buz kalıbı içerisine tam 12 adet koku bombası yapar) Bu sayıyı arttırmak mesela 2 katına çıkartmak için; basit bir matematik hesabı yapacak olursak; limon tuzu ve karbonat karışım oranlarını da 2 katına çıkartmak gerekiyor:)
resimli banyo koku bombası tarifi
Şimdi kase içerisine miktarına kendinizin karar vereceği ölçekte koku yağı ekleyip sitrik asit, karbonatla birlikte güzelce çırpıyoruz. 
el yapımı koku bombası
Şimdi kasedeki karışım içerisine bir miktar renklendirici ekleyin.
El Yapımı Kokulu Banyo Bombası

el yapımı koku
Kase içerisindeki karışım üzerine bir miktar nemlendirici sprey sıkıyoruz.  Ardından yine harcımızı iyice karıştırıyoruz. 
koku bombası banyo için
Daha sonra ise tüm karışımı buz kaseler içerisine koyuyoruz ve birbirini tam anlamıyla tutması için sert bir şekilde itip bastırıyoruz.
el yapımı banyo kokusu
Buz kalıbı içerisine yerleştirdiğimiz Koku bombalarını 10 -15 dakika kadar kuruması için bekletiyoruz. 
resimli el yapımı hediyeler
Kuruduğundan iyice emin olduktan sonra, buz kalıbını ters çevirerek ve üzerine hafifçe vurarak bal mumu kağıdı üzerine yerleştiriyoruz.  
evde koku bombası nasıl yapılır
Ve şimdi de yaratıcılığınızı kullanma zamanı! El yapımı koku bombalarını farklı bir şekilde yani daha etkileyici ve şık kılmak için istediğiniz tarzda süsleyebilirsiniz. Örneğin bu çalışmada lavanta tomurcukları kullanıldı. Yine boş bir 
el yapımı sabun
Yine aynı mantık ve aynı karışım oranlarıyla hazırlanan koku bombalarının üzeri Lavanta tomurcuklarıyla süslendi.
el yapımı banyo koku bombası
Ve işte karşınızda, mis gibi kokan süper sevili el yapımı koku bombalarınız:)
el yapımı hediyeler
Hazırladığınız koku ürünlerini sevdiklerinize hediye etmek için, şık şekilde sunmaya özen gösterin! Asetat şeklinde şeffaf kutular ideal! Dilerseniz Siz de bu tarz hediye kutuları içerisinde koku bombalarını sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top