z Pastel Boyadan Kalp Süs Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

El yapımı kalp süsler
Resimde gördüğünüz rengarenk pastel kalpler ilginizi çektiyse ve nasıl yapıldığını merak ettiyseniz, yazımızı okumaya devam edin. El yapımı hediye anlatımlarımız tam gaz devam ediyor. Bugün sizler için resimde gördüğünüz rengârenk kalplerin nasıl yapıldığını anlatacağız. Tabi her zamanki gibi anlatımımız adım adım ve resimler eşliğinde olacak. Öncelikle evde yapacağımız bu ürün ne işimize yarayacak ve hazırlayacağımız bu üründen hediye olur mu? Diye haklı sorular soranlar için iki farklı cevap hazırladık. İlk cevabımız; daha çok sitemizde sevgililere yönelik el yapımı hediyeler olduğumuzu biliyorsunuz ve önceliği ilk olarak sevgililere vereceğiz:) El yapımı bu ürünün hediye olarak sevgilinizin ne işine yarayacağını minik bir örnekle anlatalım. Mesela sevgilinizin evinde veya çalıştığı iş yerinde, çalışma masasının üzerinde, şık bir vazo ya da kâse içinde, rengârenk pastel kalplerin ne kadar etkileyici göründüğünü hayal edin. Nasıl? Sizce de iyi görünmüyorlar mı? İş yerleri için kesinlikle oldukça etkileyici bir aksesuar olur. Başka örneklerde sunabiliriz ancak bu örnek bile bizce sevgiliye bir kase rengârenk pastel kalplerden yapmak için yeterli olmuştur diye düşünüyoruz. İkinci cevabımız da ailelere yönelik olacak şöyle ki; Ürünün ham maddesi pastel boya olunca, en başta kimin dikkatini çeker? Tabi ki de çocukların! İçinde boya kelimesi geçen her şeyi çocuklar çok sever. Bu sebeple çocuklarına sürpriz yapmayı seven anneler, işte çocuğunuza harika bir sürpriz yapma fırsatı! Şirin yavrularınız için rengârenk pastel kalpli boyalardan yapmak istemez misiniz?
el yapımı pastel kalpler
Resimlerimiz rengarenk olunca bazı çocuk ziyaretçilerimizin bu konu dikkatlerini çekmiş olabilir. Bu sebeple onlara küçük bir uyarımız olacak. Sevgili çocuklar! Lütfen büyükleriniz evde yokken, tek başınıza Kalpli pastel boya yapmayı denemeyin! Kendinize ve evinize zarar verebilirsiniz. Böyle bir durumun yaşanmasını istemeyiz. Uyarımızı dikkate aldığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Her zamanki gibi önce malzemelerimizi listeleyelim. 
  • 1.her renk pastel boya 
  • 2 Mikrodakga fırın 
  • 3 silikon kalp kalıp 
  • 3 Bıçak 
  • 4 kesme tahtası
  • 5 Kağıt havlu
Çocuk olan evde mutlaka sayısız pastel boyalar mevcuttur. Çocukların bu boyaları bitene kadar kullanma alışkanlıkları olmadığı için, kalem kutularının içinde irili ufaklı sayısız pastel boya parçaları bulunur. Artık bu küçük pastel boyacıkları değerlendirme zamanı geldi.
pastel boyadan el yapımı ne hediye yapılabilir
Pastel boyaların renklerini harmanlayacağımız için renklerin biribiryle uyum içinde olmasına özen gösterilmelidir. Mesela sarıyla turuncu veya yeşille mavi gibi yani seçtiğiniz renkle onun bir ton koyusunu yada açığını karıştırmanızı tavsiye ederiz. Tabi herkesin zevki faklı. Siz isterseniz bu kalpleri tek renkte yapabileceğiniz gibi zıt renkleri de harmanlayabilirisiniz.
el yapımı hediyeler
Pastel boyaları kesme tahtası üzerinde küçük küçük dilimlere ayırıyoruz.
pastel boya ile romantik hediye
Doğradığınız pastel boyaları Kalp biçiminde kalıbın içine dökün. Birbirine karışmamasına dikkat edin.
rengarenk pastel boya süsleri
Mikro dalga fırın içine yerleştirmeden önce herhangi bir dökülme riskine karşın silikon kalp kalımının altına kağıt havlu sermeyi unutmayın. Lütfen buraya dikkat. 2 dakika arayla ortalama 4 defa ısıtın. Her mikro dalga fırının sıcaklık derecesi farklı olacağı için iki dakikada bir pastel boyalarının eriyip erimediğini kontrol edin.
kalp pastel
Erime işlemi tamamlanınca pastel boya sıvı bir hal aldı. Şimdi bu boyaların kurumasını bekleyin...
pastel boya ile hediye yapmak
Ve işte sonuç. Nasıl sizce de harika görünmüyorlar mı? Bunlardan bir sürü yapıp evinizde mesela orta sehpalar üzerinde harika bir görüntü oluşturabilir. Çocuklu evlerde açık şekilde sergilenmesini tavsiye etmiyoruz. Salonun her yerinin pastel boya ile boyanmasını kimse istemez! Çocukların olduğu mekanlarda, Daha çok kapalı şeffaf objeler içinde sergilenmesi şık olur.
renkli pastel boya kalpleri
Bir sonraki el yapımı hediye anlatımında daha görüşmek dileğiyle hoş çakalın. 

Yorum Gönder

 
Top