z Narenciye Desenli El Bezi Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

anneye el yapımı havluHazır anneler günü de yaklaşıyorken, biz de bu sebeple özellikle anneler günü için düşünülebilecek ve evde kolaylıkla yapabileceğiniz el yapımı anneler günü hediyelerine ağırlık vermeye başladık! Özellikle biraz sonra ayrıntılarını ve nasıl yapıldığını göreceğiniz bu sevimli armağanla, annenize harika bir anneler günü hediyesi verebilirsiniz! Çünkü bu günkü el yapımı ürünler hazırlama köşemizde çok hızlı ve kolay biçimde el bezleri, havlular, hatta diğer kumaşlarınızın da limon, portakal gibi narenciye meyveleri kullanarak rengârenk nasıl boyayabileceğinizi anlatacağız. Mutfakta bayanların sıklıkla kullandıkları bu kumaşlar artık daha renkli ve etkileyici görünecekler. İkiye böldüğünüz limon ve portakalların kumaşlarınız üzerinde nasıl harika desenler oluşturduğunu görünce bayılacaksınız. Capcanlı ve fresh bir görünüme kavuşacak olan narenciye desenli havlu-el bezlerini hazırlarken eminiz ki siz de acayip derecede keyif alacaksınız! Hatta bu noktada size harika bir teklifim olacak! Boyama aşaması işin en eğlenceli kısmı olduğu için, bu noktada çocuklarınızı da bu eğlenceli işe dahil edebilirsiniz. Eh, ev birazcık batacak ama böylesi bir keyfe fazlasıyla değecektir:) Hazırsanız bu harika kumaş süslemelerinin nasıl yapıldığını yazmaya başlayalım.

Bu proje için gereken malzemeler
  • Kumaş boyası
  • Havlu veya istediğiniz kumaş
  • Fırça
  • Portakal veya limon
el yapımı havlu
El yapımı ürünleri yaparken öncelikle çalışmayı yapacağımız ortamı kirletememek ve zarar vermemek için gerekli tedbirleri önceden almayı alışkanlık haline getirmek gerekir. İş bittikten sonra üzerinize veya evinizin istemediğiniz bir yerine değmiş herhangi bir boya lekesi sinir bozucu olabilir. Bu sebeple işe koyulmadan önce zarar geldiğinde üzülmeyeceğiniz herhangi bir kıyafet ve üzerinde çalışma yapabileceğiniz uygun bir zemin hazırlamanızı tavsiye deriz. Bu küçük uyarımızdan hemen sonra devam edelim.
Annelere el yapımı havlu
Ortadan ikiye böldüğünüz limon veya portakal parçasının her yerine istediğiniz renk kumaş boyasını fırça yardımıyla iyice sürün.
Narenciye Desenli El Bezi Yapımı
İyice boyayı yedirdikten sonra kumaş üzerine çok fazla bastırmadan uygulayın. Birkaç saniye sonra kaldırabilirsiniz. Aynı renk boya ile kumaşın farklı alanlarına da uygulama yapacaksanız çalışmanızı yaptığınız ilk renk kesik limon parçası ile işiniz bitene kadar kullanın. Sonrasında diğer renk limon parçasına geçebilirisiniz. Renklerin kumaş üzerindeki dağılımını belirli bir simetriye göre yapabilir veya gelişi güzel boyayabilirsiniz. Tercih size kalmış.
İşte sonuç… Bu şekilde dilediğiniz uzunlukta kumaşı rengârenk boyayabilirisiniz. İsterseniz Mutfağınızda kullandığınız perdeyi de bu tarz yapabilir ve mutfağınıza harika bir hava katabilirisiniz. Birde size küçük bir tüyo daha verelim. Önümüzde özel günler içinde “Anneler günü” yaklaşıyor. Annelerde bu tarz hediyelere bayılırlar. İsterseniz onlara mesela kaliteli bir havlu kumaş üzerine bu şekilde bir uygulama yaparak hediye verebilirsiniz. Sizce de harika olmaz mı?. Anneler el yapımı hediyelere bayılırlar. Bizden söylemesi. Hadi bakalım...
anneler gününe özel hediyeler

Yorum Gönder

 
Top