z Çocuklar İçin El Yapımı Sevimli Tabaklar | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Kahvaltı Tabakları
Kendin Yap Hediyeler köşemizde bugünün kahramanı çocuklarımız! Çocuklarınıza sağlıklı beslenmeyi ve kahvaltıyı yapmayı daha çok sevdirecek olan şirin tasarımlı el yapımı tabaklar işte bu yazımızda sizlerle. Elle çizilerek hazırlanacak olan sevimli yemek tabakları ile siz de çocuklarınıza harika sürprizler yapabilirsiniz. Dilediğiniz figürler, istediğiniz şekillerle tamamen hayal gücünüzü kullanarak hazırlayacağınız sevimli yemek tabakları, aynı zamanda ev hediyesi olarak da sevdiklerinize armağan edebileceğiniz harika şeyler. Sebze yemeklerinizin sunumunu şahane bir şekilde çocuklarınıza yapabileceğiniz Çocuklar İçin El Yapımı Sevimli Tabakların yapımı da oldukça kolay. Çizim yeteneğinizin olmadığını düşünüyorsanız, tabak üzerine aydınger kağıdı kullanarak kopyalama yoluyla da tasarım yapabilirsiniz. Dediğimiz gibi tasarımlarınızda hayal gücünüzü olabildiğince serbest bırakın! Ancak çocuklar için kahvaltı tabağı tasarlayacaksanız, daha şirin ve renkli ve sempatik figürler tasarlamaya özen gösterin. Mesela; çizgi film karakterlerini, sevimli hayvan figürlerini, robotlar, animasyon karakterlerini tabak tasarımlarınıza taşıyabilirsiniz.

Bu Proje İçin Gerekli Malzemeler
  • Beyaz Seramik Tabak 
  • Edding Marka Porselen Kalemi
  • Fırın 
  • Kağıt ve kalem

porselen tabak süsleme
1. Adım: Nasıl Bir Şey Tasarlayacağınızı Düşünün!

Öncelikle tabak üzerinde nasıl bir şekil, figür tasarlayacağınızı biraz düşünün! Düşündüğünüz figürü tabak üzerinde nasıl çizebileceğinizi gözden geçirin. Çizim konusunda kendinizi zayıf buluyorsanız, dairesel, kare veya üçgen gibi hemen hemen herkesin üstesinden kolaylıkla gelebileceği figürlerle çalışın. Mesela örrnek tabak modeli üzerinde karesel tasarımların olduğu bir robot resmi var! Siz de isterseniz bu örnekten hareketler çocuğunuz için hazırlayacağınız kahvaltı tabağına bu figürü yansıtabilirsiniz. Tabak üzerinde çizim yapmadan evvel A4 kağıdı üzerinde eskizler yapın!

çocuklar için tabak süsleme
Adım 2: Çizeceğiniz Resmi Tabak Üzerine Doğru Konumlandırın!  

Porselen kalemi ile çalışmak kurşun kalemle çalışmaya benzemez:) Çünkü hatalı çizim yaptığınızda seramik bir tabağınızı heba edebilirsiniz. Bu yüzden de çizim yapmaya başlamadan evvel çizeceğiniz figürün tabak içerisinde (merkezine) nasıl duracağını hesaplayın! Örneğin robot resmi çizecekseniz, gözlerden başlamanız çok daha isabetli olacaktır. Çocuklar için yapacağınız tabak tasarımlarında sanat eseri ortaya çıkartmayı kesinlikle hedeflemeyin! Ne kadar sade ve basit olursa, o kadar sevimli olacağını düşünüyorum. Bu yüzden de çiziminizi basit tutmaya çalışın! Bu arada bu eğlenceli ve sevimli aktiviteye çocuklarınızı da dahil edebilirsiniz. 
çocuklara özel tabak yapımı
Adım 3: Çiziminize Eğlenceli Detaylar Ekleyin

Tabak üzerinde servis edeceğiniz sebze veya meyveler için, sevimli robot figürü üzerinde çeşitli detaylar eklemek sunumu oldukça eğlenceli hale getirecektir. Bu yüzden de yaratıcılığınızı kullanma zamanı! Kaba taslak sevimli figürünüz ortaya çıktıktan sonra, gölgelendirme, boyut katma gibi detaylandırma işlemine başlayın! Örneğin robotun kare şeklindeki dişleri veya eklem yerlerindeki vida şekilleri gibi.
el yapımı tabaklar
Adım 5: Fırınlama Adımı

Bu arada hazır yeri gelmişken şüphe duyanlar için, Edding Marka Porselen Kaleminin sağlık açısından herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını söylemeliyim. 5. adımda tasarladığınız tabağı fırınlamamız gerekiyor. Üzerine şekil çizerek hazırladığınız çocuk servis tabağında mükemmel bir sonuç almak için, 160 derece fırında 25 dakika pişirmeniz gerekiyor. Bu şekilde Çocuklar İçin El Yapımı Sevimli Tabağını fırınlayarak bulaşık makinesinde yıkamaya uygun hale getirebilirsiniz. Fırınlama süresi bittikten sonra, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
tabak üzerine resim çizme
Adım 6: Yiyeceklerle Tabağınızı Süsleyin 

Fırınlanmış tabaklarla ilgili olarak sağlık açısından hiçbir endişeniz olmasın! Artık el yapımı tabağınız servise hazır. Meyve, sebze, peynir, zeytin gibi sağlıklı yiyeceklerle artık tabağınızı süsleyebilirsiniz. Yaparken çok eğlenip keyif alacağınızı düşündüğüm El Yapımı Sevimli Servis Tabağını çocuklarınızın da çok seveceğine inanıyorum.
tabak üzerine şekil çizme
Hayal gücünüzü kullanarak sınırsız olasılıkta tasarımlar yapabilirsiniz. Yukarıda görmüş olduğunuz tabakta Dünyamız, yıldızlar ve uydu tasarımı bulunuyor. Tabağın içerisinde ise, portakal ve havuçlar var. Nasıl son derece şirin öyle değil mi?
şirin tabak tasarımları

Yorum Gönder

 
Top