z DIY & El Yapımı Şık Mücevher Kutusu | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı mücevher kutusu
Eminim ki, yukarıda yer alan şık mücevher kutusunu görünce "keşke benim de olsa" düşüncesi kafanızdan geçmiştir. Hiç merak etmeyin, birazcık zaman ayırdıktan sonra (yapımı için öngörülen süre, yaklaşık 1 saat kadar....) sizin de böylesine şık bir mücevher kutunuz olabilir. Bu yazımızda sizlere pratik bir şekilde mermer kağıdı kaplaması ile hazırlayabileceğiniz şahane bir DIY projeden bahsedeceğiz. Ucuz şekilde (yaklaşık 15-20 TL) gerekli malzemeleri kolaylıkla temin edebileceğiniz El Yapımı Şık Mücevher Kutusunu sevdiğiniz bayanlara da hediye edebilirsiniz. Yüzükler, alyanslar, kolyeler, bileklik veya diğer takılar, bayanların dünyasında şıklık katan pahalı aksesuarlar olmalarının da ötesinde, erkeklerin pek de anlayamadıkları özel anlamlar da taşırlar. Mesela bir bayanın boynunda gördüğünüz ve size çok sıradanmış gibi gelen kolye, o bayan için uğur/şans kolyesi pek ala olabilir. Ya da küpe kullanan bir bayan için o küpe, anne yadigarı özel bir hatıra sayılabilir! Gerek giyim kuşama yakıştırmak; gerekse de kendini öyle özel hissettiğini düşündüğü için, bayanların genelinin çok sayıda ve kendine özel bir mücevher koleksiyonları olur. Takıların ve aksesuarların sayısı bol olunca, haliyle bayanlar için bunları içerisinde saklayacabilecekleri mücevher kutuları da özel bir ihtiyaç haline gelir. Sizin de artık kutu gerektiren çok sayıda süs aksesuarlarınız varsa, işte bu yazı tam da sizin için hazırlandı. Eğer siz de mücevherlerinizi veya takılarınızı saklamak için zarif bir kutum olsun diyorsanız, bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz. Mermer ve ahşap dokulu kaplama kağıtları kullanarak hazırlayabileceğiniz El Yapımı Şık Mücevher Kutusunu dilediğiniz renklerde ve zevklerinize göre tasarlayabilirsiniz. İşte karşınızda adım adım Mücevher Kutusunu yapımı...

İhtiyacınız olacak şeyler

  • Kapaklı boş bir Karton Kutu
  • Kırmızı, sarı, mavi ve beyaz renk akrilik boya 
  • Resim Fırçası
  • Cam veya plastik tabak
  • Mermer kaplama kağıdı
  • cetvel
  • Kalem 
  • Makas
  • Tutkal

Adım 1: Kutu Kapağını Hazırlamak ve Boyamak

adım adım mücevher kutusu yapımı
Boş bir kase içerisine kahverengi akrilik boya koyun! Ahşap benzeri bir renk elde edene kadar ahşap bir çubukla karıştırın. Kahve rengi boya elde etmek için kırmızı, sarı, mavi ve beyaz akrilik boya karışımını kullanabilirsiniz. Bu yapacağımız işlem, mücevher kutusunun kapağı için. Akrilik boyalardan kahve rengi elde ettikten sonra, kalın bir reesim fırçası ile kutu kapağını boyamaya başlayın. Boyama işlemi tamamlandıktan sonra 1 saat süreyle kurumaya bırakın. Mücevher kutu kapağının doğal ahşap görünümünde olmasını istiyorsanız, fırça dokunuşlarını çok bastırmadan iz bırakacak şekilde ve aynı doğrultuda yüzeyue uygulayabilirsiniz. 

Adım 2: Mücevher Kutusu Gövde Tasarımı ve Ölçümü

Kutu kapağındaki işlem tamam. Şimdi de sırada kutunun gövdesini tasarlamaya geldi. Bauhause, Koçtaş veya Tekzen gibi yapı - hobi mağazalarından mermer desenli kaplama kağıdı temin edebilirsiniz. Mermer desenli kaplama kağıdını temin ettikten sonra, kutu gövdesini tasarlamaya artık geçebiliriz. Kutunun yükseklik X genişliğini ölçmek için cetvel kullanın. Kurşun kalemle kağıdın üzerini işaretleyerek kağıdı ölçüm! Mermer kağıdı kaplayacağınız kutu alanını 4 kenarını da toplayarak ölçmeniz gerekeceğini unutmayın.

Adım 3: Mermer Desenli Kaplama Kağıdı Uygulaması

Mermer desenli kaplama kağıdını işaretleyip ölçtükten sonra kesme adımına geçebiliriz. Bir makas yardımıyla ölçtüğünüz kağıdı dikkatli bir şekilde kesin. 

Adım 4: Mermer Desenli Kağıdı Yapıştırma

Amacımız mermer dokulu bir kutu tasarımı yapmak. Bu adımda kesmiş olduğumuz desenli kağıdı kutu yüzeyine yapıştıracağız. Mermer desenli kaplama kağıdını ters çevirin ve arkasına Prit veya şeffaf tutkal sürün! 2 -3 dakika kadar beklettikten sonra kutunun üzerine kağıdı yapıştırma işlemine geçebiliriz. Yapıştırma işlemini dikkatli bir şekilde ve içerisinde hava kabarcığı oluşturmadan yapın. 

Adım 5: Kutu Kapağına Kulp Takma İşlemi

Tüm bu iş veya işlemleri yaptıktan sonra aslında kapağa kulp takmadan da mücevher kutunuzu keyifle kullanabilirsiniz. Ancak, daha süslü ve etkileyici bir görünüm elde etmek istiyorsak, kutu kapağımıza kulp yapmama gibi bir tembelliğimiz olmamalı:) Şimdi bu adıma geçebiliriz. Kutunuzun kapağını alın ve cetvelle ölçerek tam merkezini işaretleyin. İşaretleme işlemi bittikten sonra çift taraflı bant uygulamasına geçebiliriz. Kulp kısmını tutacak ölçüde çift taraflı bantı makasla kesin ve bandın kapak merkezine değecek yapışkanlı noktasını soyun. Daha sağlam olması için kutu merkezine bir miktar tutkal daha sürebilirsiniz. Ardından 5 dk kadar kurumasını bekleyin. Şimdi yapışkanlı bantın üstte kalan kapalı tarafını soyabilirsiniz. Ardından yine bir miktar tutkal ve üzerine de kulpu yapıştırıyoruz.

Adım 6: Mücevher Kutunuz Hazır Keyifle Kullanın

Artık DIY & El Yapımı Şık Mücevher Kutusu hazır. Tutkal tamamen kuruduktan sonra içerisine mücevherlerinizi ya da ıvır zıvır tüm aksesuarlarınızı keyifle koyabilirsiniz. Son derece şık ve göz kamaştırıcı güzellikteki bu harika projeyi ister kendiniz için hazırlayın, isterseniz de sevgilinize yaparak hediye edin... İyi günlerde kullanmanız dileği ile...

Yorum Gönder

 
Top