z El Yapımı Led Işıklı Bulut Lamba | En iyi Hediye Fikirleri

el emeği led bulut lamba
İnsanların birçoğu yıldırım, şimşek gibi hava olaylarına korku ve merakla karışık hayranlık içinde bakar. Kimi bu hava hareketlerinin oluşumu esnasında korkuya ve dehşete kapılır; kimi ise yıldırım ve şimşek gibi muazzam hava olaylarına hayran gözlerle bakar. Yoğun bulut katmanlarının içinde adeta bombalar patlıyorlarmışçasına ardı ardına çakan şimşekler kabul etmek gerekirse yeryüzünün en ilginç ve ihtişamlı hava olayları arasında sayılır. İşte bugünkü yazımızın konusu şimşekler ve yıldırımlarla ilgili olacak. Doğanın olağan üstü hava olaylarının bir benzerini, adeta prototipini ev ortamında oluşturmaya ne dersiniz? Dışı pamuk katmanları, içi ise LED ışıklar ile hazırlanan bulut lambalar hem sizi hemde görenleri şaşkına çevirecek. Öyle ki nerdeyse gerçek gibi görünen bulut ve şimşek efektli bu lambalar, evinize harika bir hava katacaktır. Özelikle çocukların el yapımı LED’ li bulut lambaya bayılacaklarına eminiz. Sadece çocuklarımı sevdiklerinize hatta sevgilinize sürpriz olarak hazırlayabileceğiniz harika bir hediye olabilir. Tamamı el yapımı olarak hazırlayabileceğiniz ve sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bu harika projeyi hayata geçirmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Bu proje için gereken malzemeler:

  • Pamuk
  • 4-5 adet Kâğıt fener
  • 4-5 mt LED ışık (beyaz renk)
  • Sıcak silikon tabancası
  • Misina ip
  • 50 cm tahta sopa
  • Dübel
El Yapımı Led Işıklı Bulut Lamba
Balon gibi şişkince olan kâğıt fenerlerin etrafını pamuklar ile sarıp sarmalayacağız. Pamukları sıcak silikon tabancası ile kâğıt fenerlerinin etrafını gelişi güzel yapıştırın. Gelişi güzel diyoruz zira gerçek bulutlarda bu şekillerde görünürler. Pamuk parçaları nasıl dağınık yapıştırılır ise o kadar çok bulut kümelerine benzeyecektir. Ayrıca Yapıştırma işlemini yaparken pamuk parçalarını topak topak olacak şekilde yapıştırın. Kaç adet yapmak istiyorsanız o kadar kâğıt fenerin etrafını pamuk parçaları ile kaplayın. Evet, kâğıt fenerlerin etrafını pamuklar ile kapladıktan sonra sıra ikinci aşamaya geldi. 
El emeği yağmur efektli Led Işıklı Bulut Lamba
Misina, yani olta ipini, 50 cm uzunluğunda, yaklaşık iki parmak kalınlığındaki sopanın etrafından dolayarak bağlayınız. Bu sopa, tavanda asılı duracağı için, sopanın her iki ucunu da misina ipi ile bağlayınız. Bağlama işi tamamlanınca sıra üçüncü aşamaya geldi.
el emeği ışıklı bulut lamba
En ince matkap ucu ile tavana iki delik açmanız yeterli. Zira kalın iki delik açmanın bir manası yok. Zaten hazırlayacağınız ışıklı bulut lambanın toplam ağırlığı bir iki kiloyu geçmeyecektir. Matkap tarzı bir alet ile daha evvel herhangi bir iş yapmadıysanız, tavan delme işlemi için bu işten anlayan birilerinden yardım almanız mantıklı olacaktır. Aksi durumlar ile karşılaşmanızı istemeyiz. Tavan delinip, deliklere dübel takıldıktan sonraki işlem, dübel içine nazik görünümlü birer kanca takmak olacaktır. Kanca takıldıktan sonra ise artık tahta sopanızı istediğiniz uzunlukta asabilirisiniz. Bulut lambanızı sürekli sabit duracak bir yerde kullanacaksanız eğer, tavanın orta yerine değil, duvar diplerine yakın yerleri tercih etmelisiniz. Bu şekilde LED ışıklarının güç kaynağına, yani genellikle duvarlara monte edilen prizlere de yakın olmasını sağlamış olacaksınız. Böylelikle metrelerce uzunluğunda LED ışık almak zorunda kalmazsınız. Ama yok ben yinede odamın en orta yerinde bulut lambayı kullanmak istiyorum derseniz de odanın orta bu defada çok fazla aşağı sarkıtmamaya özen göstermelisiniz. 
El Yapımı Led Işıklı Bulut Lamba
Sopanızın iki ucunu da dengeli bir biçimde tavana astıktan sonra sıra, önceden hazırladığınız bulut kümlerini birbirleri ile eklemlemek ve sopanın içinden geçirmeye geldi. Sizin hayalinizdeki bulut yoğunluğu nasılsa bu şekilde bulutunuzu oluşturabilirsiniz. İnce veya daha yoğun. Hayal gücü sizde; istediğiniz uzunlukta ve yoğunlukta hazırlayabiliriiniz.
el emeği bulut led lamba
Neredeyse tamamlanmak üzere… Şimdi LED ışıkları sopanın etrafından dolaya dolaya hazırladığınız bulut kümelerinin içinden geçirin. Birkaç yerden küçük delikler açarak led ışıklarının aşağı sarkıtabilirsiniz. Bu şekilde gece karanlığında bulut lambanızı çalıştırdığınızda bulut katmanlarınızın içinde yanıp sönen LED lambalar şimşek yıldırım efekti oluştururken aşağı sarkan LED lambalar ise yağmur damlası efekti kazanacaktır.
El Yapımı Led Işıklı Bulut Lamba
Bu yazımızda el yapımı gerçekçi bulut efektli lamba yapımını anlatmaya çalıştık. Konunun daha net anlaşılması için, el yapımı bu harika ürünü nasıl hazırlanacağınızı gösteren videosunu da sizlerle paylaşıyoruz. LED li bulut lambayı hazırlamanız haline sevdiklerinize evinizde muhteşem bir görsel şölen yaşatacağından eminiz. Ledli bulut lamba özelikle çocuklar için hazırlanacak bir organizasyonda harika bir sürpriz olabilir. Özelikle özel günlerinizde sevdiklerinize veya sevgiliye sürprizlerde bu lambayı kullanabilirsiniz. Hazırlayacağınız bu sürpriz ile tüm sevdiklerini şaşırtacak ve mutlu edeceksiniz. Daha detaylı incelemek isteyenler i videomuzu izleyebilirler. Bir sonraki ilginç ve sürpriz el yapımı ürün yapımında daha görüşmek üzere hoş çakalın.
El Yapımı Bulut LED Lamba

Yorum Gönder

 
Top