z Parmak izli Kalpli Kolye nasıl yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Parmak izli Kalpli Kolye
Merhaba bugünkü yazımızda sevgiliye özel “Parmak izli Kalpli kolye” yapımını anlatacağız. Sevgililer Günü yaklaşıyor ve bu Sevgililer Günü'nde sevgiliye özel son derece ilginç ve bir o kadar da özel hediye düşünenler, Bu hediyeyi nereden bulurum? İşte bu ve benzeri tüm düşüncelerinizin ve sorularınızın cevabı işte karşınızda! Her şeyi ile tamamen el yapımı bu nadide hediyenizi sevgiliniz boynundan hiçbir zaman çıkarmayacak! Üstelik bu konuda bir hayli idaalıyız. Nasıl idaalı olmayalım ki? Birincisi bu hediyeyi özel kılan şey; Kolyenin her şeyini tamamen sizin hazırlamış olmanız. İkinci önemli özelliği ki bu en önemli özellik oluyor; Adı üzerinde parmak izli kalpli kolyenin üzerinde size ait parmak izi olacak ve bu iz kolye var olduğu sürece kolyenin üzerinde ve sevgilinizin üzerinde hep kalacak. Sevgililer Günü ve diğer özel günler için farklı ve çok özel sürprizler ve hediyeler düşünen kişiler için parmak izli kalpli kolye son derece yerinde bir tercih olacaktır. El yapımı sürprizlerin en güzel tarafı hazırladığınız ürünün başka hiç kimsede olmayacak olmasıdır. Dolayısıyla bu kolyeden yeryüzünde bir tane olacak ve o kolyeyi de sevgiliniz gururla taşıyacaktır. Bu kadar kolyenin maddi manevi değerini övüp anlattıktan sonra hala yapmaya yanaşmayan taş olur  Hadi bakalım; sizde “Parmak izli kalpli kolye” yi bu Sevgililer Günü'nde sevgilinize Armağan etmek istiyorsanız yazımızı sonuna kadar sabırla okuyun. Zira bu yazımızda Adım Adım Parmak izli kalpli kolye yapımını anlatıcağız. Hazırsanız başlayalım.

Bu Proje için gereken malzemeler:


1. Kil hamuru
2. Kil boyası
3. Kalp şekillendirici
4. Fırça
5. Kolye zinciri
6. Parmak izi
evde kolay kolye yapımı
Yukarıda saydığımız malzemeler içinde bulamayacağınız bir ürün olduğunu düşünmüyoruz. Yaşadığınız yerde bulamadığınız malzemeleri en kötü ihtimalle internet üzerinden sipariş vererek de temin edebilirisiniz. Hiç mazeret istemiyoruz! Bu Sevgililer Günü'nde Bu kolye yapılacak!
evde kolay kolye yapımı
Gördüğünüz gibi bir paket Margarini anımsatan hamur kıvamındaki kil malzemesini, sanat malzemeleri satan mağazalardan temin edilebilirsiniz. Öncelikle Kil hamurundan ihtiyacınız olacak kadar bir parça koparın.
evde kolay kolye yapımı
Hamuru kopardıktan sonra sert bir zemin üzerine yatırın ve istediğiniz kalınlıkta yayarak açın. Kolyenizin büyüklüğü veya kalınlığı tamamen sizin tercihinize kalmış durumda. İstediğiniz büyüklüklerde kalpli kolye yapabilirsiniz. Buna karar verdikten sonra Parmak izinizi çıkarmak için hamur üzerine parmağınızı bastın. Parmak izinizin belirgin bir şekilde çıktığından emin olduktan sonra sıra bu hamura kalp şeklini vermeye geldi.
evde kolay kolye yapımı
Böylesi romantik bir hediye için en uygun şeklin Dünyanın her yerinde aşkı, sevgiyi ifade eden kalp şeklinin olduğunu düşünüyoruz. Tabii siz isterseniz farklı şekillerde örneğin yuvarlak veya kare kolyede yapabilirisiniz. 
evde kolay kolye yapımı
Parmak izinin tamamını alacak şekilde kesme işlemini yapın. Sonradan hata oluşmasın diye önceden birkaç test yapın.
evde kolay kolye yapımı
İşte böyle neredeyse tamamlanmak üzere… İstediğiniz figürü sorunsuz bir şekilde keserek bir sonraki adıma geçebilirisiniz.
evde kolay kolye yapımı
Nasılda güzel görünüyor değil mi? Asıl biraz sonra yani birde boyandıktan sonraki halini görün. Boya yapma işlemini yağlı kâğıt üzerinde gerçekleştirin. Çünkü boyama işlemi tamamlandıktan sonra fırınlanma işlemine geçilecek bu sebeple hem etrafa boya damlatmamak, hemde fırınlama işlemi öncesi hazırlık olmuş olacak.
evde kolay kolye yapımı
Ve işte final... Ne kadar tatlı ve romantik görünüyorlar değil mi? Üzerine zincir ve takma halkasını da geçirdikten sonra İşlem tamamlandı. Gördüğünüz gibi ortaya son derece özel ve romantik bir hediye çıktı. Fırından aldıktan sonra artık yıllarca ilk günkü gibi güzel ve sağlam duracak. Bu Sevgililer Günü'nde gerçekten de sevgiliye en çok yaraşıcak bir hediye yapmış oldunuz. Sizleri tebrik ediyoruz. Bu yazıyı okuduğunuz için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni bir el yapımı hediye projesinde daha buluşmak üzere hoşçakalın…

Yorum Gönder

 
Top