z Hediyelik Rengarenk Petek Mumlar | En iyi Hediye Fikirleri

hediyelik el yapımı mumlar
Kim böylesine renkli, içten ve sıcak bir hediyeyi almak istemez ki? Yakınlarımızı ve sevdiklerimizi sevindirecek, küçük ama bir o kadar da özel bir el yapımı mum ile karşınızdayız. Çok az bir maliyetle elde edebileceğiniz bu şirin mumlar kesinlikle evinizin bir köşesinde acil hediye durumuna karşı bulunmalı.  Evinde küçük çocukları olanlar için de harika bir proje olacak bu muhteşem patak mumlar. Çocukların el işi aktiviteleri içerisine dahil edebilecek, hiçbir tehlike oluşturmayacak projeler arasında olması sebebi ile onlara keyifli anlar yaşatarak, sizler de mükemmel ürünler elde edebilirsiniz. Hem dekor amaçlı kullanılan hem de nostaljik akşam yemeklerinin olmazsa olmazlarından olan mumları kendimiz yapmaya ne dersiniz? Merak etmeyin her şey hazır. Mumu ısıt, erit, pişir, soğut, beklet falan demeyeceğiz. Her şeyi satın alıp kendi zevkimize göre şekillendireceğiz. Şimdiden birçoğunuzun bu şık mumların nasıl yapıldığını merak ettiğinize eminiz. O zaman bizlere düşen sizleri daha fazla merakta bırakmadan projemizin anlatımına geçmek. 
El yapımı mum

Gerekli Malzemeler:

1. Levha Balmumu ve Fitil
lazım olan malzemeler -1
2. Küçük Boy ve Büyük Boy Bez Çanta
el yapımı mum
3. Renkli Tasarım Kibritler
adım adım mum yapımı
4. Baskılı Kaşe
el yapımı mum
5. Makas
el yapımı Petek Mumlar
6. Isıtma Tabancası ya da Saç Kurutma Makinesi

İşte malzemelerimizin tamamı bu kadar. Isıtma kabı, mum eritme kabı falan yok. Çünkü levha şeklinde satın alacağımız bal mumları ile her şey zaten hazır. Projemizin en güzel yanlarından biri de bu.

Malzeme listemizde hiçbir ölçüden bahsetmediğimizi fark etmişsinizdir. Tüm malzemelerin ne kadar kullanılacağı sizde bitiyor çünkü. Bu karar size ait. Biz size nasıl yapılır anlatalım, siz nasıl tasarlarsanız düşünün ve projeye hemen başlayın. 

NOT: Mumun yanında bir adet renkli kibrit hoş olur diye projeye dahil ettik. Ancak sizler kibrit olmaksızın da hediyenizi sunabilirsiniz. Aynı şekilde bez çantaları da kullanmayarak sadece rengarenk mumlarınızı hediye olarak bile verebilirsiniz. Böylelikle kaşeye de gerek kalmaz. Sunumun nasıl olacağı tamamen size bağlı. 

Renkli Petek Mum Yapılışı

1. Fitilleri kesiyoruz.
Fitilleri yaklaşık 6,5 cm uzunlukta keselim. Kaç tane mum yapacaksanız o kadar sayıda fitilimiz olmalı.

2. Tabaka halindeki balmumlarımızı istenen genişlikte ve uzunlukta keselim.

el yapımı hediyelik mum
Bu projede yaklaşık 5 cm eninde ve 42 cm boyunda bal mumu tabakaları kullanılmıştır. Böylelikle bir tabaka bal mumunun enlemesine 4 parçaya ayrılması ile 4 adet mum çıkmıştır. Yalnız burada kesme işlemi biraz sizi zorlayabilir bu sebeple kaliteli makas kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. 
el yapımı süslü petek mum

3. Fitillerimizi mumumuza ekleyelim.

el yapımı mum
6,5 cm uzunluğunda kestiğimiz fitillerden birini alalım. Mumun alt tarafından yaklaşık 6-7 mm bırakacak şekilde bal mumumuzun bir ucuna alalım. Nazikçe balmumunu fitilin üzerine sarmaya başlayalım. Çalışmayı yaptığınız gün hava sıcaksa işiniz daha kolaydır. Ancak hava soğuksa bal mumu esnek olmayacak ve kırılmalara sebep olabilecektir. Bunu önlemek için de saç kurutma makinesi ile balmumunuzun hafiften eriyerek kolay şekil almasını sağlayabilirsiniz. 
el yapımı petek mum
süslü mum yapımı
Bu işlemi yaparken katların arasına yapıştırıcı bir malzeme sürmenize gerek yoktur. Balmumunun zaten yapışkan olması katların birbirine sıkıca sarılmasını sağlayacaktır. Bu aşamada tek şart mümkün olduğunca yavaş bir şekilde ruloları elde etmektir. 
adım adım mum yapımı
4. Tüm mumlar için aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Böylece rengarenk mumlarımız oluyor. 
petek mum
el yapımı mumlar
5. Soğuk havalarda balmumunun kolay şekil alabilmesi için saç kurutma makinesi ya da ısıtma tabancası kullanmayı unutmuyoruz.
evde mum nasıl yapılır

İşte Sonuç:

el yapımım mum

Kaşeli Bez Çantada Petek Mum Hediyesi
evde kolay mum yapımı
Özel tasarım mumlarımızı, özel tasarım bir sunum ile çok daha albenili bir hale getirebiliriz. Bunun için sadece baskısız bez çantalara ve kırtasiyelerde bulunan standart kaşelere sahip olmamız yeterlidir. Mesela ‘İyi Günler de Kullan’, ‘Doğum Günün Kutlu Olsun’, ‘Teşekkürler’ yazan standart kaşeleri bulabilirsiniz. 
evde kolay mum yapımı
Tek bir mum için küçük boy, 3 mumluk hediye sunumu için büyük boy bez çantalardan satın alabilirsiniz.

Küçük Detay ile Daha Etkileyici Sunum

Renkli mumları tarafımızdan alan kişilere ihtiyaçları olan kibritleri, hediyelerinin yanlarına ekleyebilir ve böylece çok daha etkileyici bir şekilde hediyemizi bütünlüğe kavuşturabiliriz. Hatta mum renklerinde kibrit uçları bulabilirsek çok daha inanılmaz görüntüler elde edilebilir.
evde kolay mum yapımı
evde kolay mum yapımı
evde kolay mum yapımı
evde kolay mum yapımı

Diğer Renkli Mum Örnekleri


Mümkün olduğunca farklı renklerde bal mumumu tabakaları temin edebilirseniz o kadar renkli bir mum arşiviniz olur. İşte size diğer renkli mum örnekleri ve görüntüleri. 
evde kolay mum yapımı

Yorum Gönder

  1. Cok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Renkli levhaları nereden edinebiliriz acaba? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Renkli bal petekleri sizde mevcutmu acaba

    YanıtlaSil
  3. Renkli balmumu nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
  4. Merhaba renkli balmumu levhalarını nereden temin ettiniz acaba?

    YanıtlaSil
  5. Merhaba nereden satın alabiliriz acaba

    YanıtlaSil
  6. Renki levhaları nereden alıyorsunuz. Bizde sizden alabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  7. Nerden bulabiliriz renkli bal mumlarını

    YanıtlaSil
  8. renkli balmumu petegi getirttim elimde var isteyene 0532 685 04 37

    YanıtlaSil

 
Top