z El Yapımı Meyve Kasesi | En iyi Hediye Fikirleri

El Emeği Meyve Sepeti
Anneler Günü, her yıl olduğu gibi 2017'de de mayıs ayının ikinci haftasının pazar gününde kutlanacak. Bu yıl 14 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü arifesinde birçok kişiyi bu özel gün öncesi “Ne hediye alsam?” düşüncesi ile tatlı bir telaş sarmış durumda. Hemen herkes her yıl kutlanan Anneler Günü öncesi biricik annesi için ona en çok yakışacak ve yaraşacak orijinal ve farklı bir anneler günü hediyesi arayışı içine girer. Birbirini tekrar eden ve artık ezberlenmiş hediyelerden uzak durmaya çalışırlar. Sadece Anneler günü için değil bir çok özel gün öncesi orijinal hediye bulma düşüncesi insanları farklı alternatif ve arayışlara iter. Bu arayışların sonucu olarak; Hediye dediğimiz olgunun neredeyse tanımının ve muhteviyatının köklü değişikliklere uğradığına şahit olmaktayız. Zira son zamanlarda yerli ve yabancı İnternet sitelerinde sayısız çeşitlilikte ve türde yapımları detaylı bir şekilde anlatılan el yapımı sürprizler ve hediyeler ile ilgili yazılar videolar oldukça revaçta olan konular arasında yer almaktadır. Birçok insanı el yapımı hediye hazırlamaya iten en büyük etken hazırlanmış olan hediyenin orijinal oluşu ve bu hediyeyi hazırlayanın ortaya koymuş olduğu Emek'te yatar. İşte bu hediyeleri alan kişiler açısından cazip kılan tarafı tam da budur. El yapımı hediyeler ile hazır satılan hediyeler arasındaki kısaca farka değinmek istedik. Evet, bugün size yapımını Anlatacağımız El yapımı hediye tam da Anneler Günü'ne özel bir hediye olarak göze çarpmakta. Annelerin en çok zaman tükettikleri mutfaklarına dekoratif bir hava katacak süper bir önerimiz var! Hasır halat ile içi ve dışı sarılmış son derece estetik görünüme sahip dekoratif bir kase hazırlamaya ne dersiniz? Bizce de harika bir fikir. Size Anlatacağımız yöntemle hazırlayacağınız bu hasırdan kaseyi anneniz mutfağının en güzel köşesinde sergileyeceğinden ve sizinle gurur duyacağından eminiz. Eğer hazırsanız bu süper projeyi nasıl yapabileceğinizi anlatmaya geçelim. Öncelikle bu proje için gerekli olan malzemeleri sıralayalım.

Gerekli malzemeler 

• Alüminyum kase
• Hasır ip 
• Silikon ve Tabancası

El Emeği Meyve Sepeti
Bu projeyi hazırlamak için illa dışarıdan yeni bir alüminyum kase almanıza gerek yok. Bunun için evde kullanmış olduğunuz ama eskimiş, çizilmiş herhangi bir alüminyum kasede işinizi görebilir. Diğer malzemelerin detayları ile ilgili de yazacak olursak; kullanacağınız hasır ipin çok kalın veya çok ince olmamasına dikkat edin. Orta kalınlıkta hasır ip kullanabilirsiniz. Ayrıca hasır ipi alüminyum kasenin yüzeyini yapıştırmak için sıcak tutkal kullanacaksınız. Bunun için silikon ve tabancası kullanmanız gerekmektedir. Bu silikon ve tabancası neredeyse el yapımı hazırlanan bütün sürprizler de hediyeler de yapıştırma işlemi için kullanılan bir malzeme olarak göze çarpmaktadır. Fiyat olarak çok pahalı olmayan bu malzemeyi diğer el yapımı çalışmalarınız için elinizin altında tutmanızda fayda görüyoruz.
El Emeği Meyve Sepeti
Evet, projenin yapımına geçecek olursak; İlk işlemimiz alüminyum kasenin varsa kulplarını dikkatli bir şekilde sararak başlamak olacaktır. Sıcak silikon tabancasıyla halatın bir ucunu kulp’un bir kenarına yapıştırın. Ardından arka arkaya sararak tutamaçın diğer ucuna kadar ipi dolayın. En sonda ipin diğer ucunu tutamaçın kenarına sıcak silikon tabancasıyla yapıştırın. Kasenin her iki tutamaçını da bu şekilde hazırladıktan sonra sıra kasenin iç yüzeyini hasır iple kaplamaya geldi. Bunun için kasenin en dış kısmından içeriye doğru ipi taşırmadan her üç dört santimetre de bir sıcak tutkal ile yapıştırarak kasenin içine doğru kaplayacak şekilde dolayın. Kasenin tam hiç merkezinde ipi sonlandırarak yapıştırın. Sıra geldi kasenin dış kısmını tamamen hasır iple dolamaya… Bunun için de adım adım kasenin etrafına dolayın. Yine her üç santimetre de bir sıcak tutkal tabancası ile yapıştırmayı unutmayın.
El Emeği Meyve Sepeti
Yazımızı dikkate alarak hazırladığınız hasır ipten kasede eminiz ki resimde ki gibi mükemmel olmuştur. Yapımı biraz zahmetli görünse de işin sonunda son derece estetik görünüme sahip dekoratif bir kase hazırlamış oldunuz. Bu ürünü kendi evinizde sergilediğinizde ortama oldukça dekoratif bir hava katacağı kesin. Aynı zamanda hazırladığımız bu kase Anneler Günü için oldukça mükemmel bir hediye olacaktır. 
El Emeği Meyve Sepeti
Siz de bir fark yaratarak bu Anneler Gününde hazır bir hediye satın almaktan vazgeçin ve kendi el emeğiniz ve göz nurunuz ile ortaya çıkaracağınız el yapımı bir hediye hazırlamaya çalışın. Gelin yaklaşan bu Anneler Günü için bu kaseye bir şans tanıyın. Göreceksiniz hem sizin için hemde anneniz için farklı bir deneyim olacaktır. Bir sonraki “El yapımı hediye” anlatımında daha görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Yorum Gönder

 
Top