z EL Yapımı Pusula Kolye | En iyi Hediye Fikirleri

Pusula kolye nasıl yapılır
Çocuklar Tabiatları gereği meraklıdırlar. Hemen her şeyin nasıl oluştuğunu, hangi maddeden yapıldığını merak ederler. Bu durum onların dünyayı algılayış ve öğrenme dürtüleri ile ilgilidir. Ellerine geçirdikleri hemen her maddeyi uzun uzadıya incelerler. Onların bu halleri gerçekten de hoş ve görülmeye değerdir. Yetişkinlere düşen görev onların bu merakını köreltmemek ve sordukları her soruya uygun dilde ve doğru ölçülerde cevaplandırmak ve onları cesaretlendirmektir. Bu yazımızın konusu birazda meraklı olan çocuklar ile ilgili olacak dersek yanılmış olmayız. Bu yazımızda “El yapımı pusula kolye” yapımını anlatacağız. Yapımı çocuk oyuncağı olan pusula kolyeyi çocuklara sürpriz hediye olarak verebilir; veya çocuklarınızla beraber hazırlayarak harika zamanlar geçirebilirsiniz. Bizim tavsiyemiz bu harika projeyi çocuklarınızla beraber gerçekleştirmeniz olacaktır. Çocuklar kendilerininde dahil olduğu durumlarda ürettikleri cisimlere bayılırlar. Onlara bu fırsatı verelim ve fazla vakit kaybetmeden bu projenin yapımını anlatmaya geçelim. Her zaman olduğu gibi gerekli malzemeleri sıralayalım.
Pusula kolye nasıl yapılır

Bu Proje İçin Gereken Malzemler:


• Bir veya birkaç adet Pusula
• Renkli Ataçlar
• Zincir kolye
• Silikon tabancası


Pusula kolye nasıl yapılır
Renkli ataçlardan pusulamızın rengine en uygun olanı seçiyoruz. Daha sonra seçtiğimiz bu renkli pusulanın arkasına sıcak silikon tabancası ile yapıştırıyoruz. Eğer pusulanın arkasında yapıştırılmış ataç görünsün istemiyorsanız Ataç'ın pusulanın arka kısmını pusula büyüklüğünde kesilmiş rengine uyan bez parçasıyla kapatabilirsiniz. Böylelikle yapıştırmış olduğunuz Ataç görünmez ve daha estetik bir görüntü kazanmış olacaksınız. Bu şekilde de güzel müdahale etmeye gerek yok derseniz de olur. Ataç’ı yapıştırdıktan sonra geriye tek işlem kalıyor, o da pusulanın görüntüsünü uygun ve çocuğunuzun istediği uzunlukta şık bir zincirli kombine etmek. Bu şekilde Pusula kolyeniz tamamlanmış olacaktır. 
Pusula kolye nasıl yapılır
Kısaca pusuladan bahs edecek olursak. Pusula geçmiş zamanların belki de en büyük icatlarından biridir. Pusula sayesinde birçok kıta keşfedilmiş ve dünyanın birçok yerine gidilmiştir. Denizciler için geçmişte ve hala da oldukça değerli bir alettir. Günümüzde dijital aletler ile yön bulma işlemi gerçekleştirilse de yine oldukça enteresan ve işe yarayan bir alettir. Özellikle çocuklar (izciler için) yön bulma konusunda bu şirin aletten yararlanırlar.
Pusula kolye nasıl yapılır
Çocuklarıyla beraber bir şeyler üreterek vakit geçirmeyi seven birçok insan var. Eminiz ki bu projeyi çocuklarıyla beraber gerçekleştirmek onları bir hayli memnun etmiştir. Çocuklar her zaman pahalı ürünlereden süprizlerden hoşlanmayabilirler. Bazen onlar için çok basit bir sürpriz veya küçük bir hediye bile onları dünyanın en mutlu insanı yapmaya yetebilir. Çocuklar her an mutlu olamaya hazır varlıklardır. Yeter ki onların dilinden anlayalım. Siz de çocukları sevindirmekten, onları mutlu etmekten, mutlu oluyorsanız işte önünüzde basit ama etkili bir fırsat! Böylelikle dünyanın en tatlı gülümseyişi olan “çocuk gülümseyişine” şahit olursunuz. Bugünkü yazımızda “El yapımı pusula kolye” yapımını anlattık. Umarız yazımızdan keyif almışsınızdır. Bir sonraki “El yapımı hediye” yazımızda daha görüşmek dileğiyle hoşça kalın…

Yorum Gönder

 
Top