z Paletlerden Koltuk Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı palet koltuk model 1
Yaz aylarının yaklaşması ile dış mekân bakımları yapılmaya başlanmış ve yaz aylarının sıcaklığından biraz olsun kaçınmak için bahçe, balkon gibi alanlarda vakit geçirilmeye başlanmıştır. Bunun sonucun da ev dekorundan sonra artık balkon ve bahçe dekorları ön plana çıkmaya başlamaktadır. Balkon ve bahçe için en önemli olan eşya tabi ki oturmak amacı ile kullanacağınız gruplar olacaktır. Mekâna güzel bir hava katarak şık ve sıcak bir görünüm oldukça önemlidir. Bunun neticesinde hazır olarak alınan balkon ve bahçe için kullanılan oturma grupları oldukça pahalı olduğu için insanlar almakta zorlanmaktadır. Bunun yerine naylon sandalye ve evde kullanılmayan masalar balkon veya bahçede yerlerini almaktadır. Bu durum da bulunduğu alanın bakımsız ve kötü görünmesine neden olmaktadır. Bunun yerine hiçbir işe yaramaz gözü ile bakılan paletler devreye girerek sizlere şık ve kullanışlı bir koltuk oluşumun da yardımcı olabilir. Nasıl mı diye soracak olanlara ise yazımızın devamını okumasını tavsiye ederiz. 
el yapımı palet koltuk model 2
Paletten koltuk yapımı için öncelikle kullanacağınız alanın ölçüleri ve alanın büyüklük veya küçüklüğü oldukça önemlidir. Çünkü yapılacak olan mobilyanın alanı daraltmaması ve kullanış açısından rahat olması gerekmektedir. Kullanılacak olan dar ise köşe koltuk yapılabilir. Eğer kullanılacak olan alan geniş ise rahatlıkla koltuk takımı şeklinde kullanacağınız takım yapılabilir. Bunun için tabi ki palete ihtiyacınız olacaktır. Yapacağınız mobilyaya gidecek şekilde paletleri temin ediniz. Paletleri temini için palet satan mağazalardan alabilirsiniz. Fiyatı ise kilo bazında olsa da tek palet ortalama 20 TL civarında diye tahmin edilmektedir. 
el yapımı palet koltuk model 3
Paletler temin edildikten sonra öncelikle yapacağınız mobilyaya zımpara yapılmalı ve daha sonra ise istediğiniz rengi satın alarak boyanmalıdır. Boya için ise normal yağlı boyaları tercih edebilirsiniz. Daha sonra köşe koltuk takımı için 4 tane palet almalı ve 2’şer li şekilde resimde de görüldüğü üzere üst üste koyarak köşe takımı yapabilirsiniz. Üzerlerine boyadığınız renge uyumlu olarak minder dikerek oturma grubunuzu tamamlayabilirsiniz. Grubun arkalarına destek için paleti oturma alanının arkasına monte etmeniz gerekmektedir. 
el yapımı palet koltuk model 4
Biraz el becerisi olan ve bu işlerden biraz olsun anlayan herkes kolaylıkla malzemeleri temin ederek şık bir alan yaratabilir. Aynı zaman da paletlerden sadece oturma alanı değil farklı mobilyalar da yapabilirsiniz. Örneğin bu oluşturduğunuz tek kişilik koltuğu kitap okuma alanına konumlandırabilirsiniz. Ya da evinizde mobilya olarak da kullanabilirsiniz. Bunun dışın da paletlerden sehpa gibi ürünlerden yaparak mobilyalarınızı tamamlayabilirsiniz. 
el yapımı palet koltuk model 5
Yaşam alanınızı daha zengin hale getirmek ve daha şık bir alana dönüştürmek sizlerin elinde olup, istediğiniz alanı kolaylıkla ve yaratıcılık ile muhteşem bir yere dönüştürebilirsiniz. Artık mobilyalara milyarlar ödemeye gerek kalmadan kendi emeğiniz ve yaratıcılığınız ile muhteşem bir eve sahip olabilirsiniz. Bunun için de aranması zor malzemelere gerek yok! Oldukça kolay bulunan ve uygun fiyatlar ile temin edinen malzemeler ile yapılmaktadır. Bununla kim uğraşacak demeyin! Kendi yaptığınız ve tasarladığınız eşyalar daha kıymetli ve daha kullanışlı olmaktadır. Bu ürünleri kendiniz sağlam şekilde yapar ve dikkatli kullanırsanız uzun süreli kullanabilirsiniz. 
el yapımı palet koltuk model 6
Aynı zaman yaptığınız mobilyaların süngerlerine diktiğiniz kılıfı değiştirerek değişik görüntüler de elde edebilirsiniz. Bu şekil de bu kılıflar sürekli yıkanarak daha hijyenik bir ortam yaratmaktadır. Hayal gücünüzü kullanarak evde bulunan farklı ve eski eşyalardan birden farklı kullanışlı ürünler elde edebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz palet ile yapılmış olan resimlere bakarak ve üstüne sizlerde birkaç şey ekleyerek harika oturma alanları oluşturabilirsiniz. 
el yapımı palet koltuk model 7

Yorum Gönder

 
Top