z Ev Şeklinde Fincan Rafı Yapılışı | En iyi Hediye Fikirleri

Son zamanlarda duvarlarda ev şekilli dekorasyon ürünlerine oldukça sık rastlanmakta! Ev dekorasyonuna önem verenler evlerine farklı bir şey yapma çabasına girişmek istemeleri çok normal! Peki, bu kişiler arasında neden siz olmayasınız? Dışarıdan hazır tasarımlı ürünler almak yerine kendi emeğiniz sonucu oluşan bir ürün kullanmak istemez misiniz? Biraz istek ve beceri ile yapılamayacak hiçbir şey yok! Ev şekilli fincan rafı yapımı sandığınızdan çok daha basit! Daha önce bir DIY projesi yapmadıysanız, hiç endişelenmeyin! Çünkü sizlere en ayrıntılı ve resimli şekilde ev şekilli fincan raf nasıl yapılır anlatacağız! Verilen talimatlara uyarak ortaya harika bir sonuç çıkartacağınıza eminiz! Ev şekilli fincan raf, tamamlanması oldukça basit bir proje! Bu projenin en zor kısmı ise boyanın kurumasını beklemekti. Çünkü ev şekilli fincan rafını yapıp bitirdiğinizde bir an önce kullanmak isteyeceksiniz!

Ev şekilli fincan raf mutfaklara mükemmel uyum sağlayacak! Harika bir Pop şıklığı yaratacak olan ev şekilli raf sadece mutfakta kullanılmayabilir! Evinizin istediğiniz her bölümüne dekorasyon amaçlı koyabilirsiniz! İçerisine fincanlar yerine farklı objeler koyabilir ve daha farklı bir tasarım haline dönüştürebilirsiniz! Hayal gücünüze bağlı! Çok kullanışlı ve şık tasarıma sahip olan ev şekilli fincan rafı nasıl yapılır gelin hep birlikte görelim! İsterseniz bu harika projeyi tamamlayarak sevdiklerinize harika bir ev hediyesi de verebilirsiniz. 


EV ŞEKİLLİ FİNCAN RAFI İÇİN MALZEMELER


• 11x 3 x 10 cm’lik levhalar
• Gorilla Tutkal (orijinal)
• Kablo bağlantıları (1,5 cm uzunluğunda )
• 120-150 zımpara kağıdı ve 350-400 zımpara kağıdı 
• Seçtiğiniz astar boya veya leke ve sızdırmazlık macunu
• Aletler: kesme bantları (en az 1 metre uzunluğunda ) , Mezro  Sünger + su, Kalem

EV ŞEKİLLİ FİNCAN RAFI YAPILIŞI



Birinci Adım: İlk olarak panolarınızı boyutlarına göre kesin! Eğer daha önce kesim işlemi yapmadıysanız bir bilirkişiden yardım almanızda fayda var! Eğer tahta kesimi için uygun bir yeriniz yoksa bu işlemi marangozlarda yaptırabilirsiniz! 

Kesmeniz gereken parçalar yukarıda gösterilmiştir ve ölçümler aşağıda listelenmiştir. Hangi parçaların 45˚ eğimli kenarlara sahip olduğunu unutmayın!

A parçası: 4 adet: 35x15 cm 

B parçası: 4 adet 8x40 cm Montaj işlemi boyunca ara parçaları olarak kullanmak için iki ilave B parçası kesmeniz gerekir. Bu, ihtiyacınız olan toplamı 8 parça yapar. 

C parçası: 45 derecelik kenarlı, 2 adet 30x2 cm uzunluğunda (belirtilen kenar uzunluğu, ağız kenarlığının en uzun kısmıdır.)

D Parçası: 1 adet 30 cm

E parçası: 1 adet 30 cm
İkinci Adım: Ev şeklindeki yanları yatay iç raflarla tutturun. Gorilla Tutkalı aktif hale getirmek için, yapışması gereken odun alanlarını ıslatmanız gerekmektedir! Bunu yapmak için ıslak bez kullanın. Ölçme işlemlerinin düzgün olması için işaretlemeler ve sabitleştirici aletler kullanabilirsiniz! Böylece ev şekliniz daha bir düzgün olacaktır! 

Tutkallama işlemini yaparken ahşaba sıkıştırmak için iyice baskı uygulamanız gerekmektedir! Böylece tutkalın ahşap içine nüfuz etmesini ve parçaları birbirine daha çok bağlanmasını sağlayabilirsiniz. Yatay raflar ve evin tentesini yapıştırdıktan sonra dikey raflarınızı yapıştırabilirsiniz! Kuruma işlemi için en az ikişer saat beklemeye özen gösterin!
Üçüncü Adım: Evin kenarlarından her yatay rafın içine tutkal ile iyice sıkın. Tutkalı dümdüz sürdüğünüzden emin olun! Rafın daha da sağlam olmasını istiyorsanız çekiç ile yan tarafları sağlamlaştırabilirsiniz!
Dördüncü Aşama: Parçanın tamamını zımparalayın ve tahtadaki tüm sıyrık ve pürüzlü yerleri temizleyin! Bunun için 120-150 zımpara kağıdı kullanın.
Beşinci Adım: Sıra geldi rafı boyamaya! Ev şekilli rafınız şeklini aldı fakat süsleme kısmı daha da önemli! İlk olarak güzel bir astar kat atın daha sonra 320-400 zımpara kağıdıyla tüm rafı zımparalayın. Bu işlem, yüzeyi gerçekten şık ve düzgün hale getirecektir. Sonra istediğiniz renk boyanızdan birkaç kat uygulayın ve kurumasını bekleyin! 
Altıncı Adım: Fincan rafını arkadaki askılarla bitirin ve ev şekilli fincan rafı asmaya hazır! Ellerinize sağlık!
Fincan rafları evdeki fincanlarınıza tam şekilde uymuyorsa daha büyük boyutlar kesip rafınızı oluşturabilirsiniz! Hatta gerekirse fazladan raf bile ekleyebilirsiniz! Bu yüzden ev şekilli rafı yapmadan önce evde bir ölçüm yapmanız daha iyi olacaktır! 

Yorum Gönder

 
Top